NHL-meriterad tuff tjeckisk veteranback klar för VIK

På fredagskvällen kom en ganska logisk backvärvning på många sätt. VIK behöver verkligen backar. VIK behöver rutin och tuffhet på backsidan, på kort sikt inför kommande vecka mot bland andra Karlskoga, då kanske tuffe Uotila blir avstängd.

Man får allt ovan nämnt i Jakub Cutta som alltså är klar tillsvidare i en form av en ”veterantryout”, som man tidigare testade med Kevin Doell. Det tyder på att NJ inte badar i pengar och/eller att man är lite osäkra på den i december trots allt 34 år fyllande tjecken.

Tjecken har faktiskt åtta matcher för Washington Capitals på meritlistan, men det var länge sedan, 2004 senast. Det är en mycket tuff back som ifjol platsade i Pardubices lag i tjeckiska slutspelet. Alltid något.

När han värvades till dåvarande finska topplaget Saipa 2013/14 (slutade 4:a det året) beskrevs han som en ”stor men fortfarande ganska rörlig back”.

NJ har nu adderat tuffhet och kanske något av en polis till laget, vilket gör att Jeremy Williams och andra småväxta finesslirare blir lite tryggare på isen kanske.

Kan Cutta fortfarande åka skridskor skapligt och kunna slå ok förstapass kan det bli en liten publikfavorit kanske, en Andreas Lindh 2.0?

VIK har nu verkligen ett storvuxet lag och man är uppenbarligen inne på att undvika ett ha ett lika misstänkt mjukt lag igen som åkte ut mot Rögle i våras…

1 svar

  1. gns skriver:

    Upp till bevis. Kan han ge en käftsmäll till Wessner & Co är mkt vunnet, för VIK behöver en violent gentleman i laget. Så äre bara!