Reflektioner efter Tingsryd och inför Pantern: Zätas offensiva begåvning, bra konkurrens, målvaktsvalet & Källströms imponerande comeback

Lukas Zetterberg. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Några tankar efter 1-0-segern via övertid i Tingsryd:

Det var inte bara skottet som höll högsta klass då Lukas Zetterberg avgjorde. Sättet hur Zäta satte fart med pucken och tog sig in till rätt yta osar en offensiv begåvning få har. En utmaning för laget är att sätta Zetterberg och lagets andra målskyttar (Beck, Bergman mfl.) i många flera sådana lägen.

Tråkigt såklart för Jesper Appel och Anthon Eriksson är de är regelrätt petade och inte ens får byta om. Värdefulle Jesper Johansson får dessutom bara några byten per match. Men för klubben som helhet är sådan konkurrens guld värd. Ingen kan slappna av och vara eller bete sig mätt.

Knivigt målvaktsval inför Pantern. Väljs Ersson har vi ett fullskaligt krig om förstespaden och kanske sänkt självförtroende hos Dahlbom, som troligen verkar behöva uttalat förtroende för att lyckas. Samtidigt oerhört svårt att bänka Ersson efter den hållna nollan i Tingsryd och den stigande formkurvan. Konkurrens som sagt…

Kan inte låta bli att imponeras av Kenny Källström. Trots att han missade alla träningsmatcher, har rehabbat i sex månader och inte spelat en hel säsong i Allsvenskan sedan 2010-11 är de tidiga vibbarna att 29-åringen blir en ”pappaback” även denna säsong. Snacka om att ha varit bortglömd länge i Ettan…

Alex Younan verkar sakta men säkert vara på väg att visa varför han hyllats så tidigare. Allroundspelet börjar falla på plats. Mikael Frycklund sliter också på bra och kunde blivit matchhjälte med sin passning in till Marcus Bergman fri framför kassen i tredje.

Box play är nu fyra i serien med fina 87,5 % men power play är näst sist med 10 %. Vita Hästen dock fortfarande mållösa i PP.

VIK har rasat och ligger 12:a i tekningar runt 45 %, här måste vissa upp.

***

Läsaren Mathias skickade in följande efter den sällsynta segern i Tingsryd: ”Inför den här säsongen har det blivit tio matcher i Tingsryd, vilka har resulterat i två vinster, åtta förluster med en målskillnad på 16-31.” Tack för det Mathias!

2 svar

  1. Vimmerbyarn skriver:

    Jag hade valt Ersson imorgon av anledningen att han höll nollan. Känns taskigt mot en så pass ung kille att inte ge credit om man håller nollan. Dels skulle det ge honom extra självförtroende och dels ge en signal till Dahlbom att han inte är given om hans konkurrent håller nollan i debuten. Däremot matchen efter Pantern, skulle jag nog välja Dahlbom igen för att ge honom chansen att ” kontra.” Tror det gynnar klubben mer att ha en väldigt bra reserv i Ersson än att ha Dahlbom på bänken.