Reflektion efter Oskarshamnsförlusten: Trots allt litet tomrum i topp-2-kedjorna kräver att fler producerar

Hastigt och lustigt har Frycklund och Montpetit fått ett större ansvar. Kul och välförtjänt på många sätt. Men samtidigt kan det vara tufft att hamna i det produktionskravet under sin första seniorsäsong som Montpetit och viss mån Frycklund som först nu fått förtroende som andrecenter.

Många är oroliga över backsidan men det Jacobsson visade i spelet med puck igår gjorde i alla fall undertecknad lugn. Blir en bra PP2-back.

Det tråkiga är att Fornataro & McGrath kostade VIK väldigt mycket. VIK fick troligen betala ganska bra för att bli av med duon.

Det är lätt att vara efterklok men nu sitter vi här och har troligen knappt ens råd att ersätta en av två tänkta topp-6-forwards.

Det positiva är dock att laget inte haft så bra offensiva spelare i tredje- och fjärdekedjan på år och dag. Den stora frågan just nu är om Montpetit och Frycklund kan få igång sin effektivitet och förbättra skottprecisionen och visa sig vara “äkta” topp-6-forwards i ett SHL-satsande lag.

VIK behöver verkligen det nu och på sikt i svallvågarna efter “McGrath/Fornataro”-gate…

***

Största behovet är en ytter av modell McArdle, fast gärna bättre och en given topp-6-forward. Någon som kan trycka in puckar trots trafik. Då skulle VIK bli ett mer svårläst lag.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

2 Kommentarer

  1. Freddan

    Patrick, källa på att det inte kostade något att bryta deras kontrakt?

    Om du tänker på VLT-intervjun så sa han där något i stil med att de bröt deras kontrakt och så fick de förhandla nya med respektive klubb. Det är inte detsamma som att de bröt kontrakten UTAN kostnad. Jag har gärna fel men tyvärr tror jag inte det var billigt…

  2. Patrick

    Enligt intervju med NJ så kommer dem INTE att plocka in några nya spelare nu. Utan satsa på dem som dem har i truppen nu, vilket jag tycker är rätt. Enligt NJ fick dem inte betala något för att bli av med duon, utan bröt kontrakten rakt av och fick till en mycket förmånlig lösning, så pengar finns men dem har ju kontraktera 4 nya spelare låta vara 3 billiga lösningar troligtvis, men Jacobsson kostar nog en del. Håller med om att det behövs en till skarp forward annars ser det bra ut. Tycker att det var ett rån när Oskarshamn vann mot Vik, och domaren var en ren katastrof, tror han heter Andreas o han är inte bra vilket domarna inte är i HA tycker jag, är ganska solklart att det inte finns tillräckligt med bra domare för 2 så pass bra serier som Ha och Shl. Patrick

Tweets

Johan Holm - AvatarJohan68HolmJohan Holm

@VIKFanCentral Känns bra att VIK gjorde rätt för sig mot Borlänge i samband med värvningen av Östman jr. Det är kla… https://t.co/rDJzGY6QOf

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@Jonisxx Ja. Det är alltid en relevant fråga då man tittar på svårbedömda ECHL.

SvaraRetweetFavorit
Jonny Ishak - AvatarJonisxxJonny Ishak

@VIKFanCentral Att han möter hockeyettan försvar

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto