Patrik Zetterberg: ”Tydliga målet triggar och ger ett helt annat fokus – kraven på varandra är mycket högre, men en säsong går alltid upp och ner och vi ska vara bäst i april”

Zäta på centerjakt. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Bloggen fick en avstämning med sportchef Patrik Zetterberg inför Skoda Trophy. Turneringen inleds i Södertälje på fredag mot Brynäs 18.30 och redan på lördagen väntar Malmö 14.30. Under söndagen väntar placeringsmatch.

– I Skoda Trophy vill jag se att strukturerna i spelet börja sitta mer och mer. Resultaten är inte det viktigaste, säger Patrik till bloggen.

– Vi har haft bra inledande veckor med mycket fokus på att bygga gruppen. Det har varit mycket information till spelarna om hur vi vill spela och andra saker som rör vår dagliga verksamhet.

– Just nu jobbar jag mer med andra saker än det rent sportsliga då tränarna nu leder det dagliga jobbet. Det är mycket administrativa grejer som att boka in alla resor och hotellmåltider för att ge laget så bra förutsättningar som möjligt.

– Det finns också en hel del saker som rör föreningen samt HockeyAllsvenskan centralt som jag jobbar med dagligen. Sen dyker det upp nya saker hela tiden av olika karaktär som måste lösas.

Hur ser du på nyförvärven och truppen just nu, som inte är så bred?

– Samtliga nyförvärv kommer bli nyttiga för oss i sina roller, men det är svårt att sätta betyg så här tidigt. Och i nuläget fokuserar vi på den trupp vi har. Det är kul att några juniorer har fått vara med och gjort det riktigt bra så här långt.

Anton Svensson talade i VLT om en ”annan aura av professionalism”. Hur märker du av SHL-satsningen och allt runt omkring med både ökade krav och möjligheter?

– Det är ett helt annat fokus och kravställningen på varandra är mycket högre, menar sportchefen, som själv gjorde 352 SHL-matcher och nio landskamper som spelare.

– Engagemanget i allt vi gör håller en högre nivå även det. Alla vet att vi har en tydlig målsättning framöver och triggas av det. Sen kommer det ta lite tid innan allt faller på plats. Men känslan är bra.

Till sist, är det något du vill hälsa fansen?

– Ha tålamod. Vi ska vara som bäst i april. En säsong går alltid upp och ner så det gäller att ha en tydlig plan och jobba hårt varje dag.

– Jag vet att alla spelare och ledare ser fram emot att få spela inför våra fantastiska fans igen och tillsammans ska vi göra en grym säsong, säger Patrik avslutningsvis.

1 svar

  1. Peter T skriver:

    Tänkte kolla lite på ssk vs dif ikväll.
    Kan va kul att se, så kan man jämföra sen när VIK spelar.