Scout om Björklövens nye Brock Trotter: ”Oerhört begåvad kille för några år sedan och en trollkarl innan skadorna”

Det blev som Centralen förutspådde och Brock Trotter hamnade i Allsvenskan – och närmare bestämt i Björklöven. Löven har kanske inte haft den start man önskat och Trotter bör ha potential att vässa laget om allt stämmer.

– Ansågs vara en oerhört begåvad kille för några år sedan. Liten, men en trollkarl med pucken i trånga utrymmen, säger en scout till Centralen.

– Massor av skador spårade dock ur hans karriär. Jag såg honom i år, då visade han stundom varför han var så bra förr.

– Men han kunde inte göra avtryck i KHL senast. Om han på något sätt kan återfå sin form skulle han vara bra värvning, men naturligtvis är det ett stort OM.

***

Enligt källor kommer Trotter få knappt 30 000 Euro netto för resten av säsongen. Det motsvarar enligt NJ:s sätt att räkna 600 000 – 700 000 kronor totalt, inklusive allt (bostad, bil, skatter etc).

Även om det är mycket pengar visar det ändå priserna har gått ner och många bra spelare som tidigare var ”off-limits” numera bör finnas närmare allsvenska budgetar.

1 svar

  1. HR skriver:

    Var riktigt bra på campen och inte jättelångt från en NHL-plats faktiskt. Tror han kan bli en mycket obehaglig överraskning för många svenska lag i vinter. Lite avis faktiskt.