Kan Trivellato – den lite svårbedömde italienaren som inledde enormt bra här – vara svaret i backjakten & scout om tyske Loibl som är ny i Skellefteå (men låt inte tyskarna bli för kaxiga)

Alex Trivellato. Vad händer nu? (skärmdump)

 

VLT slog upp stort med en artikel om Alex Trivellato nyligen. Antar att VLT hört något, annars kanske man inte skulle göra en helsida Trivellato. Där sa Trivellato att hans agent talat med VIK. Men inte n-ä-r denna kontakt skett.

Är det nyligen kanske italienaren är det hetare spåret att ersätta Alexander Molldén? Bloggen har faktiskt inte hört något som talar emot det.

Bloggen talade med en på insidan som sa följande om Trivellato:

”Han är alltid intressant i Tyskland eftersom han har tyskt pass, och även hans hemmaklubb Bolzano i österrikiska ligan håller kontakten…”

***

Den stora frågan är hur Patrik Zetterberg bedömer Trivellato, som ju började så bra för att sedan successivt tappa ganska mycket. Detta då 28-åringen förlorade den snabba enkelheten och precisionen i sitt (passnings)spel, som imponerande stort inledningsvis.

Och vi minns bland annat en briljant assist till Fredda Johansson i slutspelet mot Almtuna, så det var inte bara mörker i slutspelet för Trivellato…

***

Vi kan ju gå tillbaka till en scoutrapport bloggen fick precis då Trivellato signat med VIK, som kanske säger mer om backen än den relativt korta tiden i VIK:

– Jag gillar Trivellato, sa en NHL-meriterad scout då. Han spelar ett solitt defensivt spel, åker skridskor bra och tar inga dåliga utvisningar. Inte en stor offensiv producent, men kan skjuta. Bör vara en solid, ärlig och hårt arbetande spelare för Västerås.

– Jag har aldrig hört talas om honom som en ledare. Går bara ut och gör sitt jobb. Bra kille att ha med sig, men jag ser honom inte som en kille som bär ett lag. Men han var kapten för italienska landslaget vid förra A-VM våren 2019. Och han var verkligen en som bidrog i Bolzano i den ganska starka österrikiska ligan denna säsong, säger scouten.

– Men om du behöver honom i PP har du förmodligen inte så bra backar. Han kan spela där antar jag, men han blir nog inte mycket av ett vapen. Men han visade mer offensiv än Bolzano förväntade sig, eller behövde, eftersom de är mycket djupa på backsidan.

– Alla hans fem poäng där tillkom i spel 5-mot-5 och var ju starka +8 också, säger scouten avslutningsvis.

***

Skellefteå har tappat tungt men väljer av någon anledning inte att jaga i Allsvenskan, i alla fall så här långt… Detta då man tog in tyske VM-spelaren Stefan Loibl.

– Har alltid varit begåvad men klen och bräcklig, säger en NHL-scout till bloggen.

– När han lade på sig muskler blev han naturligtvis mer effektiv. Bra första skär. Pålitlig tvåvägsforward med ganska bra uppsida att göra poäng. Solid i senaste VM för Tyskland.

***

Apropå Tyskland. En kompis därifrån försökte tråka undertecknad att korvätarna gått förbi Tre Kronor på världsrankingen baserat på VM och senaste amatör-OS. Men då väcktes patrioten i en annan.

Jag svarade snabbt att Sverige har typ 109 hyfsat framträdande spelare i NHL och Tyskland nio (9), och med alla dessa tillgängliga skulle nog Tre Kronor ha en liten chans mot Tyskland.

Svaret blev en talande tystnad…

2 svar

 1. Olliver skriver:

  Minns jag rätt att Trivelle värvades att vara lite av en ’mesias’, göra skillnad.
  Denna gången(om han värvas) har han inte den pressen o kravet på sig.
  Då kan han säkert göra er bra jobb som top4 back.
  Kan nog inte förvänta sig för mycket isf….

 2. Peter T skriver:

  Jag tycker nog vi borde försöka få hit en defensiv, stor stark och gärna elak backklippa.