Pontus Holmbergs talang omsattes äntligen i poäng inför 4600 och då fick Borlänge problem

Kan gruppen växa än mer och skapa större separation mot de bästa Ettanlagen? Det kommer behövas om det ska bli uppflyttning. FOTO: RUNE ÅHLÉN

9 svar

 1. Marko skriver:

  Jag är iaf nöjd med det som händer kring VIK med mycket hemvävt, kryddat med lite fynd som Z hittat hitills. Tror fortsatt på att skynda långsamt men som Mikael skrev tidigare så finns det ju risker med det också, att man tappar både spelare och sponsorer om man inte hittar tillbaka till ”finrummet” dvs ett snäpp högre upp i seriesystemet. Ekonomin styr ändå och det gäller att ha den under kontroll så att vi slipper mer skit kring den biten framledes. Känslan är god även om man inte vet vad laget kan uppnå denna säsong men vi får hoppas på det bästa.

  • Bozo skriver:

   Ja detta lag skulle tvåla dit de senaste två årens upplagor av VIK iallafall. Detta lag har lite karaktär och är ett lag. Tidigare har det mest sett ut som Örebro ser ut just nu, frågande tomma blickar. Kanske inte är någon slump. Men NJ passar bra där, Örebro vill ju vara lite mer i underhållningsbranschen.

 2. Gryksbo skriver:

  Finns det inga backar i Kolsva och köpa in

 3. robert jonsson skriver:

  En stark match av VIK trots avsaknad av tre viktiga kedjespelare. Laget krigade på ett berömvärt sätt hela matchen. Pontus Holmbergs uppvisning magnifik.

 4. Bozo skriver:

  Uppspel, uppspel, uppspel. Vi pratar om det varje säsong. Vi har vassa forwards, inte det som behövs mer. In med backar som kan vinna puck och passa helst i fart. Räcker inte med att enbart kunna passa om man inte kan hålla sin motspelare ifrån sig och det räcker inte att enbart vinna puck om passningarna sedan är häxpipor. Titta hur fint Borlänge kom ut ur egen zon och in i vår zon hela tiden.

  Hos oss blir det enbart farligt när kedjespelare vänder spelet, exempelvis när Holmberg drev up vid 2-1. Appel kan bli en tillgång men det räcker inte med så många mindre kompetenta eller självförtroendelösa backar.

  Är det fel i VIKs skolning av backar? Kedjespelare får vi fram av klass från de egna leden men vettiga backar ser jag sällan. Hur är det ens möjligt med Lidström så nära till hands.

 5. PETO skriver:

  Bra match överlag tycker jag.
  Men passningsspelet måste upp.
  Den dåliga farten alla klagar på beror mycket på dålig passningskvalitet.
  Skulle de få ordning på passningarna, skulle vi bli riktigt farliga i ett ev kval.

 6. Anders skriver:

  Håller med i allt förutom att jag hade valt att även lyfta fram Venuto, visst, inte en av hans bästa matcher, men i andra perioden så slog han den ena lysande passningen efter den andra, två skulle vart mål, en gav öppet mål. Otroligt snitsig på små ytor, man ser direkt när han har pucken. Kom aldrig till skott i denna match tyvärr(medvetet? Stod ju helt fel konstant i PP för skottet)

  Sen nr 9 i Borlänge har ju en skridskoåkning för SHL, men så fort man gick på kropp på han så fick han porblem

  • Jonas skriver:

   + 1 på den kommenaren! Venuto gjorde minst 2 passningar där han tittade åt ett håll och la den på bladet till medspelare i en annan riktning.. Vackert att titta på. Mycket nära mål båda gångerna.

 7. Gurkan 63 skriver:

  Det som oroar mig är att vik har mycket puck över hela isen men alldeles för dålig utdelning det var inte bara denna match , jag har sett det ofta . Mycket snurr i anfallszon men ingen som tar några avslut. Härligt med mycket folk och en bra match och man ska inte glömma Dalhbom som är stabill mellan stollparna.