Röster om Robert Nordmark som VIK adderar till assisterande coachroll: ”Har en jäkla pondus, kommer vara på era backar varje dag, har detaljöga och erfarenhet från olika delar av branschen” & mer ”Bulan”

Robert Nordmark. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

 

Under måndagen presenterades tidigare storbacken från NHL och ex-VIK:aren Robert Nordmark som ny assisterande coach. Som spelare var det en back som tränade hårdare än alla andra, om exempelvis denna artikel stämmer (betalvägg).

60-åringen gjorde två säsonger i VIK mellan 1991-93 med hela 23 mål på 63 matcher. Nordmark var då också omtalad då vissa hävdade att han då tjänade mer än dåvarande statsminister Carl Bildt, om bloggen minns rätt.

Undertecknad har också ett tidigt minne att Nordmark från en match då han som nr. 77 precis före en tekning vevade igång publiken för att sedan direkt på nedsläpp göra ett fint mål.

***

– Robert Nordmark är en som älskar spelet hockey och han har ett bra hockeyöga för detaljer både på lag- och individnivå, säger sportchef Patrik Zetterberg till bloggen.

– Han har en helt annan resa bakom sig som spelare på högsta nivå och jobbat i stora NHL-organisationer samt har en annan personlighet än Paananen och Fagge. Han kommer ge sin syn på vårt spel med mera, vilket kommer skapa en bättre dynamik i ledarrummet.

– Spelarna kommer uppskatta lite nya idéer och en ny röst i verksamheten som kommer ställa krav.

Hur ser Thomas Paananen på detta?

– Han har själv velat ha ytterligare en assisterande coach hela tiden. Vi hade det på tapeten redan i somras, men då valde vi lägga pengarna på spelare.

***

Fick lite ”inside” om Robert Nordmark från en som haft honom som coach:

– Stort engagemang och duktig på detaljer i spelet. Kan vara ganska rak och tuff om så behövs.

– Stor erfarenhet från många delar i branschen så man får mycket i en assisterande.

– Kan ge VIK mer gällande detaljer, bidra gällande isträningar, individuell träning och defensiv koll. Helgrupp tror jag dock inte ska vara hans huvudfokus.

***

En annan fristående på insidan säger så här:

”Detta med Nordmark i VIK tror jag kan bli bra. Tror även att Paananen nu kan bli aningen nervös, då Nordmark har en jäkla pondus och erfarenhet.”

***

En tredje som jobbar i branschen säger så här till bloggen om Robert Nordmark:

”I den rollen han fått nu i VIK tror jag att det blir bra. Är kanske främst bäst i en assisterande tränarroll.

Han kommer styra upp backarna och försvarsspelet noggrant. Han kommer vara på era backar varje dag!”

***

Video med Robert Nordmark från första året i VIK 1991-92:

***

Till sist en liten Bulan-uppdatering, då denne missade dagens träning:

”Tyvärr är han sjuk just nu. Han känns dock riktigt sugen, bara hoppas kroppen svarar på ett bra sätt närmsta veckorna.”

Bloggen har också fått uppfattningen från bra håll att det är VIK som gäller för ”Bulan”, om det nu blir en comeback. Vilket kanske kan lugna en del.

3 svar

  1. Stäng Shl skriver:

    Vad spelar vem ni tar in,kommer aldrig spela i shl ändå. Skönt om ni skulle ta in en kvinno misshandlare hade vart kryddan på moset.

  2. C skriver:

    Snygg nostalgi med Nordmarks mål. Jag var på matchen och minns jag rätt så ”tände han publiken” enligt VLT innan han drog in sitt patenterade slagskott från blå. Matchen kan ha slutat 2-2. Målet var iallafall i andra perioden.

    En annan rolig anekdot är att efter att han lämnat VIK för DIF var det mycket tjafs och skriverier. VIK och Nordmark var inte glada på varandra. När Nordmark åkte in på isen strax innan nedsläpp för sin första match i DIFtröjan hade han glömt skridskoskydden på så han gjorde en Bambi inför ett fullt rocklunda. När matchen väl startade buade publiken så fort han fick pucken och han slog några grova felpass direkt men sen satte sig hans spel trots ideliga buanden när han rörde pucken matchen igenom.

    Hoppas vi kan välkomna honom på ett bra sätt nu när han är i VIK igen. Tror det här blir kanon!