Silly: En ren fantasikalkyl som möjligen kan ge ett scenario vilka ramar en sportchef kan jobba utifrån & elva kanske tänkbara tuffa defensivbackar för VIK

Denna bild är aldrig fel. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Mer sillynörderi för hugade. För att lite mer försöka förstå det svåra balanserade och pussel som en sportchef har gällande budget och lagbygget satt undertecknad och lattjade i Excel med VIK:s trupp.

VIK har en budget för enbart spelarna (lagledare m.fl. ska ej ingå) på 12 miljoner kronor, inklusive sociala avgifter och pensionsavsättningar, enligt Z i VLT som sagt. Då kan man lattja lite med en fantasikalkyl i ren gissningslek (observera just att detta är en fantasigrej, bloggen har ingen aning om respektive spelares faktiska totalkostnad):

En ren fantasikalkyl som möjligen kan ge ett scenario vilka ramar en sportchef kan jobba utifrån, där troligen Excels kalkylblad kan vara att bra hjälpmedel…

Här blir det ju väldigt tydligt hur viktigt det är att fördela kostnader så att man även har råd med spets.

Om vi låtsas att bloggens grova fantasigissning är någorlunda rätt finns det lite drygt 600K SEK vardera att lägga på en defensiv och dels en tuff topp-4-back och en fysisk topp-9-forward som kan ersätta den populäre Henrik Hetta.

Men vill poängtera att detta alltså bara är bloggens vilda fantasier, men skulle tro det inte ligger alltför många ljusår från sanningen. Eller?

Vi ser i alla fall hur svårt det skulle vara att tvingas värva ytterligare en beprövad back, då spricker ju kalkylen ganska mycket…

***

Som en sann sillynörd satt underteckad åter och ”EP-scoutade” tänkbara topp-4-backar som kan spela hårt och bra i egen zon utan att hantera pucken som handgranat, och sådana som troligen inte kräver PP:

(Om du har svårt att se nedan, vrid plattan/mobilen horisontellt, och tillåt “autorotera”).

 Andrew Nielsen (D) 6 0 0 0 10
 Nick Wolff (D) 24 0 2 2 18
 Keith Aulie (D) 20 0 5 5 50
 Wiley Sherman (D) 35 4 10 14
 Alfred Barklund (D) 33 0 5 5 6
 Nikolai Belov (D) 14 1 7 8 0
 Dylan Di Perna (D) 47 1 7 8 41
 Matteo Pietroniro (D) 31 1 3 4 12
 Jonathan Racine (D) 44 4 13 17 70
 Alen Bibic (D) 38 1 1 2 38
 Jake Cardwell (D) 22 1 4 5 56

Måste säga att bloggen fastnade klart mest för Jonathan Racine, som på pappret nog skulle vara en perfekt tuff topp-4-back i VIK på alla sätt. Racine är dessutom från Montreal, precis som Alexandre Lavoie. Sedan har vi Pietroniro som faktiskt ersatte Alex Trivellato i Bolzano.

Bibic vet ju vad som gäller och är bra att ligga nära gränsen. De båda tuffa AHL-backarna Nielsen och Wolff har bägge även Europarutin. Belov är kanske för gammal och för defensiv, men är just bra i egen zon och har ju trots att lirat VM för Ryssland.

Men som sagt, frågan är vilka av ovanstående som överhuvudtaget passar in i VIK:s riktiga budgetmall? Vi ser också hur varje krona räknas för att Z ska kunna fylla truppen med så mycket kvalitet och karaktär som möjligt…

2 svar

  1. VIKKS skriver:

    Naturligtvis bara hypotetiskt, men intressant vore ju även om man kude maximera dessa 12 mille. Jag menar det finns ju alltid mer man kan göra, både gällande sponsorer och supportrar. Tittar man på hur många medlesskap det ramlat in (nu när klubben gått ut med ”nu gäller det”) då skulle man vilja uttrycka det baloo säger när mowgli försöker skrämmas, ”jösses”. Om alla som gillar Vik tänkte, nu jäklar ska vi ladda in deg så vi får ett riktigt bra lag, då skulle man nog kunna öka några miljoner till. Kan man se vad de olika partnernivåerna genererar för intäkter?

    • Pelle skriver:

      Finns info på hemsidan om vilka belopp som måste passeras för att kallas olika sorts partner. Huvudpartner är över 750k, diamant 400k och guld 250k tex.