Silly: Backextra om marknaden, Jimmie slutar, ytterligare AHL-coachs ord om Roe stärker tidigare bilden & scout om Brodzinski som ska vara ny i Västervik

Huvudtränaren i Syracuse, Benoit Groulx, ger sin bild av Roe. (skärmdump)

 

Bloggen fick byta några ord med ytterligare en AHL-coach som haft nye VIK-backen Logan Roe.

– Roe spelade bara 13 matcher för oss i Syracuse, säger huvudtränaren Benoit Groulx till bloggen.

– Men en smart back som är bra med pucken (”good puck moving D”) , som måste spela inom sina begränsningar. Tävlar bra och en bra individ också, menar Groulx.

Detta går ju i linje med vad bloggen sett med egna ögon, samt en annan AHL-coach och en ECHL-expert.

Intressant att Roe alltså åter får beröm för sina passningar på AHL-nivå, om än liten ”sample size”. Men trots allt, av någon anledning, fick Roe aldrig fotfäste i AHL…

Dock har Roe nog, om han klarar omställningen till HA, en del offensiv uppsida (i alla fall från bakplan i snabba spelvändningar, men tveksamt om det räcker i PP) vilket kanske lindrar tappet av Molldén något och gör att VIK kan satsa på någon annan tuffare typ.

***

Jimmie Andersson slutar som ordförande i VIK Support. Jimmie har gjort ett fint jobb och bloggen hoppas få till en avskedsintervju med Jimmie snart…

***

Talade med en insatt om backmarknaden och denne på insidan sa att ”som alltid är det svårt att få tag i högerfattade offensivt starka backar, men i övrigt kan man hitta bra spelare”.

***

Västervik har, på tal om det, värvat högerfattade backen Michael Brodzinski från Bratislava i slovakiska ligan. Detta enligt Västerviks-Tidningen.

Lite extra intressant eftersom Västervik (med sportchef Emil Georgsson) ofta lyckas oerhört väl med sina importer, plus att den högerfattade Brodzinski påminner i attribut om den back VIK nyligen tappade:

– Jag har sett honom många gånger, jag är inte hans största fan, säger en NHL-meriterad scout till bloggen.

– Småväxt back, bra fötter och en del puckbärarförmåga. Men inte särskilt stark eller bra defensivt. Väldigt rädd för att skjuta i PP, nöjd med att flytta pucken till halvsargen/kanterna.

– Spelat massor i PP, men med begränsad ”impact”. Väntade på att han skulle lyfta sitt spel men gjorde det aldrig. Också gjort några matcher som ytterforward, är en tillräckligt bra skridskoåkare för att göra det.