VIK värvar Engsund & Borgman som verkade vara omtyckta hos fans i Oskarshamn & Timrå

Borgman byter färg. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Så har NJ gjort sina första drag för Silly Season 2015/16 i oerhört tuffe backen Oscar Engsund och lovande Andreas Borgman. Båda är unga backar som redan har allsvensk erfarenhet.

Så här säger Oskarshamntwittraren @snackarhockey om Oscar Engsund:

Förvånad?

– Kan man väl helt klart säga att jag är. Defensivt stabil och fysisk, emellanåt lite opolerad i det fysiska spelet. Räds ingen, står upp för laget i vått och torrt.

Hur är det offensiva spelet?

– Är väl det han kan förbättra. Ska hålla rent i egen zon främst. Som helhet en back jag helt klart skulle velat ha kvar här.

– Var tillsammans med Kroselj de som direkt fick kontraktsförslag direkt av IKO. Garanterat en missräkning för sportchef Jönsson.

– Det här var en av mina absoluta favoritspelare i laget. Svagare sidor har dock alla. Tror att han kommer göra det förbannat bra hos er.

***

Så här skriver Jimmy Hamrin som slutomdöme om Borgman på sin populära men nu tyvärr nedlagda blogg:

– Den back i laget med den högsta potentialen. Har klart störst uppsida i sitt spel är den enda i laget jag ser som en potentiell offensiv spetsback. Är fortfarande junior i ålder och är ännu mycket upp och ner i sina insatser.

– Jag tror han kan vara ganska svår att coacha då han vill väldigt mycket men för att inte ta för stora risker behöver bromsas. Samtidigt som man måste värna om hans kreativa sida också. Jag tycker inte att han är redo för SHL och jag vill absolut se honom få sitt genombrott i Timrå IK.

3 svar

 1. Mr H skriver:

  Marko!
  Fattar Du inte. Vi behöver karaktär. Gjorde Deveaux att VIK gick upp, eller? Visserligen ett extremt exempel men ändå. Vi måste lära av Rögle, och för den delen andra lag som skaffat sig en identitet. Vi behöver rollspelare och utvecklingsbara med bra fysik.
  Spets framåt behövs nu.
  Big Vic är också välkommen tillbaka.

 2. Marko skriver:

  Snacka om att börja sin karriär i ett nytt lag på minus 47… Jag som hade hoppats på ett par riktiga bomber som på riktigt hade skickat signaler att VIK menar allvar… Det här känns ju sådär på förhand helt ärligt… Sak vi förvänta oss André Devaux och Daniel Wessner här näst så vi har triss i mest hatade spelarna i HA.. Jag är INTE nöjd med denna dag!

 3. Mr H skriver:

  Mikael!
  Såg det först på Madhawk. Rock n roll. Superkul och tufft. Det jag verkligen vill.
  Välkomna till VIK!!
  Hoppas på Robin också.