Signalvärdet att Fransson stannar & Malmö, Karlskoga och Karlskrona i het kamp med VIK

Franss

Fransson med den familjära masken stannar fram till 2016 i VIK. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Intressanta signaler i att Fransson skrev på för två år. Skulle inte förvåna om VIK fick lite rabatt då Niklas Johansson gav Fransson ett kontrakt fram till han fyller 36 år.

Men det är säkert en fet bonus om det blir SHL. Spännande nu att se hur man löser andramålvaktspositionen. Kommer man fortsätta köra med lån eller de juniorer som finns tillgängliga?

***

Tänkvärt att både Jeremy Williams och Luca Caputi twittrade glatt om att Fransson fått ett nytt kontrakt. Visar lite att de bryr sig om klubben.

Caputi sa väl lite på skämt till VLT att han ville stanna fem år, för att han trivdes så bra. Så något är bra med VIK och Västerås.

***

Signalen till alla spelare är att VIK blir att räkna med fram till 2016 nu med Fransson. Borde underlätta att få hit och få behålla spelare som står och väger.

Detta var en glädjens dag för VIK.

***

Malmö vann hemma mot Mora trots 14-29 i skott. Karlskoga vann nere i Blekinge mot Karlskrona. Det är sanslöst spännande nu.

Det som gör toppstriden ännu mer oviss är att alla 14 lag fortsatt har mycket att spela för. Alla kämpar för sina liv i tabellen.

Det gör att topp-4-lagen nu kommer åka på pumpen några gånger mot lag längre ned i tabellen. Kommer nu handla om vilka lag som har högst lägstanivå och undviker smällar mot sämre placerade lag.

***

En fördel (eller borde i alla fall vara det) för VIK är att man har två av sina sexpoängsmatcher på hemmaplan, mot Karlskrona och Malmö. Karlskoga borta har man dock.

***

Djurgårdens allsvenska mardröm fortsätter. Hur känns det egentligen för alla fans hos Mesta Mästarna? Måste vara lite overkligt.

***

Mårtensson avstängd. Inte bra då forwardssidan blir tunnare och tunnare. Hoppas Legein snart är tillbaka och att Caputis ljumskproblem försvinner snabbt.

011 Masto

FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Kanske får 17-årige Christopher Mastomäki (bilden) istid mot Almtuna? Det har ju saknats galler denna säsong i VIK. Det är uppiggande med gallerlirare.