Scout om Jakub Cutta: ”Bra skridskoåkare som kan funka som en tillfällig lösning men har sina brister”

11 svar

 1. Mr H skriver:

  Bra Marko!! Du är ju supernoga. 🙂

 2. Marko skriver:

  Jag har läst om Cutta på diverse sidor. Jatkoaika.com, Helsingin sanomat,sen var det på någon SaiPa sida när det var enstaka kommentarer efter någon match som man hade haft synpunkter på spelaren. Han spelade ju inte alltför många matcher under sin vistelse i Finland och jag antar att SaiPa mer använde honom för att få in lite mer styrka/ storlek i laget då de hade problem med skador mm precis som VIK.

 3. Mr H skriver:

  Haha, det blev en väldig fart runt den här spelaren, och som Du skrev, Mikael – hur hungrig är han (Cutta) nu? Kan han vara någon som tillför lite till hårdhet och trygghet så…ja det är svårt att säga något innan han synats lite mer.
  Hoppas det hörs något mer om Cook.
  Leksand går mot en osäker framtid. Ryno försvann plus några till. Hersley året innan. Offensiven är helt tiltad. Frågan är om de har någon som kunde passa oss då de säkert har förköpt sig. Vi kanske kan göra någon bra affär från det laget, eller så är det ett långskott. Något mer lån från SHL kanske är möjligt.
  Vimmerbyarn – Du har rätt.
  Marko – har Du något mer?
  gns – Karlskoga måste få något ont av oss nu, det är helt rätt…

 4. Vik skriver:

  ALLSVENSKAN E MYYYCKE SÄMRE IÅR!!

 5. Mikael Norén skriver:

  Vimmerbyarn, gns, Zlatan, Henrik håller med om att det skulle vara bra med ännu en back längre fram. Sedan kunde man kanske räkna ut att Cutta är begränsad offensivt, men mkt positivt att det ska vara en bra skridskoåkare, det bör kompensera mycket.

  *** Marko: Intressant! Kan du ge något exempel på vad du läst på finska sidor om Cutta?

 6. Henrik skriver:

  Så en ny helmer? (””) <——-= vi är illa ute 🙂

 7. Vimmerbyar'n skriver:

  Nu var du väl lite vääl hård, Zlatan. =) VIKs backar har hyllats flera gånger redan denna säsong. Är ju stoor skillnad gentemot förra säsongen.

 8. Zlatan skriver:

  Låter som en beskrivning av i princip alla viks backar. (förutom Mylleri kanske) Så det kanske räcker för ett lag i allsvenskan.

 9. Marko skriver:

  Läste lite på olika finska sidor om Jakubs sejour i SaiPa där olika supporters skrivit olika saker kring de matcher han spelade i. Det mesta överensstämmer med scoutens synpunkter. Det positiva var väl att killen trots sin storlek höll sig borta från utvisningsbåset och spelade enkelt utan att konstla till det.

 10. gns skriver:

  Låter ju inte direkt imponerande.

 11. Vimmerbyar'n skriver:

  Mina förväntningar på Cutta sänktes väl något efter att ha läst detta, men skrev också att jag inte trodde han skulle dominera heller.

  Som jag var inne på på Burken, känns det som att backsidan fortfarande inte känns tillräckligt bred. Killen från Skellefteå är bara ett lån och det känns som att man inte kan räkna in honom därav. Kommer Cook tillbaka, ser det betydligt ljusare ut. Om inte; så måste nog NJ hitta ytterligare en back.