Vad lära av publikfesten, scout om Örebros nye Nick Ebert & galningar i Boden?

FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Nästan utsålt. Mot Borlänge (!). I tredjeligan (!). 4600 personer. Inget ont om Borlänge men de är inte Leksand. Åter ett bevis för att det finns ett väldigt stort latent hockeyintresse i Västerås, även om det var gratismatch.

Vad kan man lära av detta? Sänka vissa biljettpriser till extremt låga nivåer, för att ändå tjäna hem det på ren mängdförsäljning? Eller vad mer kan man göra för att få extrapubliken att komma lite oftare?

***

VIK ska alltså upp och spela mot de misstänkta galningarna i Boden i helgen. Laget som alltså ska ha kört på Piteås målvakt då denne var på väg av isen efter andra perioden så denne fick en konstaterad hjärnskakning. Om det verkligen stämmer är det ett av de värsta överfallen någonsin i ishockeyn.

Kanske man tillfälligt borde ta Andreas Lindh, Stefan Holmgren och Denis Chervyakov ur pensioneringen för att säkra upp VIK från fler överfall i Boden?

Skämt åsido, hoppas verkligen VIK kommer klara sig från skador i den matchen. Vi minns också yxhugget i slutet mot Niclas Lehmanns så benskyddet gick sönder hemma mot Boden, då tränarna i norrlaget också menade att Lehmann filmade.

***

Örebro och Niklas ”NJ” Johansson ska försöka värva sig ur krisen med att bland annat addera backen Nick Ebert:

– Har sett honom många gånger den här säsongen, säger en NHL-scout till bloggen. Storväxt, kraftfull skridskoåkare. Hårt men ”vilt” skott, precisionen kan bli bättre.

– Inte så fysisk trots sin storlek. Bra i snabba spelvändningar. Men saknar ibland blick för spelet och spelsinne – vill tvinga fram saker som inte finns där …

3 svar

 1. Ludde Larson skriver:

  Boden: Sådan tränare, sådant lag.

  Dax att höja domarkvaliteten i Allettan. Bedrövligt många tveksamma domslut i matchen mot Borlänge.

 2. H-man skriver:

  Vad säger man om NJ hur i hel…. kunde han få jobbet i Örebro efter alla varningsklockor ?? Känns som han kan addera ett lag till på sitt CV hur man förstör lag….

  • Jan B Andersson skriver:

   Borde ju vara helt körd efter tiden i VIK. En annan misslyckad VIK tränare, Tornberg, var också där och fick sparken. Måste vara en rekorddålig anställare i Örebro. Nu har man också tagit in annan i utförsbacken, Jeremy Williams som de tror ska rädda de kvar i SHL. Såg slut ut den sista tiden i VIK men NJ med sina upp och nedvända hockeykunskaper tror sig ha gjort ett fynd i tyska div 2. Nu väntar vi på en skadad öststats målvakt som inte spelat på ett år som kronan på verket.