Rakryggad Christer Olsson ringde: ”Utan fansens engagemang finns inte VIK”

Undertecknad har ju, efter att givit Christer Olsson en del ros inledningsvis, givit VIK-tränaren en del ris på sistone då laget gått kraftig kräftgång.

Ingen kan dock ta ifrån Olsson att han är rakryggad. Det kan man höra här. Dessutom ringde Christer upp mig under dagen, utan att försöka ta till några som helst ursäkter.

– Jag respekterar verkligen fansen och dina åsikter och utan ert engagemang finns inte VIK Hockey. Men även om fansen på läktaren krävde min avgång efter Timrå är mitt enda fokus att spelarna ska må bra och få stöttning av oss alla, menar Christer.

– Jag visste vad jag gjorde när jag tog mig an detta uppdrag. Jag vet hur det kan blåsa och jag förstår verkligen frustrationen. Men man ska veta att jag aldrig ger upp, aldrig, säger Christer med eftertryck. Jag har aldrig gett upp någon gång som spelare eller tränare, säger den NHL-meriterade coachen.

– Det absolut enda jag tänker på är hur spelarna ska må bra och prestera, oavsett hur det blåser kring min person.

***

Christer bjöd sedan in mig till hans kontor för att ställa frågor. Kanske har Du som läsare några frågor jag ska förmedla?

***

Bloggen önskar Gott Nytt År!

25 svar

 1. Miko skriver:

  Jag tycker också att det viktigaste nu är att lämna 2016 bakom oss och försöka få till en bra nystart. Tycker det är starkt av Olsson att ställa upp och besvara frågor från fansen. Har alltid tyckt att han är en person är bra på att bemöta media och som svarar rakt och ärligt, bortförklaringar eller irritation förekommer aldrig. Nu när man har valt att gå vidare med honom som tränare är det viktigt att laget stöttas. Jag tycker själv att om man skall byta tränare skall det göras såpass tidigt att den nya får chansen att rädda säsongen.

  Om man nu har valt att fortsätta med det nuvarande tränarparet så är det lika bra att de fortsätter säsongen ut. Jag är rädd att om det ser likadant ut om tio omgångar att man blir desperat och ändå gör ett tränarbyte. Ju senare ett tränarbyte kommer desto svårare att uppnå ett önskat effekt, se hur det gick förra säsongen. Det är en avvägning som styrelsen måste göra när det dags och i dagsläget tycker de inte att det är det.Själv är jag förespråkare av ett tränarbyte redan nu då jag tror att det nuvarande tränarparet inte kommer längre och får svårt att vända detta. Visst så underpresterar spelarna men jag tycker att nåt bör göras för att försöka vända på detta.

  Jag hoppas dock att jag i slutändan får fel och att vi när säsongen är över har undvikit kvalplatsen eller kvalat oss kvar med det nuvarande tränarparet. Helst det förstnämnda. Nytt år, nya utmaningar.

 2. Vimmerbyarn skriver:

  Med hänvisning till mitt förra inlägg, tycker jag själv personligen att spelarna fritt borde få ventilera sina åsikter om hur laget ska spela fortsättningsvis. Att de ska få bestämma själva, men med tränarnas uppbackning.

 3. Vimmerbyarn skriver:

  Ang frågor till Olsson är, är det ju ganska meningslöst att ställa frågor om det som redan gjorts eller inte gjorts…Bättte att fokusera på hur spelarna ska ställa sig till huruvida det fortfarande finns en chans att slippa kval eller om man ska använda återstående matcher till att vara så bra som möjligt när ett ev kval inleds.

 4. SK skriver:

  Börja med att ta fram trumman igen så de blir lite tryck och så hela hallen kan klappa i takt! Och sen kan väl alla medgångssupportrar komma tillbaka och stötta laget och kämpa lite precis som grabbarna på isen försöker göra!

  Vart är passionen för laget å klubben? Varför är man bara på matcherna när de går bra? Eller om VIK möter Gnaget t.ex? Dags att ta sig i kragen å börja stötta VIK på riktigt, och inte bara när de går bra. Dock kanske VIK skulle agera och göra en ren klacksektion som resten av säsongen har billigare biljetter men ska man stå där ska man skapa stämmning i hallen!!! #skräcklunda #allatillståplats

  • Vikare92 skriver:

   Håller med dig till 100% senast trumman var på matchen var senast mot Modo vinsten och förlusten mot mora. Sen har vi ingen riktig klackledare såg han senast mot mora/modo om jag minns rätt. Saknar draget på läktaren. Jag har gått på alla hemma matcher förrutom 3 eller 4. Hejat oavsett förlust eller vinst.

   Kollade fö inatt på olika klipp med VIK hur dem hade marschering från stan till hallen. Hela hemmastå var fullsatt var drag som fan på läktaren. Nu är det typ halv död på läktaren. Håller även med om klacken vi borde eller VIK fixa en ren klacksektion för att stå där så ska man bidra med att sjunga peppa laget. Stark hemmapublik så kan vi påverka även domaren. Sen vissa matcher att vi knappt hörs i hallen. När klackledaren är där oftast då är hela klacken med eller hela hemmastå med och sjunger. Tycker fler ska ta initiativet på hemmastå att börja sjunga. Sen är ju hemmastå rätt så utspridit.

   Minns när jag började gå på matcherna runt 08-09 då jävlar hade vi stark hemmaklack stort sett fullt på hemmastå saknar dem tiderna.

 5. H-Man skriver:

  Jag undrar varför inte VIK såg till att rensa ut ordentligt när det gick åt helvetet förra året. Varför sitter det kvar folk i styrelsen som också är skyldiga till haveriet. Varför sa man inte upp alla kontrakt på spelarna. Kan inte va roligt och se (polarn) med 60000 i månaden inte prestera ett skit. Folk pratar om Zetterberg som sportchef han ska också bort inaveln är så grov i VIK att allt ska bort. Sen vem som myntade uttrycket hem till VIK skulle man ta i örat. Alla spelare som VIK har tagit hem utom Jimmie Jansson har fått gått ifrån VIK för att dom inte presterar som dom ska . Det tråkiga är att tittar man ut i landet så dom som verkligen har fått sparken från VIK går det bra för. Ryggdunkar mentaliteten sitter hårt i väggarna på Rocklunda.

 6. Bebbe skriver:

  Kelly + PatrikH bra där, precis rätt!!

 7. GulSvart skriver:

  Bra skrivet Ludde! På spiken ? Gott nytt alla gulsvarta! 2017 vänder vi detta tillsammans. Med ett bra stöd från lektaren är jag övertygad om att vi klättrar. Skål!

 8. PatrikH skriver:

  Jag vill veta varför 71 och 59 får så mycket speltid när den första spelaren inte klarar att täcka och hålla i pucken eller vinna närkamper och 59 slarvar med passningar.

  Jag vill veta varför vi inte satt ett spel som bygger på fart, snabba spelvändningar och tryck mot motståndarmålet.

  Hur det kan komma sig att försvararna inte klarar att ta bort anfallare framför eget mål.

  Om laget tränar straffar och skott tillräckligt mycket?

