De många missade möjligheternas dag gav ny förlust mot Timrå

Olsson har inte spelare för sin hockey. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Trots en bra start och ett vackert ledningsmål föll VIK med 1-3 hemma mot Timrå på fredagskvällen. Nio förluster på de tio senaste matcherna nu.

Matchen var ungefär som vanligt på hemmaplan denna säsong. Relativt jämnt men ett VIK som gärna blir mer och mer passiva. Man har inte heller tuffhet eller förmåga att få enkla mål på styrning eller retur.

Det som är nytt är att försvarsspelet har rämnat helt de senaste 10-12 matcherna. Man släpper numera 3-5 mål/match. Ikväll tittade VIK väldigt mycket då Timrå gjorde sina mål.

En intressant sak är som sagt att när VIK väl gör mål är de ofta vackra denna säsong. Som ikväll då pucken gick som på ett snöre från Larsson, Gråhns, Fish och till Johansson som nätade. Brist på skräpmål således, som Sorkin-styrningar.

VIK Hockey som helhet missade många möjligheter denna dag/kväll:

 • Redan före match valde man att fortsätta med mer av samma i form av Olsson/Zabel. Därmed missade man chansen till en snabb nystart inför en extra stor och nytänd publik med Appelgren som tränare.
 • Ordförande/klubbchef Mattias Jonson missade chansen att leverera bra uttalanden i VLT. Istället blev det uttalanden som nästan motarbetar byggaVIK och åter lade sig Jonson i sportchefens arbete. Tidigare när Jonson också lade sig i sportchefens arbete frågade jag varför, men fick väl inga bra svar.
 • Till sist missade ju såklart Christer Olssons och Tony Zabel sin sista chans att visa sina briljanser som tränare i VIK. Allt annat än nya tränare mot Västervik den 4:e januari vore första steget mot matcher nästan helt utan publik.

Sorgligt värre alltså. Men några nya spelare (har sett några nya fräsiga på marknaden) och med en mediatränad klubbchef kan skutan vändas.

Känslan var nästan att spelarna inte åkte fullt och matchen spelades bara av till synes. Indikationerna på att spelartruppen inte tror på tränarna stärktes verkligen ikväll…

14 svar

 1. Göran skriver:

  Fattas en Andreas Lindh i lager
  Han hade ALDRIG axepterat att några bara glider runt i laget
  Övertala han och Marcus Söderqvist att börja spela
  Kan inte bli sämre iaf
  Sen lyft upp Pannanen i A-laget
  Och Holm upp från J18 till J20
  Och ner med Ölsson i J18
  Då får han säga upp sig själv om det inte passar
  Sen Junioren som var bäst på plan mot ”Hästen” hemma VARFÖR fick inte han någon mer chans för
  Han kämpade ju till skillnad mot Lihagen

 2. Johan skriver:

  Är det inge som jan intervjua den förra styrelsen och klubbchef och höra hur de känner sig nu när klubben ligger så utsatt till. Allt grundar sig ju i hur inkompetenta och respektlösa dom var emot föreningen. Skull verkligen vilja höra hur de mår nu.

 3. Gurkan 63 skriver:

  Att hammar slutade i september mitt under säsongen och att ingen ny fystränare har tillsats är mycket märkligt, sen om ryktet stämmer att det är några spelare som har gnällt och lyckas få bort hamnar då är det mycket illa stält i föreningen ,vill minnas att Hamnar hadde fyraårs kontrakt med vik , fick vik läsa Hammar från kontraktet ? Det är uppenbart att vissa spelare skiter i sinna arbetsuppgifter och som dom har lön för. Nu är det dags för klubben att lägga alla korten på bordet. Att låta vissa spelare få sådan makt i klubben visar på tydligt dåligt ledarskap från styrelsens håll…

 4. Fredda skriver:

  Varför testar man inte nått nytt? Va några sperare i går som bara gled, fan är det så svårt att låta dem sitta kvar på bänlen? Som när man tog timeout, två gjorde uppenbara fel innan och samma kommer ut efter timeouten. Ingen ändring inget nytt….

 5. påsen skriver:

  Fantastiskt att alla tror att Äpplet är VIKS frälsare…vad har han lyckats med i klubben..inte ett skit i minna ögon.. och vad gör Z nu som hade så mycket åsikter på läktaren förra säsongen om hur det skulle se ut i A-laget..nu har du värden chans..Det är nu man måste våga ta obekväma beslut.. och det är NU…inte snart.. Ett problem är fortfarande att det finns för många rygg dunkare i dagens VIK..Och hur kunde vissa spelare få bort Hammar?? För att träningarna inte passade dem…skamligt..passar det inte så kan man dra…tack för ordet.

