Tufft spelschema fortsättningsvis för VIK som kanske letar lite framgångs- och segerkänsla, oerhört positivt att VIK nu får behålla laget & scout om Matt Lorito i Djurgården

Denna bild är aldrig fel. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Två matcher avklarade. Och spelschemat ser tufft ut för ett VIK som fortsatt letar försäsongens första seger:

 • 27:e augusti Brynäs (Skoda Trophy i Södertälje)
 • 28:e augusti Malmö (Skoda Trophy i Södertälje)
 • 29:e augusti – placeringsmatch i Skoda Trophy
 • 9:e september Karlskoga borta
 • 16:e september Södertälje (Köping)
 • 24:e september: ALLSVENSK PREMIÄR! Tingsryd hemma

Det är svårt att kräva segrar mot SHL-lag då Brynäs och Malmö väntar i Skoda Trophy. Men VIK får kanske fokusera på prestation och inte för mycket resultat och hoppas att det inte sätter för stora avtryck i framgångskänslan.

Kanske är det inte fel under en försäsong att även möta lite mer mänskligt motstånd för att saker ska få sätta sig i lite mer lugn och ro innan de oprövade kastas till (H)Vargarna direkt?

***

Oerhört positivt att den 17:e augusti passerade utan att SHL plockade något mer från VIK. Men det var ju främst klassorganisationer som Skellefteå och Djurgården som tappade spelare sent. Nu kan inte VIK tappa någon till SHL längre avtalsmässigt.

Djurgården tog, istället för att leta med pannlampan i HA, in NHL-meriterade forwarden Matt Lorito. Detta då man tappade William Eklund till San José.

–  Lorito är en typisk liten skicklig forward, säger en NHL-scout till bloggen.

– Kan spela både ytter och center. Lite mjuk kanske, men överlag begåvad. Bra fötter. Borde kunna bidra offensivt i Djurgården. Inga problem off-ice, mer en tyst kille.

***

Till sist en hyllning till Henrik Lundqvist som slutat. Undertecknad har länge följt Rangers ganska noga.

Tänk om spelare som Rick Nash, Brad Richards, Marian Gaborik och Martin St. Louis producerat i slutspelen. Då hade Rangers inte alltid tvingats lita på nästan bara ”King Henrik”. Då hade det nog även blivit minst en Stanley Cup för ”The King”.

***

Lite mer NHL. Lite långt mellan matcherna för VIK nu för oss hockeyälskare. Så njut här av Pavel Bures osannolika konster i världens bästa liga. Man får flera gånger gnugga sig i ögonen…

3 Responses

 1. Pelle skriver:

  Leksand fick väl Fransson skadad. Vet inte hur dom löste det.
  Nu kommer väl VIK att få möta Mollde’n och Mylläri om dom får spela. Jag hade gärna sett Mylläri i VIK. Men nu kanske han får kontrakt med Brynäs.
  Och sen kommer bröderna Östman mötas.

 2. anders skriver:

  vi kan inte få bättre träning tycker det är jätte bra det ska vara tungt så alla förstår att det krävs 110% varje kväll om vi ska gå hela vägen.

 3. Pelle skriver:

  Matchen mot SSK den 16/9 är flyttad till Köping. Så det blir inga fler matcher hemma innan premiären, vilket ju känns lite konstigt att det blev en enda match hemma på hela försäsongen.