Plötsligt totalras efter bra VIK-start borta i Tingsryd

 

VIK föll med hela 7-1 i Tingsryd på lördagskvällen. Detta trots en okey start och 1-1 efter första perioden.

TAIF fick 1-0 tidigt genom ett konstigt mål, kanske ett tidigt tecken på att Henrik Lundberg inte riktigt var på tårna. Trots detta tog VIK faktiskt över och fick rättvist med sig 1-1 genom bra uppåkning av Davidsson.

Under resten av perioden vann VIK skotten med 11-5 vilket vara talande hur det såg ut. Men skyttet var åter för dåligt, tyvärr, tyvärr. Man gick miste om chansen störa TAIF tidigt.

Andra perioden var jämn första tio innan raset, även om VIK började bli passiva och spelare som Alenbring (som dock även bjöd på en fin tackling) och Berg slog onödiga icings. Illa var det även i tredje att exempelvis Eddie Davidsson och Fredrik Johansson inte verkade jaga hem och lät istället 6-1 komma enkelt. Inte bra för målskillnaden då även 7-1 kom.

SAMMANFATTNING

Säsongens första riktiga målmässiga ras var ett faktum. Det är inte mycket att gräva ner sig för. Sådant här rent målmässiga ras händer alla lag någon gång per säsong. Lag från charmiga småorter har ingen press och kan alltid spela gladhockey om man ger dem lillfingret. Intet nytt under solen.

Däremot måste alla målen man släppte in noggrant analyseras av Olsson, och de som föll ur ramen måste varnas och om det upprepas, bänkas.

Lundberg var kanske lite sliten men lämnades samtidigt ensam flera gånger.

Positivt var att man kunde ta över en period trots att TAIF tog ledningen i första. Men samtidigt sorgligt att man inte kunde utnyttja det och satte alla avslut lågt på täte Rubins mage.

Sen kan vi inte vinna alla 17-18 som är kvar. Vi måste försöka hålla oss lite kalla. Ingen räknade med tre poäng TAIF borta. Bara att glömma och vidare.

Alla lagdelar behöver förstärkas. Goda nyheter: Vad jag förstår enligt mycket god källa ska man försöka förstärka laget med en toppback, en vass målskytt och en stark allroundcenter med bra skott/pass.

Hoppet lever trots allt. Nu laddar vi inför AIK på måndag hemma.

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapFB:
s:262:"a:1:{i:0;a:8:{s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"SNAPformat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doFB";i:0;s:2:"do";i:0;}}";
snapTW:
s:325:"a:1:{i:0;a:10:{s:2:"do";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:4:"doTW";s:1:"1";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"820372907297738752";s:5:"pDate";s:19:"2017-01-14 20:51:57";}}";

10 Kommentarer

 1. Vimmerbyarn

  Mikael:Jag kan förvisso hålla med om att det uppenbarligen fattas offensiv kompetens i laget eftersom man gör så pass lite mål. Så det kommer förmodligen att hjälpa med något eller några nyförvärv. Men om man i defensiven släppt in 3 mål på senaste tre matcherna, men plötsligt släpper in sex på 30 minuter, vill åtminstone jag få det till att det är nästan uteslutande psykologiskt. Sedan håller jag med om att fler gjorda mål frammåt naturligtvis kommer stärka laget. Allt går ju hand i hand. Men att fler mål framåt, löser de svaga tävlingsnerverna, tror jag inte på. Kan man förstärka laget med 1-2 forwards samt börja jobba med mental träning värd namnet, finns det hopp för denna klubb.

 2. Gunnar H

  Tufft det här, 25,28,29 som var heta i tisdags spelar 0-4…va trodde dom, att nåt ska gå lätt eller!!!
  66 gör tre byten o spelar 0-2…låt han gå ner o köra med J20, skulle göra honom gott.
  59 o 26 spelar -3, de bästa floppar denna match.
  Var ju helt ok fram till 2-1…

 3. Gurkan 63

  Ingen förväntar sig att vik ska vinna resterande matcher.
  Men raset ikväll i ett sådant utsatt läge som vik befinner sig i är inte ok ,säger mera om hur laget mår just nu. Lär av misstagen och gör det bättre nästa match. Nu såg inte jag matchen men Lundberg hadde nog inte din bästa kväll, men det är i sådanna hära matcher som vik måste ha någon dom går in och gör något speciellt , och det finns tyvär inte i vik… Nya tag på Måndag och läget kan inte sitta och vänta på någon frällsare utan det är kollektivet dom måste göra jobbet tillsammans…

  1. Viksupport

   Något hände i andra tyvärr. Men i tredje ger vi oss aldrig vi både kontrar och får lägen, det ser jag som positivt, med tanke på självförtoende. Glöm den här matchen. Hade vi haft någon “målgörare” i dem lägen så hade de nog gått bättre, tror absolut att nyförvärv kommer hjälpa 🙂

 4. Vimmerbyarn

  Micke: Läs mitt inlägg på burken kl 22.38 ikväll. I nuvarande läge, kan inga nyförvärv i världen rädda oss från ettan.

  1. Viksupport

   Hej! Vi kollade inte på samma match! Vi hade övertaget i första. Något hände i andra tyvärr. Men i tredje ger vi oss aldrig vi både kontrar och får lägen, det ser jag som positivt. Glöm den här matchen.

   1. Marko

    Håller med. Glöm detta och ta 3 nästa match.
    Verkligen bra om man kan få in hela 3 förstärkningar, tror att så pass många ger laget en ordentlig skjuts framåt. Sen gäller det ju att hitta de också. Är fortsatt sugen på att få hem Jacobsson från Finland på ett lån samt två forwards från Kookoo. Josh Green samt hans forwardskompis Kai Kantola. Snittvikten på de tre ligger väl på +90kg och längden 1,90 Kantolas svaghet är väl skridskoåkningen men han är bra i övrigt. Problemet är väl att Kookoo fortsatt kämpar för att nå slutspel och VIK behöver spelarna direkt. Jag tror iaf på att försöka hitta 2 spelare från samma lag el tom kedja som är samspelta men det är möjligen orealistiskt.

  2. Mikael Norén

   Vimmerbyarn, jag håller inte med. Hade laget haft någon målskytt i första perioden kunde det ha slutat annorlunda. Marginalerna är små, ett mål hit eller dit spelar stor roll, och har man någon som kan producera får man oftare marginalerna med istället för mot sig och man får självförtroende och bollen i rullning åt rätt håll. Laget saknar uppenbart offensiv kraft, samt någon back som kan ge stadga där bak.

Tweets

Mackan - AvatarkonstprojektetMackan

@Danneunplugged NJ hade verkligen kul med våra pengar.. Williams hade väl nå liknande också tror jag VIKfancentral skrev ocksö

SvaraRetweetFavorit
VästeråsSporten - AvatarVSportenVästeråsSporten

@VIKFanCentral Lite en in, en ut?

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@VSporten Utveckla, är för seg att hänga med! ;-)

SvaraRetweetFavorit
VästeråsSporten - AvatarVSportenVästeråsSporten

@VIKFanCentral Behövs inte ett snille här va. Svaret står ju skrivet 😉

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto