Ny omgivning för Lihagen och ny “förstakedja” med Sorkin, Davidsson och Williams

Den store mannen har inte fått ut så mycket ännu. 0+1 på sex matcher. Kanske har förväntningarna varit väl stora? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Enligt VIK:s egna Twitter körde Nick Sorkin med Eddie Davidsson och Jeremy Williams på torsdagens träning.

Tålamodet med enheten bestående av Myttynen, Lihagen och Williams var alltså inte så långt trots allt. Lihagen och Myttynen spelade med Svedlund och Lantosi som alternerade.

Även Lukas Zetterberg och Adam Lidström var med på träningen och det var tydligen lite svårt att få grepp om alla kedjor.

Davidsson och Williams har ju visat fin kemi i power play och det blir intressant att se om de kan översätta den framgången till 5-mot-5.

Pusslandet med att hitta en hållbar omgivning till Williams fortsätter. Inte helt lätt uppenbarligen då det verkligen såg lovande ut med Lihagen och Myttynen tidigare.

Frågan är lite vad som händer med Myttynen i spelet nu. Finländaren fick ju lite kanske sitt livs chans att lira i en topplina utan att det funkade efter en blek säsong i ryska andraligan. Med det ska ju vara en bra kille som säkert kan ta ett lira längre ner i hierarkin.

Till sist kanske inte heller Lihagen mår bra av att vara mer eller mindre en uttalad förstecenter, pressen blir kanske lite för stor. Den 31-årige Örebrosonen har trots allt som bäst inte gjort mer än 30 poäng en allsvensk säsong och poängsnittet i Allsvenskan är relativt blygsamma 0,40.

Kanske mår Lihagen bäst som en av nio forwards som ska blåsa på och bara köra, typ i en enkelt spelande kedja med Lantosi?

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://41.media.tumblr.com/0bd2779c080b0241edb8d1dbb5d874d9/tumblr_nv5dukn1kZ1rz48fvo2_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

2 Kommentarer

 1. Mr H

  Bra artikel Mikael! Lihagen och Williams i olika kedjor – thats it. Det händer ju inget med 1:a kedjan nu. Bra av Filander att se att det som är på försäsongen inte är allt. Det gäller att förvalta dessa spelares kraft på optimalt sätt, och vi får hoppas att det blir så på riktigt så fort som möjligt.
  Bra, och superspännande artikel i VLT i onsdags om miljardsatsning på Rocklunda med ny ishockeyarena med plats för ca 6000 personer! Denna i modell från NHL-koncept byggt för SHL. Supersnygg grafik därtill. Arvid Svenssons VD framträder med några citat.
  ” – Den dag VIK tar steget upp måste vi vara förberedda”, säger Fredrik Svensson.
  Rocklundasatsningen: Rocklunda Fastgheters “Vision 2026” i perspektiv, men att ha ett klart hockeylag i elitserien, samt de utmaningar som det innebär, finns det däremot inget om. Det är ju liksom inte helt oviktigt, eller? Men det kanske öppnas något nytt framåttänk vad gäller sponsring av VIK Hockey i och med den här artikeln. Det är ju inte småpotatis precis med så stora satsningar, även om det inte är klart än, och är kanske något ni här på Fancentralen kan nysta vidare om. Tills vidare behöver vi bredda och göra reklam för Bli VIKtig så att vi förslagsvis kan nå 1000 givare!! En till klasspelare kanske 🙂
  Även bra artikel om Per Mårts idag i VLT, och vad han säger om VIK.

Tweets

Johan Holm - AvatarJohan68HolmJohan Holm

@VIKFanCentral Bergmans ”tittfint” vid 1-1 är för övrigt en riktig delikatess.

SvaraRetweetFavorit
Philip Sunell - AvatarphilipsunellPhilip Sunell

@VIKFanCentral Helt rätt ville bara få med den viktiga detaljen, Zäta spelar mycket med känslor enligt mycket och k… https://t.co/vjxh3eGMQP

SvaraRetweetFavorit
Kämpa! 💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlinKämpa! 💛🖤🏒

@VIKFanCentral Man ser många likheter i spelet mellan lagen. Box i egen zon 5 mot 5. Vågar inte gå på hårt i egen… https://t.co/CE1Dm7MEVr

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@philipsunell Jo efter en slash va? 😉 som brukligt då man tappat klubban.

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto