Rykte placerar VIK-forward i tidigare klubb i Tyskland: Kommer Karlskoga visa sig mänskliga nu?

Ta detta med en liten nypa salt. Men undertecknad blev kontaktad av en initierad källa i Tyskland angående att Brady Leisenring kan vara på väg tillbaka till ESV Kaufbeuren, där Brady satte hela 33 mål förra säsongen. I alla fall verkar det som klubben vill ha Brady tillbaka.

Det handlar alltså om den tyska andraligan och spel i sydtyska och det tungt öldrickande Bayern. Kaufbeuren har för övrigt problem med sin arena som är fallfärdig och har stängts mitt under brinnande säsong. Laget ligger näst sist men jagar och har häng på slutspelsplats.

Brady gjorde hela 8 mål + 8 assist och 16 poäng sina 15 första matcher i VIK. Men sedan har det gått betydligt tyngre för den lille forwarden med den höga topphastigheten; ynka fem poäng på de 18 senaste matcherna. Ett riktigt rejält tapp faktiskt.

Frågan är om det kommer gå lättare för Brady nu när matcherna blir allt tightare. Brady har faktiskt ingen vidare acceleration utan behöver några meter för att få upp den höga toppfarten. Kan då bli problem för en sådan spelare då det inte finns mycket ytor att åka på nu. Kanske därför Brady hade så märkbart svårt i Nordamerika? Där finns det inte plats att accelerera på om man inte orkar flytta på sina motståndare.

Det känns inte helt orealistiskt att Brady flyttar tillbaka om NHL-lockouten fortsätter och VIK istället plockar in TJ Oshie från St. Louis. Eller om man helt enkelt välbehövligt vill fylla på laget med mer storlek, tuffhet och karaktär.

***

Södertälje promenerade som väntat hem segern mot Karlskrona. SSK nu två poäng före VIK med 18 matcher kvar.

Karlskoga kan ha fått sig en rejäl knäck efter 0-6 i sista perioden i Stockholm. Kanske blir Karlskoga en oväntad räddningsplanka för de som jagar topp-3? Någon gång måste de också få en svacka. Eller är de helt omänskliga i Karlskoga?