Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Byfånarna i Boden skadade Niclas Lehmann & VIK:s allsvenska hopp upp i rök om inte Zäta kan trolla?

 

Jaromir Jagr sa en gång att man faktiskt kan döda varandra på en hockeyplan. Det är en farlig sport som kräver respekt. Och vissa är helt enkelt inte tillräckligt begåvade för att spela eller träna ishockey. Som exempelvis några i Boden. Mitt i denna hjärnskakningsepidemi finns det alltså klubbar som släpper fram och uppmuntrar sådana ickespelare.

Efter att ha givit Piteås målvakt en hjärnskakning i periodpaus (!) skadade Bodens Albin Eklund även Niclas Lehmann allvarligt bara några dagar senare. Bruten käke och hjärnskakning efter en totalt respektlös tackling från blindside. Eklund var inte ens med i lineupen men den nyligen i division 2 och 3 spelandes Bodensonen fick direkt spela mot VIK:s toppkedja i första bytet. Varför? Kanske ville Boden hämnas för att de tyckte att Lehmann filmade efter yxhugget i förra mötet lagen emellan? Då slog en Bodenspelare sönder Lehmanns benskydd i slutsekunderna och Boden tyckte att Lehmann filmade.

Tankarna går till Niclas Lehmann som varit en fantastisk spelare för VIK. En av de bästa spelfördelarna VIK haft på mycket länge och en nyckelspelare som fått massor av istid och producerat varje kväll. En offensivt redan tunn centersida blir nu ännu tunnare med bara Johan Skiöld kvar som producerande center.

Nu blir det till att flytta in Oscar Pettersson och/eller Fredrik Johansson på centerplats. Plus såklart att Patrik Zetterberg måste förstärka laget. Men det är bråttom då transferfönstret stänger på torsdag. Fem forwards är skadade i dagsläget och VIK:s allsvenska hopp kan vara på väg att raseras redan nu.

***

De korta avstängningars tid måste bara vara förbi nu. Vissa kommer säkert tycka att man ”tar i” och ger Eklund 5-7 matcher. Men den referensramen måste bort för att lindra hjärnskakningsepidemin – det funkar ju uppenbarligen inte och korta straff biter inte på sådana individer och klubbar. Medvetet farliga aktioner borde ge minst 25 matcher och kanske böter för tränare och klubben också.

Tränarna i Boden har stått på sig och försvarat Eklund. Det är bara sorgligt. De fortsätter anklaga Piteås målvakt för filmning och direkt efter matchen sa tränaren att tacklingen på Lehmann var schysst. Dock ändrade sig tränaren efter att ha sett videon, men varför vara så kaxig innan man vet? Sjuk kultur.

Kanske bör också alltså lagen kunna bestraffas vid upprepade överfall som Boden gjort i två matcher av tre nu. Uppgifter kommer nu om en ljudupptagning där Bodens tränare Petter Lasu Nilsson avslöjar varför de körde på Piteås målvakt. Frågan är hur tränarnas direktiv var inför VIK-matchen?

***

Det ryktas om att Conny Strömberg kan vara på väg tillbaka enligt Västervikstidningen (pluslåst). Strömberg skulle ju kunna ersätta Lehmanns playmakeregenskaper. Där blir det just nu ett stort hål i VIK.

Signaler är också att nuvarande VIK-ledning har ett mycket gott öga till Conny och inte alls ser liraren som det eventuella orosmoment som vissa andra gjort. Ett rykte som menas vara oförtjänt.

Vad jag förstår har VIK-spelare som tidigare haft Conny som lagkamrat mycket gott att säga om 42-åringen som har 0+10 på 23 matcher i Västervik.

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1518442318
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:419:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"963043005040087041";s:7:"postURL";s:59:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/963043005040087041";s:5:"pDate";s:19:"2018-02-12 13:31:59";}}";

23 Kommentarer

 1. Skånepågen

  V.I.K viker ner sig och Boden imponerar vid storseger på bortaplan !
  Vore kul med ytterligare matcher mellan Boden och V.I.K, kan nog bli ruggigt tufft för Västerås att klara detta ! mycket troligare i nuläget att Boden går till Allsvenskan än att Västerås gör det !

