NJ visade ofta handlingskraft & lite Appelgren: ”Jag kan garantera att vi jobbar oerhört hårt”

Minns ni säsongen när Matt Fornataro och Evan McGrath floppade tidigt? Man kan säga vad man vill om tidigare sportchefen Niklas Johansson men han visade ofta handlingskraft.

Det tog bara 10-12 matcher innan man sålt duon och vände på säsongen. Det går ju faktiskt att vända på en säsong om man gör något. Det visade exempelvis Leksand ifjol då man tog in Perra Johnsson som coach.

Tittar vi längre tillbaka tog som sagt NJ-värvningarna av Vaic & Jabrocky VIK till playoff efter att ha givit laget en sen och kraftig injektion.

Men just nu händer inte mycket i VIK trots att man är nära avgrunden.

– Jag har full förståelse för er frustration och respekterar dina åsikter, säger Andreas Appelgren då jag frågar om tankar på coachbyte via e-post.

– Vi befinner oss i ett extremt tufft läge. Jag kan garantera dig att vi jobbar oerhört hårt, samtliga inblandade, för att vända på det här och börja vinna matcher, fortsätter ”Äpplet” utan att ge ett snabbt svar på min fråga över mailen gällande vad som coacherna gjort bra i VIK.

VIK-ledningen verkar gå miste om chansen till omstart redan imorgon mot Timrå. Det lär nog inte bli publikrusning till Christer Olssons troligtvis absolut sista chans att visa sin briljans som coach.

Kanske är en orsak till att det inte händer något att båda sportcheferna är nya i sina roller och inte riktigt vågar eller är vana att ta tuffa beslut. Samtidigt är det ju ett tufft beslut att hålla fast vid saker när många vill se förändring.

Men oavsett vilket måste beslut vara faktabaserade och känslor måste lämnas utanför. Det var NJ bra på.

***

Med 22 matcher kvar måste VIK sannolikt vinna 13-14 matcher för att undvika kval. Större under har ju skett men det måste till något alldeles särskilt nu.

Inte mer av samma.

11 svar

 1. Lillgurkan skriver:

  Oj, NJ:s handlingskraft involverade 711 transatlanter och kraschad ekonomi?

  • Mikael Norén skriver:

   Fast han fick väl alltid ok från styrelse/klubbchef mfl innan han handlade? Det är viktigt att komma ihåg. Syftade på sportslig handlingskraft som gav tabellplaceringar 5a 4a 3a 2a 1a och 9a i Allsvenskan.

   • Lillgurkan skriver:

    Absolut, han är inte ensam om att ha kört VIK i fördärvet. Dock kan hans sportsliga kunskap också ifrågasättas, eftersom han hade en förkärlek att värva sönder laget precis innan kvalserie/hockeyallsvensk final.

  • Marko skriver:

   Ja, det var styrelsens sak att hålla koll på ekonomin. Jag tyckte att NJ gjorde det bra, trots ganska stor felprocent också. Det var iaf kul med ryktena som gav VIK massmedial uppmärksamhet istf nu att det går åt h…e. Sen är det som alla vet mycket tajming gällande värvningar samt allt rävspel bakom som kan påverka priset också. Det gör ju att några värvningar kan komma sent. Sen måste man ju komma ihåg att de flesta av våra tyngre värvningar är på korta kontrakt då allsvenskan knappast är slutmålet utan möjligen ett fönster för att komma vidare vilket gör att ruljansen med spelare var hög.

   • Johan skriver:

    Vänta bara…
    Med NJ som sportchef är Örebro snart tillbaka i Hockeyallsvenskan!

 2. Miko skriver:

  Jag hoppades på ett tränarbyte till matchen mot Timrå men är i ärlighetens namn inte förvånad över beslutet att behålla det nuvarande tränarparet. Det är enklast att låta bli att fatta tuffa beslut och hänvisa att man har förtroende för det nuvarande tränarparet. Det skulle inte förvåna mig om det nuvarande tränarparet får fortsatt förtroende säsongen ut, oavsett resultatet. Då kan man bara hoppas att de klarar av att hålla kvar laget i allsvenskan via kvalet för säker mark över kvalstrecket känns rätt så avlägsen och orealistisk att nå som det ser ut nu.

  Tråkigt och frustrerande att ledningen inte agerar för att åtminstone försöka rädda säsongen. Nu kan man bara hoppas att de uteblivna besluten inte får sådana ödesdigra konsekvenser att laget åker ur allsvenskan. Det vågar jag ens föreställa mig. Nu får vi ta en match i taget med början imorgon och helt enkelt hoppas på att det vänder. För oavsett vem som står i båset och att ledningen inte vill fatta de beslut fansen vill måste laget stöttas.

 3. Patrick skriver:

  NJ var hur bra som helst, där fanns det handlingskraft. Äpplet! Maken till sämre sportchef får man leta efter, titta på värvningar, val av tränare och resultatet och inte minst hans icke förmåga att agera, han tillsammmans med ledningen håller på att köra Vik rätt ut för stupet! Och ingen från ledningen agerar. Detta lag med denna trupp ska kunna vara bland dem 8 bästa, men alla underpresterar och visst har dem ett eget ansvar men det är tränarna som måste lyfta laget och de har dem misslyckats kapitalt med. Nu vi kommit till ett läge där folk inte bryr sig alltså fans, jag är än av dem då har det gått långt, förra säsongen var jag på alla matcher jag kunde nu orkar jag inte gå längre för man blir bara besviken. Agera Vik inte reagera. Fråga! Vad har Olsson lyckats med tidigare som tränare, kan nån ge mig ett svar på.

  • Marko skriver:

   Vann väl mästerskapet som tränare med Klagenfurt men fick ju gå året efter.

 4. Robin skriver:

  Håller med tidigare kommentarer! Stor eloge till dig Mikael om håller igång skrivandet…. För även om mitt intresse svalnat för stunden så följer jag fortfarande laget osv…

  Tycker det är dags att vår sportchef visar på handling och ställer CO åt sidan (tyvärr, jag trodde på succé innan start ) och själv kliver ner i båset DET hade varit handlingskraft!! Za tar sportchefsrollen sålänge 🙂

 5. Gurkan 63 skriver:

  Jag har kommit på mig själv ,att under en längre tid att jag inte orkar bry mig längre när vik förlorar orkar inte lägga min energi på att sitta och grubbla på varför vik förlorar , trågigt men sant jag bryr mig inte längre…. Vist tror jag att styrelsen försöker att finna någong lössning . Nu är det 22 matcher kvar ,det finns inga som helst tydliga tecken på att det kommer ske någon förändring. Visa genom handling att det ska ske någon förändring ,trött på höra samma sak hela tiden , obekväma beslut är en del av livet ,men är man inte beredd att ta dom obekväma beslut som måste göras ,då tycker jag att sittande personer ska säga upp sig från sin post …

 6. Johan skriver:

  Jag har tappat all lust för VIK tyvärr,inget händer medan båten sjunker. Vem bestämmer i VIK? Just nu är det ingen,för annars hade vi sett en drastisk förändring redan IGÅR!