 9. Ludde Larson skriver:

  Alla lag har svackor under en säsong. Nu har VIK:s svacka varit väldigt stor men att prata om att sparka tränare och bänka spelare gör inte saken bättre. Däremot kan man minska speltiden på de spelare som för tillfälligt underpresterar och inte följer spelplanen.
  Vi vet alla att denna säsong handlar endast om att hålla oss kvar i allsvenskan efter förra säsongens pinsamma skötsel av ekonomin.
  Därför är det mycket viktigt att vi alla håller ihop och gör oss starka tillsammans med det vi har.
  Se bara matchen igår mot Timrå. Timrå hade en klack på 10 personer och dom hördes 45 minuter av matchen. VIK-klacken höll igång de första 15. Sen nästan helt tysta. Nog borde en hemmapublik få tyst på en tillrest klack på 10 personer. Det gäller även övrig hemmapublik att hjälpa till att höja stämningen i hallen. Det gäller för alla att leva sig in i matchen. Allt som kan påverkas negativt mot motståndarlaget är positivt för vårat lag. Även domaren kommer att påverkas av en stark hemmapublik.
  I dessa tider när det går sämre för vårat VIK är det extra viktigt med information om laget. Nu när vlt.se har börjat ta betalt för sina artiklar så är det ännu mer viktigt att VIK-media höjer sig och ger oss supportrar, sponsorer och andra intresserade en inblick om vad som händer i VIK.
  Vill se ännu mer reportage med Appelgren och övriga ledare.
  Imorgon är det nytt år och nya möjligheter. Om några omgångar med lite tur så kan vi vara ifatt övriga lag. Se bara på Vita Hästen och Modo som för någon vecka sen låg i botten med oss. De är absolut inte bättre än oss på något sätt men nu har de klättrat i tabellen.
  Nu vänder vi dettta alla tillsammans.
  Tack för en bra blogg. Gott Nytt År!

 10. Kelly skriver:

  Att han tar #9 i örat och talar om för honom att han inte är en stjärna. Han åker runt och spelar Allan med sina diving-gester och annat trams, samt tar idiot-utvisningar. Som om han vore en gammal storspelare som flyttat hem. Hans enda merit är väl att har hjälpte Asplöven att åka ur allsvenskan.

 11. Gurkan 63 skriver:

  Rädda vik aktionen ett fått råd håll i pengarna som är insamlade spår som till nästa säsong. Det efter matchen igår var inte bra reklam för suport ,det är inte tränarnas fel att situationen är som den är, precis som hönde Berg sa i bör det ör inte tränarna för att dom inte kan slå en passning utan spelarna som är problemet…

 12. Fredrik Angebrand skriver:

  Hur mycket har skadorna påverkat lagets prestationer? En hel del skador på nyckelspelare under säsongen…

 13. Jan B Andersson skriver:

  Varför spelar de som inte följer de taktiska direktiven?

 14. Danne skriver:

  Tror på Olsson och att han kan vända detta. Men ”den 6:e spelaren” underpresterar liksom andra spelare i vik. Lätt att tända till när saker går tungt med den kassa stämning som blir i hallen? Sen att kräva Olssons avgång efter matchen senast var ju bara för jävla pinsamt! Snacka om att sända fel signaler. Lita på äpplet, krävs ett byte av coach så agerar han. En bra supporterklubb stöttar sitt lag i med OCH MOTGÅNG. Kanske byta klack istället för coach skulle gör mer nytta?
  Kämpa på Olsson o Co!

 15. påsen skriver:

  Fråga honom om varför Svedlund får så mycket istid i BP?? Han tappar ju sin position hela tiden. Bara att kolla på videon alla BP han har spelat..

 16. Marko skriver:

  Min fråga är inte till Christer utan till ledet högre upp. Har VIK några pengar att värva eller inte? VIK har tappat mycket pengar på lägre publiksnitt viiket inverkar på inkomsterna och då kan ev pengar för nyförvärv brunnit inne. # ByggaVIK s 300k räcker till drygt 1 bra spelare på 3 mån kontrakt. Det kommer inte att räcka då underpresterarna är för många oavsett tränare.

 17. Gurkan 63 skriver:

  Jag hadde ett trevligt och ärligt samtal med Tony Zabel innan matchen mot Timrå ,det vill jag säga att en mycket trevlig och ärlig tränare hälsa det. Han säger att en del spelare följer inte spelplanen ,han tog tex matchen borta mot Almtuna vad gör man när spelarna mer eller mindre slutet i vad tränarna säger ,se dom fick bort Hammar om ni ryckte är sant ,behövs det några tränare i båset när vissa spelare kör ditt eget race ? Jag håller på Olsson och Zabel inte deras fel att spelarna motarbetar dom..

