Silly: Aleardi till Rögle och scout om värvningen: ”Snackats om att han tackade nej till Carolinas tvåvägserbjudande”

Som Centralen skrev den 9:e juli fanns forwarden Alex Aleardi, med flera, på marknaden. Nu är den lilla forwarden klar för Rögle, vilket HD.se avslöjade först.

Fick som vanligt ett utlåtande från en scout:

Är du överraskad att Aleardi hamnade i SHL?

– Nej, inte förvånad, det är dock lite av en chansning. Men Aleardi hade en bra säsong i AHL förra året i ett dåligt lag.

– Men jag har bara scoutat honom litegrann, då gillade jag vad jag såg. Han bytte lag en hel del när han var junior, jag skulle ha gjort några förfrågningar om orsaken till detta.

– Jag tror inte att han har varit på marknaden särskilt länge. Det har snackats om att han tackade nej till ett tvåvägserbjudande från Carolina, men jag vet inte om jag tror på det. Men SHL-lagen har en rastlös längtan efter spelare som har producerat i AHL.

– Småväxt kille, skridskoåkningen ser lite osäker och svårbedömd ut, men jag tror att den är bättre än den ser ut. Går mot mål för lösa puckar. Bra händer överlag, vet inte om att han har playmakeregenskaper dock, kan i vissa situationer ha lite strul med att kontrollera pucken.

– Kan bli en trevlig överraskning, man kan även försvinna tidigt på säsongen, säger scouten avslutningsvis.