Poängliga och funderingar kring AIK:s & exempelvis Södertäljes värvningsstrategier som VIK testat förut: Tryoutspåret och ”skadat SHL-gods-spåret”…

Viktor Hertzberg blir borta på obestämd tid. FOTO: RUNE ÅHLÉN

9 Responses

 1. Erik Larsson skriver:

  Du får det att framstå som att sättet VIK har byggt laget är det ända bra sättet. Bara för att andra sätt har funkat mindre bra för VIK så betyder det inte att det gäller alla lag.

  • Mikael Norén skriver:

   Erik Larsson: ja, det stämmer att jag tror mest på det sättet, oavsett vilket lag det gäller. Men det utesluter ju inte att andra sätt, såklart, kan funka ibland. Utveckla gärna ditt resonemang, vore intressant att höra mer hur du tänker om tryoutspåret med mera!

   • Erik Larsson skriver:

    Såklart så föredrar man kontinuitet och beprövade spelare över till exempel massa try out kontrakt. Reagerade bara på att du jämförde allting med VIK, det fick de låta som att om det inte funkade för VIK, då funkar det inte för någon. Man får känslan att du trycker ner dom andra klubbarna, VIK är störst och mäktigast.

    Sen så skulle jag inte kalla Bengtsson, Falk och Pettersson som ”skadat SHL gods” , ”skadat SHL gods” är en 30+ åring som sakta har dalat varje säsong och nu tar klivit när till HA. Spelarna Södertälje har tagit in är fortfarande i en bra ålder och dom har potential. Kanske att dom är dyra, men alla tre är bra HA spelare.

    • Mikael Norén skriver:

     Detta är ju en främst en VIK-blogg och det blir lätt så att saker relateras till VIK, på gott och ont. Det vore emellertid konstigt om bara VIK haft dessa erfarenheter med en massa tryouts och ”skadat-SHL-gods”. Eller är det kanske rent utav så, att detta är ngt unikt för VIK? Jag har känslan att det inte är så. Tex. Björklöven har väl också hämtat en del folk direkt från SHL utan att det funkat så bra, eller?

     Jag tror det inte spelar så stor roll hur gammal du är om du inte fått producera eller fått istid en säsong, det är mänskligt att tappa självförtroende då som många SHL-marginalare verkar göra efter en säsong på bänken/läktaren, eller vad tror du Erik?

 2. Bozo skriver:

  Kom ihåg att det inte är lagen som väljer spelare, utan tvärtom. Alla våra konkurrenter skulle vilja ha våra nyförvärv (förutom Leduc dock som på ett konstigt sätt flygit under radarn eller helt enkelt inte fanns på marknaden innan juli), men lyckades inte med att locka tillräckligt starkt. Tydlighet i kombination med framgång skapar förståelse och intresse. Sen har vi haft förmånen att gå både sportchef och tränare säkrade sedan länge, tydlighet. Vilka av våra konkurrenter har haft det? BIK och SSK kanske?

  • Mikael Norén skriver:

   Kloka ord Bozo, men under tex NJ valde man trots allt ovan du nämner att ”chansa” lite mer i allmänhet. Visst går det också och VIK var riktigt nära SHL en säsong, men glöden räckte aldrig hela vägen då. Vi vet väl aldrig riktigt hundra om vissa lag valde ”skadat-SHL-gods” före Hertz, Öhrn osv?

   Bra poäng med Leduc där, tycker också det är konstigt att han uppenbarligen var länge under radarn trots att utgångspriset var relativt låga 42 000 Euro netto/säsong…

   • Bozo skriver:

    Jag tror Z är mycket inne på det där med ödmjukhet. Klubbar som sitter på höga hästar och blir förvånade att man inte väljer deras klubb. Vi har varit där. Om man som klubb inte lägger ner mkt energi i relationen med värvningarna varför ska då en spelare bry sig.

  • Andreas skriver:

   SSK har ingen sportchef.

   • Bozo skriver:

    Just det. Det har de ju saknat ett bra tag. Så länge så att det till och med blivit det normala.