 2. Norrbottning

  Hej tänkte höra med er om Boden HF har hört av sig,ang det eran spelare Lehmann blev utsatt för.Kan säga Boden är en hatat förening i Norrbotten efter senaste händelserna.Jag såg att Lehmann opereras i dag,och hoppas att allt med han blir bra.Ni har många från Norrbotten som önskar er lycka till,många sidor som tex NorrHockey på FB,har fått sätta punkt för hatet mot Boden. Att de inte sparkar Petter Lasu Nilsson,visar att det finns otroliga brister i föreningen Boden HF.Lycka till och hoppas ni tar steget upp till allsvenskan

 3. Aqe

  Ja grabbar ni har absolut noll koll vad som händer i norr !
  jag har inte något större hockeyintresse men jag har koll på Boden !
  Det ni inte förstår är att allt negativt som skrivs i media om hockeyn slår bara tillbaka, vilka företag vill synas kring denna sport ? Det jag tänkte skriva om Boden och Norrbotten är att detta har varit vid sidan av Stockholmsregionen den mest expansiva regionen under många år och har en explosivartad utveckling ! Här finns det pengar ! inte som Västerås som är Sveriges sämsta idrottstad i förhållande till befolkning. Boden kommer med mycket starka partners snart vara i allsvenskan och det betalas med Bitcoin och andra kryptovalutor. Här finns den moderna tekniken inte gamla fabriker .Här finns numera flera bolag inom spelvärlden som i framtiden är de som kommer att ta den stora delen av sponsorkakan.Norrbotten förser till stor del landet med billig elström och våra gruvor och skogar har sett till att hålla igång detta land. Boden Hockey har alltmera samarbete med Luleå Hockey och kommer att få en hel del hjälp därifrån framöver, att ha ett bättre lag än VIK är en självklarhet i framtiden !

 4. Kal

  Hej, försvarar inte Albins tackling.
  Dock att som nr 53 i VIK, vänta ut en spelare vid spelargången som redan blivit straffad och skall lämna plan och i spelarutgången under avblåst spel, ej i affekt, börja veva med nävarna 5-10 min efter händelsen har jag svårt att både förstå samt förklara för min 11 åring 10 meter ifrån händelsen, det om något borde tas avstånd ifrån från VIK…borde synas från tv sändningen åxå

  Vågar ibte skriva namn å adress för då får man väl hatmail och personförföljelser direkt

  1. Herr T

   Att köra över en målvakt i periodpaus är det normalt för Boden ? Att hämnas en misstänkt filmning med en huvudtackling ? Angående er misstanke om filmning så gick Lehmanns benskydd sönder av slaget så det är väl klart att det var en rejäl slashing. Sen sa PLN i Piteå att de sänkte målvakten som hämnd för att han ansågs ha filmat. Ni har varit i hockeysverige väldigt länge nu och håller på att bli ett totalt haveri.

  2. Magnus Fredriksson

   Utan att veta om det du påstår verkligen inträffade så kan jag säga att om du verkligen inte vet hur du ska förklara det för din son så har du antagligen svårt för det mesta här i livet där att tänka, dra logiska slutsatser samt förklara saker är inblandat.

   Här kommer iallafall lite hjälp på traven:
   1. Du börjar förklara följande: Det Albin Eklund gjorde var farligt, respektlöst, vårdslöst och FEGT. En livsfarlig attack på en människa där det gick illa och kunde gått ännu mer illa.
   2. Efter den inledande bakgrundsinfon från punkt 1 förklarar du: En person som gör fruktansvärda och fega saker för att skada oskyldiga människor allvarligt(våldtäktsmän, Albin Eklund, Anders Eklund etc.) kommer väcka människors avsky och många vill sätta stopp för såna avskum. Slutsatsen är, var inte ett fegt avskum som skadar oskyldiga så slipper du ha folk efter dig. Bra kunskap att ha med sig i livet faktiskt! 🙂

  3. Urban Cowboy

   Börja med att hålla dig till sanningen, Anton Eriksson säger bara några väl valda ord och tar ett steg närmare Eklund, Eklund kastar sig framåt och knuffar Anton Eriksson, är det svårt att förklara har du nog egna större problem att lösa.

 5. mats i Wien

  Jag tyckar at H & M , en Firma som grundades i Västeras , Miljard imperium , kan sponsra VIK odentligt.. Herr Stefan Person , öppna planboken ..Likasaa

  ASEA /ABB grundades i Västeras ,, har säkert pengar att sponsra…

 6. Micke

  Tränarna och sportchefen ( Lasu Nilssons bror) är en skam för hela Hockeysverige och har skämt ut sig. Låt Brocke göra sitt jobb att driva det mot förbundet. Vi behöver lägga det bakom oss och se framåt och fokusera på hur vi kan hjälpa laget med nödvändiga förstärkningar.

 7. Lennart Sundstedt

  Hej! Vi är alla fruktansvärt bestörta over Albin Eklunds brutala överfall av en av våra STORA hjältar igår, att det dessutom verkar vara förankrat av tränare gör avsmaken ännu större!
  Har också tagit del av Mats Brokvist tankar inför avslutningen och att balansera ekonomin på en skör tråd.
  NU FÖRESLÅR JAG ATT VI AGERAR!
  VI VILL ALLA ATT VIK SKA KOMMA TILLBAKA TILL Allsvenskan redan till nästa säsong!
  Vi vill skandera VIK, VIK, VIK!!! i mitten av april och alla stå där som segrare!!!
  Jag ber er; Starta en insamling nu, samla sponsorer och privatpersoner redan i morgon (tisdag) för att samla i bössorna! Nu måste vi alla dra våra strån till stacken och hjälpa ’Z’ att stärka laget – överfallet på Niclas får inte fälla oss, utan STÄRKA OSS!
  Vi ska tillbaka till Allsvenskan, med en leende Niclas Lehmann på eller på sidan av rinken!!!

 8. Icing!

  HR vilket jävla skitsnack… Stänga av en spelare som redan är avstängd… Mig lurar du inte… Isf skulle dom stängt av ”grisen” redan efter smällen på målvakt men allt detta är ju beställningsjobb av psykot PLN….
  Det vet du lika bra som jag….

 9. Micke

  Dags för en sista snabb insamling för att få in pengar till ersättare för Lehmann och Bergman. Kan vi supportrar visa att vi är villiga att gräva fram lite extra av våra privata pengar så hakar nog några företag på!
  Kom igen, låt oss gå ihop och hjälpa Z i den här nödsituationen… 70 papp fixar vi!!!

 10. HR

  Tråkigt för Lehmann, men lugna er med påhoppen på Boden som samhälle, människor och som idrottsklubb. Inavel, byfånar och nysvenskar som drar runt… Er nivå är sämre än Boden. Den klubben har ju faktiskt gjort något som få klubbar gör, gått ut och tagit avstånd och stängt av spelaren. De flesta klubbar sluter upp bakom sina spelare även när de gjort nånting bedrövligt.

 11. Patrick

  En polisanmälan skulle vara på plats. En rå misshandel hade väl blivit fängelse om de var på stan. Killen borde stängas av resten av säsongen. Bra att vik reagerar. Nu måste alla partners gräva i pengapåsen och gå in med mer pengar, finns inge annat val. Tyvärr så styr pengar om de ska bli nå HA eller ej. Växjö är där dem är pga bra partners som lassar in money. Nivån på pengar som kommer vik till godo är för lite var så även innan alla skador. Pengar pengar är de som behövs, även om så vill eller inte. Låna spelare måste väl kunna vara en lösning. För övrigt tycker jag att tränaren i Boden borde stängas av från hockeyn på livstid, vilken jävla pajas, måste ha pitepalt i hela hjärnan.

 12. Cowboy

  Albin Eklund spelade tidigare med no:94, till matchen i söndags hade han av någon outgrundlig anledning bytt till no:7, på Bodens hemsida finns Eklund inte ens med…
  Eklund som inte spelat knappt på 2 år dök plötsligt upp i samband med att lasu Nilsson kom till Boden…

 13. PETO

  Jag gjorde lumpen i Boden -85.
  För två år sen va jag där på jobb.
  Gick då runt å kollade in mina gamla jaktmarker.
  Det va det mest tragiska jag sett, hela stan andades unken luft.
  Alla byggnader va kvar i stan, men ingen hade brytt sig på massa år.
  Påminde om DDR, de bilder man sett därifrån.
  Verkar dessutom som kommunen försöker ersätta alla gamla militärförbanden med flyktingförläggningar.
  För det va det enda man såg så va det nysvenskar som drog runt.
  Boden som kommun är nog snart ett minne blott.

