Patrik Zetterberg inför dramat mot Björklöven: ”Det absolut viktigaste är att ta initiativet från start och våga släppa loss”

Med en målvakt som Henrik Lundberg finns trots allt alltid chansen. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

– Det kommer bli viktigt med avvägningarna, det vill säga när vi ska sätta press samt ställa upp och styra. Powerplay och boxplay kommer bli viktigt och viljan att betala priset för att göra ett mål, säger förre VIK-stjärnan och nuvarande assisterande sportchefen Patrik Zetterberg inför den dramatiska ”finalen” på grundserien borta mot Björklöven på fredagen.

Kanske dags att Langkow sätter sin första mot Löven? FOTO: RUNE ÅHLÉN

Kanske dags att Langkow sätter sin första mot Löven? Vore lägligt. FOTO: RUNE ÅHLÉN

– Men det absolut viktigaste är att ta initiativet från start och våga släppa loss och spela ut, inte bli stillastående och vänta på vad Björklöven ska göra.

Vad lärde du dig som spelare gällande att hantera press när det gäller?

– Personligen har man spelat en del viktiga matcher både i SM-slutspel samt kvalserier. Jag har alltid gillat utmaningar och försökt se möjligheterna och det positiva i dessa situationer, så som att måla upp positiva bilder mentalt där man blir ”hjälte”.

Mr. Cool. Niklas Lihagen verkar ganska oberörd på isen, något som kan vara en styrka då många stressar upp sig när det är en match som den kommande. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Mr. Cool. Niklas Lihagen verkar ofta ganska oberörd på isen, något som kan vara en styrka då många stressar upp sig när det är en match som den kommande. FOTO: RUNE ÅHLÉN

– Jag hoppas och tror att våra spelare ser denna match som en häftig utmaning och vågar kliva fram och tar tag taktpinnen och gör skillnad. I stora matcher skapas stora spelare, säger ”Stor-Zäta” avslutningsvis.