Playoffkalkyl: Troligen behöver VIK vinna fem av sju för att klättra förbi Mora & Vita Hästen

Vilka hamnar överst till slut?  FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

För spelarna gäller det att fokusera på prestation, som i sin tur – förhoppningsvis – ger resultat ”på köpet”. Man ska inte tänka eller grubbla för mycket i idrott. Då störs bara de nödvändiga instinkterna och reaktionstiderna saktas ner och man tappar de nödvändiga hundra- och tiondelarna som gör hela skillnaden.

Men vi på läktaren kan räkna och kalkylera på resultat. Om Mora och Vita Hästen håller samma poängsnitt kommer de hamna på 76 poäng vardera. Ofta brukar ju lag hålla sina poängsnitt skapligt.

VIK behöver alltså troligen ta minst 77 poäng. Idag har laget 64 och behöver således 13 poäng till. Översatt till trepoängare är det 4,3 stycken.

Avrundat och lite till kan vi säga att VIK troligen kommer behöva vinna fem av de sju som är kvar. Schemat är ju inte så tokigt med fyra hemmamatcher (inklusive en mot klara Tingsryd) och en borta mot ett i princip avsågat Asplöven.

Det svåraste är bortamatcherna mot Mora och Leksand. Men sköter man sina kort i övrigt kan det räcka med en poäng där, såklart helst i Mora.