Mårtensson om SSK-tacklingen: ”Det gäller att vara beredd att bli tacklad samtidigt som tacklaren måste respektera motståndare”

efterspel efter tacklingen...

Så här säger Viktor själv till Centralen om avstängningen:

– Det är alltid olyckligt när någon skadar sig. Jag hoppas killen mår bättre.

– Det gäller att vara beredd på att bli tacklad när man har pucken samtidigt som tacklaren måste ha respekt för sin motståndare.

– Vi hade ju fart i motsatt håll så det är klart att det blir lite tryck i smällen, jag håller armarna intill min kropp i tacklingen. Men han böjer sig ner eller något precis i tacklingen och det är väl därför den träffar lite högt, säger Viktor avslutningsvis.

***

Egentligen fel läge att dividera om avstängningar hit och hjärnskakningar dit nu när Viktor Mårtensson så nyligen åkte på 3+1 matcher. Många VIK:are tycker att straffet var horribelt, samtidigt som SSK-fans säkert önskat sex matchers avstängning eller något.

Likasom att i Oskarshamn tycker man lite att Engsund är en juste spelare. Vi är alla färgade här av våra klubbar.

En mycket viktig bit sammanhanget är att göra något åt den här hjärnskakningsepidemin som härjar. Jaromir Jagr sa en gång att man kan döda varandra på en hockeyrink, så man måste visa respekt för motståndarna.

Detta, det vill säga att tacklaren ska visa respekt för sin motspelare, måste dock balanseras mot puckförarens ansvar att inte ligga lågt med huvudet som exempelvis Johan Jonsson.

Det gjorde även Jeremy Williams då han satte sig i en sårbar position och Steve Saviano kanske utnyttjade läget lite och skickade in Williams med en ryggtackling med huvudet före i sargen.

Williams blev skadad och missade matcher. Men då skrattade nästan domaren och TV-experter bara och sa att Williams fick skylla sig själv och att det inte ens var utvisning.

Här måste det tydliggöras på något sätt, för det verkar inte finnas regler nog som styr upp detta och bedömningarna blir inkonsekventa.

Kanske någon hockeyexpert kan hjälpa bloggen genom att återge reglerna exakt för detta nedan.

2 svar

  1. Marko skriver:

    Blir fan vansinnig när jag ser att Johan Jonsson har en assist på SSK:S 2-1 mål mot Asplöven! Hade inte han en hjärnskakning? Hoppas VIK agerar för det här är helt åt helvete!! Snacka om att tilltron och respekten för disciplinnämnden försvann helt nu! Och Andreas Johansson? Han som va så jävla arg efter matchen att han knappt kunde prata? Vilken jävla pajas!! Skitiga, äckliga SSK! Skitiga, äckliga, hjärndöda jävla disciplinnämden! Brinn långsamt i helvetet!

  2. Eddy skriver:

    Intressant att Johan Jonsson spelar i SSK ikväll mot Asplöven tre dagar efter smällen.
    Om han fått en hjärnskakning och SSK följer ishockeyförbundets rekommendationer(hjärntrappan) så kan Jonsson vara spelklar tidigast efter sex dagar….