OP efter Kalix: ”Vi löste deras press bra och spelade säkert”

Jubel. FOTO. RUNE ÅHLÉN

 

VIK vann med 4-2 borta mot Kalix under lördagen. Firma Niclas Lehmann & Fredrik Johansson fortsatte att leverera och duon stod för fyra poäng tillsammans.

– Jag tycker vi gjorde en riktigt bra bortamatch, säger Oscar Pettersson till bloggen. Vi löste deras press bra och spelade säkert.

– Jag försöker själv spela enkelt nu när jag känner mig lite rostig. Mina kedjekamrater Anthon (Eriksson) är ju en maskin som bara går och Jeppe (Cederberg) spelar ett säkert spel. Och jag försöker komma igång.

– Kalix gick på mycket som alla lag här uppe. De dumpade och gick med tre gubbar i varsin korridor, säger Oscar. Men vi löste det.

***

Bara fyra matcher kvar nu. Borlänge segrade i slutet hemma mot Mariestad och ligger fortsatt på samma poäng som Gulsvart…

***

Under söndagen väntar Boden borta med Petter ”Mikael Gath” Nilsson som tränare. Kommer det beställas några ”jobb”?

6 svar

 1. Cowboy skriver:

  Albin Ekdal
  2016-2017. 1 match
  2017-2018. 3 matcher 2 överfall med hjärnskakning som följd.
  Han kom denna säsong i samband med att Petter lasu Nilsson dök upp i boden…
  Nån som ser ett samband?

  • Pelle skriver:

   Du menar väl Albin Eklund va?

   Albin Ekdal spelar i fotbollslandslaget.

 2. Bozo skriver:

  Och även i Ettan ligger VIK i toppen i antal genomförda boxplay, vilket lär vara symptomen på sämre skridskoåkning än motståndarna. Vad än sportledningen vill påstå så är grundfundamentet det samma som tidigare, skridskoåkning är inget som prioriteras men det defensiva samarbetet sitter. Men då måste uppspelen sitta.

  • Jimmy skriver:

   Jag vet inte var du fått att VIK ligger i topp i antal genomförda boxplay. Den statistik som finns på swehockey säger då inte det.

   • Bozo skriver:

    Du har rätt, fel av mig. Man får dock den känslan att VIK som hemmalag får fler utvisningar än bortalaget.

 3. robert jonsson skriver:

  Mycket bra bortamatch med 6 dödade boxplay bland annat. Nu lär vi dock få igång pp som rasar ner för varje match. Snabbare pucktempo lär till. I dag match mot Boden vilket är seriens bästa lag i pp så nu lär vi hålla oss på isen o inte sitta i utvisningsbåset.