SHL-drömmen på en ganska skör målvaktstråd & Emmerdahls resa fortsätter i Björklöven

9 svar

 1. Mr H skriver:

  Läktarcoach2 – Jag förstår. Jag får förtydliga, jag menar i slutet av serien, och när kvalet börjar och agnarna ska skiljas från vetet. Det vill säga när de bästa möts kontinuerligt för att göra upp om det. Då kommer beviset när tempot höjs och man får bevisa om man bestått testet. Titta på hur Rögle brukar gå då.
  Kort och gott – toppningen av spelet. Låter lite konstigt med ditt exempel. Men det är serielunken – jag syftar på serielunk OCH kvalserie upp.
  Men nu är Hästen tillbaka. Det är kul som tusan!

 2. Läktarcoach2 skriver:

  Mr.H, jag tror du har fel i ditt påståeende om lätta vinster.
  Jag har följt hästen långt innan satsningen på 90-talet och kan säga att alla år vi harvade i ettan o gled igenom säsongen med 10-0 och 12-1 vinster på rad inte betydde nånting alls när det blev allvar.
  Skillnad var det året vi tillslut klev upp i HA, matcherna i serien var betydligt jämnare även om vi var spelförande i alla matcher, skillnaden låg i att dom även fick spela försvarsspel under serien så det satte sig.
  Hur som helst så betyder em 5-0 seger i serien ingenting när det blir allvar på slutet mot helt annat motstånd.

 3. Mr H skriver:

  Freddan!
  There it is – took the words out of my mouth.
  Glöm ej Johan S på ABB. Vad vill ABB i V-ås kontra Karlskrona!
  Samt då Frippe S på Arvid Svensson. De mest påtagliga.

  Mikael Norén – skulle gärna vilja se en budgetgenomgång och jämförelse för den gångna säsongen mellan följande lag:
  Rögle
  Karlskrona
  Malmö
  Leksand
  Skellefteå
  Växjö
  Vad kan respektive budget köpa samt vikten av att skapa en tydlig identitet för VIK. Det kan vara spännande att spekulera lite över hur man skulle kunna bygga om laget lite, och vill man inte lära av de som lyckas så blir VIK kvar här. I bästa fall. Kolla Södertälje!
  Bygg med ungt och utvecklingsbart. Satsa på juniorerna med en hel femma. Nu har vi provat det här sättet tillräckligt.
  Bli de långa tuffa anfallens lag, djupa anfall och smart spel på små ytor med spelare som sätter returerna. Ett par tuffa backgeneraler därtill. Som det är nu – fortfarande – så har vi för många likadana spelare.
  Vill VIK verkligen gå upp. Då räcker inte det här tänket.
  För att ta steget upp – mark my words – så behöver man vinna lätt. Ett måls marginal räcker aldrig. Jag pratar om klassvinsterna som blir kvittot på att man är något, vilket skapar självförtroende. Det vill säga: det som de som går till eliten har gjort. Inte i varje match, men tillräckligt ofta. VIK brukar vinna med 1 mål.

  Micke – du har haft en budgetjämförelse tidigare mellan lag i vår serie. Skulle vilja se den igen. Plus de jag la till.
  Titta på ovanstående lag, lägg till örebro samt Roger Melins Linköping så har vi de lagen som betyder något just nu som jag ser det.
  Hur bedriver de sin verksamhet? Vad kan vi ta från dem och kopiera?
  Usch – Västerås är fast i Stockholmstriangeln som sovstad likt Uppsala och Eskilstuna. Då är det illa. Var är intresset hos storsponset? Stoltheten över Västerås som stad.
  Vi är varvade dubbelt upp av Örebro!!! Även i fotboll.
  Nej – nu måste vi ta det sista steget!!
  Det går att ändra det här.

 4. Freddan skriver:

  Ludde, det är tyvärr meningslöst med insamlingar bland oss mer eller mindre fattiga fans. Realistiskt, enligt mig iallafall;), finns det bara två alternativ för att göra en seriös satsning mot SHL och etablera sig där.

  Det ena är att några förmögna företagare går samman och möjliggör en rejäl satsning. Jag tänker ex på Svenssons som väl (del)äger Rocklundaområdet. Kanske finns lönsamhet i att bygga ut arenan osv. om laget går upp.

  Andra kan vara Ica-Maxi miljonärererna som kanske ser ett marknadsföringsvärde i att ge något tillbaka till kunderna som man lever mycket gott på.

  Andra alternativet är såklart att staden likt Linköping och nu senast Växjö ser ett värde i att orten exponeras i ett positivt sammanhang.

  Utan något, eller en kombination av dessa, alternativ kommer det inte att fungera. Tyvärr…

 5. Ludde skriver:

  Kanske dax att starta en seriös insamling från oss vanliga VIK-fans till en riktig toppvärvning. Verkar vara så att ekonomin inte riktigt finns just nu för att värva de spelare som behövs för att hålla SHL-klass. Hade vi fått in Smotherman i januari så hade vi varit i SHL nu. Han gjorde skillnad för Rögle.
  Nästa år ska vi upp till SHL..

 6. Jörgen skriver:

  @Robin
  Det skall vara fram till och med den 15 augusti innan den aktuella säsongen skall starta. Så för att svara på din fråga, NEJ ditt scenario är inte möjligt. Dock så är det illa nog som det är, om NJ gör ett fynd som VIK skrivit ett fler-års kontrakt med, så tappar man den spelaren till nästa säsong, det spelar ingen roll vilka klausuler som skrivs in i kontraktet. Det är bara för en SHL-klubb att kliva in och värva om man vill och VIK är tvungna att släppa spelaren. Ju lägre lön spelaren hade i VIK, ju billigare blir det för SHL-klubben. Sedan måste VIK hitta en ny topp-spelare, vilket inte är lätt med tanke på den begränsade budget som klubben rör sig med.

 7. Robin skriver:

  Hjälp mig förklara det här transferavtalet mot SHL

  är följande scenario möjligt ?

  VIK Leder Allsvenskan efter halva säsongen. Januari.

  KHK Ligger sist i SHL.. får eventuellt möta VIK i ett kval.
  KHK Köper loss VIK’s Bästa spelare och kanske Lulea köper VIK’s Näst bästa spelare.

  Är detta möjligt? Isåfall är det ju kört

 8. Mika skriver:

  Emmerdahl lyckades aldrig riktigt leverera i spelet vi kallar ishockey.
  Han tog 2 rent av idiotiska utvisningar hemma mot Rögle som gjorde att matchen förlorades och sen lyckades VIK aldrig komma igen.
  Tror nog han kan gynnas av miljöombyte för att växa ut en storlek som spelare.
  Nu väntar jag bara på att Helmer lägger skridskorna på hyllan.

 9. Johan skriver:

  Tråkigt att Emmerdahl lämnar, han har betytt mycket för VIK.