 14. Håkan

  Titta på elitprospect. Albin IQ vilken stjärnvärvning Boden har gjort. Hissen stannade tidigt.
  Hoppas att Niklas kan komma tillbaka till hockeyn.

 15. Miko

  Det är jättetråkigt att när segern och en bra kämpainsats av VIK får stå i skuggan en avsiktlig tackling från en idoit till spelare som uteslutande hade som syfte att skada en spelare. Jag hoppas verkligen att Niklas Lehmann återhämtar sig snart.Som sagt i detta läge så är det svårt att ha tankarna på något annat än en spelares välmående. Jag håller på om att det blir tufft nu, för många spelare borta i slutskedet av serien. Förhoppningsvis kan laget få någon förstärkning, att någon eller några spelare kommer tillbaka snart och att laget blir sammansvetsat i fortsättningen såsom de blev mot Boden när de spelade för sin skadade lagkamtrat. Vi skall inte börja misströsta än, vi ligger i toppen och nosar på seriesegern, publiken stöttar på och som sagt, laget själva tror nog på detta trots alla försvårande omständigheter. Hoppas vi ser en fullsatt hall i helgen, laget behöver och förtjäntar detta.

 16. Gurkan 63

  Rednecks folket lever sinna egna liv ute i skogen , hela byn är släkt med varandra på något sätt. Två grova överfall på en vecka dags att förbundet sätter ner foten ordentligt denna gång. Dommarnivån är ett skämt i div ett .

 17. Ludde Larson

  Hela Boden är inavel. Alla är släkt med alla. Hissen går inte ända upp på varken sportchef, tränare eller spelarna. Detta är värre än korphockey. VIK måste ifrån Hockeyettan så fort som möjligt. Tyvärr minskades våra chanser efter gårdagens fruktansvärda händelse att nå Allsvenskan redan i år rejält. En jä..la gris med nummer 7 på ryggen förstörde först och främst säsongen för våran stjärnspelare Lehmann. Hoppas verkligen Niclas kryar på sig snabbt nu och kommer tillbaka på isen snart igen. Alla tankar till dig Niclas!
  Inte nog med att Albin Eklund har förstört säsongen för Lehmann. Han har även förstört för alla oss som älskar VIK hockey. Alla sponsorer som pungat in pengar. Alla supportrar som stöttat laget under säsongen. Detta är ett rån mot oss alla. Detta är en skandal i svensk ishockey om inte Boden som ishockeyföreningen får stå till svars för detta.
  Nu gäller det att vi tillsammans blir starka och håller ihop istället för att bli rädda och skrämda.
  Boden hockey är inte önskvärda i hockeysverige. De kan hålla sig till korphockey i fortsättningen.

 18. PETO

  Ja ja lätt, in med Strömberg nu om han är intresserad.
  Förövrigt tycker jag att lasu nilsson borde frysas ut av hela hockey-Sverige, inte första gången den dåren gör bort sig.

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Åtta viktiga frågeställningar inför försäsongen som startar mot Vita Hästen: Kan Salminen, Speers och Cheek börja b… https://t.co/2ar5HRNnV6

SvaraRetweetFavorit
Daniel Fallman - AvatardfallmanDaniel Fallman

@philipsunell @VIKFanCentral 😀 lycka till. Tror säkert han blir sevärd. Vi håller tummarna för Pooley

SvaraRetweetFavorit
Philip Sunell - AvatarphilipsunellPhilip Sunell

@dfallman @VIKFanCentral Tolkade din tweet som att han skulle vara motsatsen till snabb på skridskorna och så är ab… https://t.co/mVnewmVM96

SvaraRetweetFavorit
Philip Sunell - AvatarphilipsunellPhilip Sunell

@dfallman @VIKFanCentral Sjävklart inte men skridskoåkning är absolut en av hans styrkor, tycker jag man ser efter… https://t.co/dVtG2WfqPJ

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto