Scout om Malmös nye målvakt Mika Noronen & vem ska ta till vara på Davidssons pass – Myttynen nye Johner?

Eddie Davidsson är ju en playmaker av högsta klass. Dock i år hittills har Davidsson fått alldeles för få assist. Igår hittade dock Eddie fram med ett vackert instick från position bakom kassen till Myttynen, som visade Johnerklass i avslutet.

Törs vi hoppas på att få se flera sådana mål? Det vore välbehövligt att utnyttja Eddies passningar mer.

***

Malmö har värvat mycket meriterade målvakten Mika Noronen. Så här säger en NHL-scout till Centralen:

– Har kanske inte den bästa arbetskapaciteten eller konditionen. Kan spela två eller tre matcher i rad, max. Har inte varit en förstemålvakt på år och dag.

– Jag blir förbryllad om ett lag värvar Noronen för något mer än som en tillfällig lösning. Han har funnits med tillräckligt länge så att alla borde känna honom. I bästa fall går du i sidled med honom…

2 svar

  1. Marko skriver:

    Jag hade en ganska stark känsla utifrån en del logiska resonemang redan i måndags gällande Noronens övergång till MIF och mailade då Mrmadhawk om det och det var ju kul att det blev av. Tror absolut att han gör sitt jobb för Malmö när de behöver använda honom och även om det inte rör sig om en uttalad förstekeeper så håller killen bra elitserieklass.
    I övrigt så håller jag med om att gårdagens mål VIK gjorde var grymt snyggt och vi hoppas på mer sådant i framtiden liksom att Dahlbom åter glänser när chanser till spel uppkommer.

  1. 2015-10-24

    […] scout som tidigare varit kritisk mot Malmös värvningar av just Galiardi och Noronen här och här. Skrivet av: Mikael […]