Silly: Intresse från Österrike för både Karlskronas Galbraith & Hästens Brage – vad händer med Fransson?

Det är lite vänta och se på målvaktsmarknaden. KHK verkar tveka (av någon outgrundlig anledning) en smula på suveräne VIK-dödaren Patrick Galbraith. Kanske vill Micke Sundlöv sätta sin prägel på KHK?

Sedan är det frågetecken kring Axel Brage i Vita Hästen, som länkats till KHK. Nu kan bloggen avslöja att även österrikiska Innsbruck har länkats till Brage enligt mycket god källa.

Även Galbraith har nämnts tillsammans med en icke namngiven österrikisk klubb.

Så vad betyder detta för VIK? Skulle inte alls förvåna om VIK söker en nystart på målvaktssidan och då kan Vita Hästen vara ett alternativ för Jonas Fransson, som Afterice.se skrivit om, om nu Brage lämnar.

Det finns ju högintressanta namn ute där som skulle kunna hjälpa VIK, som Dan Bakala, Johan Holmqvist eller Erik Ersberg.

5 svar

 1. Mr H skriver:

  Tack stalle! Vi behöver något mer samarbete. Helt klart!!

 2. stalle skriver:

  Vik och Hv71 har ju samarbetat en del vi fick låna Erik andersson i år och förra året fick vi låna Filip sandberg. Tror dock vi hade bättre samarbete med Hv när Pelle mårts tränade dom.

 3. Mr H skriver:

  Mikael: kan Du klargöra något om Viks ev. samarbetspartners i andra serier?
  Mora tycks samarbeta med MoDo, och det säger sig självt att utvecklade samarbeten med en eller flera klubbar – i SHL framför allt – borde gynna VIK då det kan finnas spelare som (som vanligt) behöver utvecklas. Samt att VIK kanske kan spara något.
  Har inte sett att det finns något färdigt tänk längre. Brynäs och ngt mer lag var det förr i tiden. I fjol kom Robin J tillfälligt från Leksand.
  Farmarverksamheten verkar oklar. Något nytt?

 4. Jocke skriver:

  Varför detta spekulerande om att Fransson skal lämna? Han har kontrakt 1 år till , Han gjorde faktiskt inte et jättedåligt säsong men gjorde som vi vet inte en super säsong heller. Han fick en fraktansvärd tuff start , skulle vilja säga att det måste ha varit tuffare för Fransson än övriga av laget då han var sista utposten och fick ett riktigt helvete första 10 matcherna på säsongen så han blev skapligt utlämnad av sian backar. Sen detta planerade matcher som han ska stå eller inte stå verkar Fransson inte alls vara nöjd med då han själv säger att det inte är optimalt att han kanske gör 2 bra matcher och kruvan pekar uppåt men så är det schemalagt att han inte ska stå nästa macth och det gör att vilan kanske får motsat effekt att formkurvan vänder litegrann. Och Vik har gjort det klart och tydligt att Fransson ska stanna och att dom kommer göra et t annorlunda upplägg för att han skal vara redo och på topp , Skulle tro att det betyder att han står så länge det går bra och dom vilar han inte under en period med bra spelade matcher. Fransson själv har klargjort att han ha 1 år kvar och har inga andra planer alls än att fullfölja. Och på detta har Vik tagit in en lovande målvakt från div.1 som dom haft koll på sedan tv-pucken!!. Så att dom skulle lägga en massa pengar på en ny målvakt är föga troligt då Vi ser ut att få 2 bra målvakter i grund och botten. Så snälla Micke peppa Fransson istället 🙂 Vi alla vet att han ör en riktigt bra målvakt , och med en bättre start på säsongen för hela laget , ett spelscheme upplägg som passar Fransson bättre och en bra 2a målvakt som kommer kriga för att få chansen att kliva upp på posten med 1a spaden , Nej vi behöver inte spekulera om ny målvakt in för dyra pengar när vi har en bra målvakt redan , Och om det mot förmodan skulle bli en liknande situation i början på säsongen och man ser att kruvan går nedåt då kan det börja diskuteras åtgärder , Fram tills dess kan vik gott lägga pengarna på spetsförvärv och att behålla gråhns , berg och montpetit till att börja med! 🙂

 5. Mr H skriver:

  Great News!
  Putin går in och backar upp en av VIK´s konkurrenter.
  Jag som just har konstaterat att vi slipper ÖIK, KHK, Södertälje, Rögle och Malmö.
  Torbjörn ”Gunvor” Törnqvist ska investera i AIK. Tallinder ev. deras första namn in. Detta enl Sportbladet idag.
  Gunvor är ett investment-oljebaronföretag länkat till Putins närmaste kollegor. Med Törnqvist i förarsätet.
  Putin gillar Sverige. Hehe