  • Marko skriver:

   Låter trovärdigt. Det räcker att ett par inte följer tränarnas råd el helt enkelt inte håller den klass som förväntas då raseras hela skiten. Felmarginalen som VIK har denna säsong utifrån spelartruppen är obefintlig o då kan ingen lalla runt eller inte hålla måttet, då blir det som läget är idag. Med andra ord kan VIKs få toppspelare aldrig underprestera för då finns inga andra som kan lyfta laget. Tyvärr så är även de sk toppspelarna människor och har sämre dagar vilket gjort att korthuset rasat enligt min mening när de andra inte håller måttet.

 18. SteffNo skriver:

  Vill oxå ha frågor gällande bänkningar. Hur tänker han där? Vi vet alla att han inte har en jättestor trupp och kanske känns osäkert att flytta på ”etablerade” spelare. Men ta tex Frycklunds ”hopptackling” som blev 2 strutar i röven blixtsnabbt mot Almtuna, sånt måste få repressalier.
  Alla ser att Myllärii är under all kritik. Det är en kille som skulle behöva en väckarklocka att sitta på bänken. Han slarvar nåt grymt men belönas ändå med 75% tid i pp.
  Hälsa Christer detta:
  Vi tar hellre förluster med juniorer som förtjänar sin plats än samma förluster med ”etablerade” gamnackar.

  Och då har jag inte ens nämnt Jätte-Bambi på is #71

 19. Pok skriver:

  Överlag kring petning, tror han att de kan hjälpa att peta en spelare från 1-2 matcher eller tror han mer att de skadar spelaren?

  Finns ju dn risk som när VIK bånka Korhonen. De gick väl knappast att använda han efter de? Måste en bänkning på 1-2 matcher verkligen betyda att spelaren blir så missnöjd så den vill lämna eller kan man sköta de på nå snyggare sätt?

 20. Viktor skriver:

  Varför låter dom inte dogge lira? Vad är det dom ser i honom som inte vi ser på träningen? Jag har kollat mycket j20 och det en riktigt skridskorsnabb, fysisk back som duktig att hålla rent framför mål.

 21. Stalle38 skriver:

  Dom borde titta mer på varje spelares styrkor och andvända dom lite mer utanför ”Ramarna” en ny spelare kommer många gånger som en boost som tex Bergman tills dom sätts för hårt i system! Över Coachat?

 22. Stefan W skriver:

  Bra ändå att Christer inte gömmer sig bakom floskler och dåliga ursäkter, utan förstår kritiken och tar till sig åsikter.
  Jag är nyfiken på hur han resonerar kring att bryta negativa vanor/trender? Tänker på när någon tränare (kommer inte ihåg vem) fixade en bussresa runt stan innan hemmamatch, för att laget presterade bättre på bortaplan än hemma och försökte på det viset skapa samma känsla hemma som borta. En annan händelse var när Johan Tornberg ställde upp med fyra spelare på tekning, för att laget kämpade bättre i boxplay…haha!
  Vad tror Christer om liknade aktioner för att väcka laget? Har han varit med om liknande själv?

 23. Fusse skriver:

  Centralen ställ denna fråga till Olsson när fan ska han bänka Lihagen han gör inte ett piss på isen utan fis glider som fan. Kämpar inte trampar inte ens efter puck. Tappar puck hela tiden vinner inte närkamper tappar sin markering hela tiden. Vad krävs det innan han ska bli bänkad? Han av alla sänder ju fel signaler till resten av laget. Det såg man ju mot Björklöven där VIK förlorade med 5-4
  När han vart bänkad ja genast såg vi bättre spel.
  Mylliäri: När ska CO våga bänka han? Man såg klart och tydligt hans misstag igår mot TImrå. Han och hans indian passningar inte första gången han gör samma misstag.