Frycklund lämnar Tingsryd, Wikman från Leksand till Kristianstad & konditions- och karaktärstest väntar i Norrland

Mikael Frycklund kan verkligen driva fram med pucken och bryta igenom försvar. En egenskap VIK saknat på centersidan. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Under fredagen avslöjade VLT.se att VIK talar Mikael Frycklund som nyligen plötsligt lämnade Tingsryd. Detta trots att Västeråssonen har bland de bästa poängsnitten i laget med 5+10 på 27 matcher.

Det finns visst intresse från allsvenska klubbar och 24-åringen siktar på Allsvenskan i första hand, vilket Zäta också indikerar.

Men Frycklund ska gilla Thomas Paananen och Patrik Zetterberg plus att han såklart lider av att moderklubben ligger i Ettan.

Detta gör att VIK är med i matchen. Frycklund gjorde sin sista match för TAIF borta mot Almtuna. Då tog Frycklund enligt Swehockey.se en utvisning och Almtuna kvitterade, men såklart måste mycket annat ligga bakom då Frycklund exempelvis har varit ytter i Tingsryd, men gjorde sina bästa matcher som center i VIK. Kanske tröttnade Fryck på att användas ”fel”?

VIK har dessutom varit lite tunna offensivt på centersidan sedan Oscar Pettersson gick sönder. Det är bara i dagsläget Johan Skiöld och Niclas Lehmann som är inkörda, producerande och rutinerade centrar.

Fredrik Johansson behövs på kanten för att åka på Lehmanns briljanta öppnande passningar. Tror också OP mår bäst på kanten då hans fina skott då kommer till hands mer.

Efter att ha lagt örat på rälsen är nog sannolikheten att VIK landar Frycklund 30 %. Frycklund är ju inte så beroende av omgivningen utan kan göra mycket själv.

Hur många solomål gjorde inte han mot Södertälje ifjol? Kan man slipa bort lite heta utvisningar vore Frycklund guld värd i VIK.

En centertrio med tekniske bulldozern Frycklund och spelgenierna Lehmann och Skiöld skulle inte vara en oäven mix.

Frycklund har också legat mellan 49-54 i tekningsprocent de senaste säsongerna i Allsvenskan och borde kunna vinna många tek i Ettan med sin styrka.

***

Nu väntar Kalix och Boden borta i helgen. Tänker på vår gamla motocrosslegend Håkan ”Carla” Carlqvist, som sorgligt nog nyligen gick bort. Inför en tävling på den tunga sandbanan i Avesta sa Carla en gång: ”Den banan är inte motocross, det är ett konditionstest.”

Samma är det nu. Vi vet att VIK kan spela bra hockey. Det nästan enda det handlar om en sådan här helg är karaktär och kondition mot två tuffa lag.

Spännande att se om VIK kan plocka fram det nu. Tidigare dubbelhelger borta har VIK haft väldigt svårt på söndagarna, 0-4 i Piteå och 1-5 i Östersund…

***

William Wikman – säg mig – varför valde du inte oss? FOTO: RUNE ÅHLÉN

Kristianstad gjorde verkligen ett kap på fredagskvällen då man ”stal” mångsidigare energispelaren och offensivkunnige William Wikman på lån från Leksand. I Ettan blir Wikman en stjärna. Nu blir Kristianstad ännu bättre och VIK skulle behöva kontra med Frycklund eller någon med liknande dignitet…

5 svar

 1. Mackan skriver:

  In med Frycklund så vi får någon som kan transportera puck från egen zon till anfallszon

 2. RONJA skriver:

  INGET FEL PÅ FRYKLUND

  KOMMER DU HEM

  SÅ GRYMT VÄLKOMMEN

  DÄR DU HÖR HEMMA

 3. H-man skriver:

  Highway

 4. H-man skriver:

  Frycklund är bra ! Men han vill inte anpassa sig efter lag eller regler. Det är hans Way or the Highland.

 5. Byfåne skriver:

  Enligt ryktena så har Fryklund tydligen fått sparken av taif för dåligt uppförande på och utanför isen. Ryktas även att han ska vara klar för Modo.