  • Marko skriver:

   Är böjd och hålla med, det löser sig inte med Appelgren. Jag håller med många andra framförallt backspelet och en del av spelarna som tyvärr inte håller måttet. Enkla misstag, slarv med puck, passivitet där man inte tar ett xtra skär för att komma åt motståndarna. Igår var väl Timrås tredje mål ett exempel( om jag inte minns fel) där Edström kunde varit lite längre fram på spelaren och förhindrat mål. Många sådana saker som sker hela tiden hos VIK. I övrigt så betvivlar jag inte Appelgrens kommentar att man verkligen jobbar bakom kulisserna men jag önskar att man också kommunicerar lite bättre. Man skulle kanske kunna säga att vi för samtal om ett par spelare utan att det förstör något i den aktuella situationen. Sånt ger iaf pseudohopp för oss:)

 6. Gurkan 63 skriver:

  Dålig målvakt i vik ikväll dom två sista målen var målvaktstavla. ..

 7. Uppgiven skriver:

  Derby mot Sura nästa säsong!

 8. Miko skriver:

  Tyvärr var kvällens förlust allt annat än oväntat. Timrås dåliga form ingav lite hopp inför matchen, men det var just bara hopp. Just nu finns det två givna scenarior. Ett är att Appelgren kommer in redan till nästa match och försöker rädda säsongen eller att man kör på den inslagna vägen och behåller det nuvarande tränarparet. Om man bestämmer sig för det sistnämnda är jag rädd att laget kommer till kvalet med ett sargat självförtroende mot ett hungrigt motstånd från division ett. Man vågar inte ens leka med tanken vad som händer om laget åker ur. Jag hoppas verkligen att botten är nådd och att även ledningen inser det. Nio förluster på tio matcher, mindre än en poäng i snitt per match, tio poäng upp till säker mark och sist i serien, kan det bli så mycket värre? Hur mycket mer skall till för att man skall agera?

  Tvivlar inte på att Olsson är en bra tränare men detta lag får han inte mer ut av. Samtidigt så har man den trupp man har och den kan inte bytas ut. Bäst att agera omgående så att Appelgren får åtminstone chansen att styra upp. Sitter man lugnt i båten och inte gör nåt är jag rädd att det kan får oönskade konsekvenser. Så jag hoppas att Appelgren redan till nästa match står i båset.

 9. Gurkan 63 skriver:

  Har haft ett intressant samtal med fabel ,en mycket ödmjuk människa som tar sig tid att stanna upp och bjuda på sig själv till en trogen vik suporter.. En förändring skulle ha gjorts mycket tidigare någonstans efter 10-15 omgångar för att möjligtvis ha kunna nå någon efekt.. Läget har uppgifter att följa men dom sliter fullständig i att göra sinna uppgifter på isen . Om man inte gillar sitt jobb då kan man dra från sin arbetsgivare ingen tvingar någon kvar ,men man är så ynklig att man väljer att stanna kvar och vara en del av dom som har bestämt sig för att köra klubben i botten ,det säger väll mera om dom som människor. Att sperarna har fått för mycket makt i dagens hockey är skrämande ,dom får lön av klubben fast dom sliter i att göra jobbet ,tänk att ha ett sådant jobb ,det skulle jag också vilja ha. Vik har heller ingen fystränare ,hammar slutade i september. Finns ingen tränare i det hära läget som har någon trollstav. När spelarna har bestämt sig för att vägra lyda sinna chefer då rasar allting . Jag annser att det är styrelsen som är annsvariga för situationen som vik befinner sig i ,får ej glömma att styrelsen så inför seriestart att målet är att klara sig kvar och tåget har inte fått ännu oavsett om det blir ett förväntat kval så levet hoppet..

 10. Zeke skriver:

  Dåligt av sportcheferna att låta Zabel få fortsätta misshandla backbesättningen Mylläri får gör misstag hela tiden men dom andra har spelat färdigt när dom gör misstag och Mylläri får ännu mera istid .Finns noll trygghet kvar hos killarna.
  Och var finns coachningen som kan ändra en matchbild nej in med samma trötta gäng hela tiden.Skicka in 5 backar ett byte eller fem forwards eller nån som åker och jagar och smäller på konstant hela tiden så spelarna får en reaktion för nu händer det inte ett skit och släng bort taktiktavlorna som åker fram så fort grabbarna kommer in i båset ingen lyssnar längre .Kom igen nu än lever liket många matcher kvar

 11. Alfaglas skriver:

  Konstigt när man som sponsor måste köpa vlt’s plusartiklar för att få någon information om vad som händer från klubbchef/ordförande.

  Pinsamt dåligt!

 12. Fusse skriver:

  Äpplet lyckades sist att vända förra säsongen så tror jag garanterat han lyckas nu in med Äpplet Paananen och Zabel så tror jag vi kan lyckas!

 13. Fredrik skriver:

  Klockrent! Nån ny spelare och äpplet i båset så tror jag faktiskt det kan vända. Men har alltid sagt att vi behöver en målskytt, samtidigt är baksidan helt bedrövlig defensivt på många håll…. svårt att veta vad man ska plocka in.