Silly: Björklöven först ut i importracet med Hutchings men dyrare dollar kanske bromsar AHL-invasion?

Björklöven var först ut i det allsvenska ”importracet” då Alex Hutchings presenterades på måndagskvällen. Hutchings hämtas, precis som Jeremy Williams, från Crimmitschau i tyska andraligan, en liga som några riktiga fynd gjorts ifrån (Squires, Kapstad, Leisenring mfl.)

Det finns några stora poängplockare kvar från ligor runt om i Europa, men några har redan signat i nya klubbar, som Julien Desrosiers (NJ sa att det var en intressant spelare för några år sedan) och PM Devos (som gjorde 90 (!) poäng i Italien).

***

Annars finns en sådan som Scott Howes som formligen öst in poäng var han än spelat, ska ha ett mycket bra skott.

***

Men det är ju mycket som ska passa in. En veteran som Simon Gamache, som alltid levererat, vill bo nära en internationell skola åt sina barn. Det är inte lätt att få alla pusselbitar att stämma.

***

Kollar man exempelvis på lediga backar i franska ligan finns en drös på pappret intressanta kanadensare/amerikaner, liknande den ökände Alexandre Rouleau.

***

Ett problem att värva direkt från AHL kan vara att dollarn nu är värderad så högt, vilket gör det dyrare än tidigare.

Ska man ha en riktig toppspelare från AHL lär man nog hosta upp runt motsvarande 70 000-90 000 dollar skattefritt, då är det skillnad om en dollar kostar 6,60 kr eller 8,60 kr (som nu)…

Dock kan ju den rassliga ekonomin i Ryssland göra att lönerna i KHL sjunker vilket ger ringar på vattnet ända till Västerås.

4 svar

 1. Jocke skriver:

  Johan – Leisenring var ett Fynd , 1a säsongen var han riktigt vass och en ivrig snabb forward som motståndarna hade mycket svårt att hänga med. TYvärr blev han skadad och hittade inte tillbaks till denna nivån under 2a säsongen. 🙂 Så värvningen var ett Fynd sett till 1a säsongen , 2a säsongen kom han inte upp i nivå och vik och L fick sliljas åt för bådas bästa 🙂

 2. MA skriver:

  Finns ju lediga backar i Allsvenskan som David Lidström Södertälje och Kevin Mitchell Mora. Det är backar som vik skulle haft denna säsong och behöver, lite finnes vid offensive blå.

 3. Mikael Norén skriver:

  Johan, som du säkert minns ledde Brady poängligan första året efter 15 omgångar i hela allsvenskan. Sedan skador och formsvacka, visst inte på samma nivå som Kapstad och Squires, men en bra spelare när han var frisk, tycker jag.

 4. johan skriver:

  Fynd? Leisenring?