Silly: Intressant om budget & koll på några tidigare tänkbara back- och forwardsnamn vi nog kan glömma i VIK: ”Slutar kanske, ifrågasatt attityd, siktar för högt, dyr, vill ha PP-tid”

Anton Mylläri kan vi nog räkna bort. ARKIVFOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Lite spekulationer om de sista sillybitarna, där faktiskt Z i VLT ungefär sa att han vill ha in en tuff defensivback för de två första backparen samt någon forward som ska fylla Henrik Hettas kavaj.

I samma VLT-artikel slår Z fast att han har 12 miljoner totalt ”för precis alla truppkostnader som ingår där”. Intressant och det får vi anledning att återkomma till. Frågan är om tränarna och andra runt laget löner ingår där?

***

Hetta är ju annars en skridskostark forward som även kan spela center, och har ett ”powergame”, så vi kan anta att det är någon sådan som ska in. Säkert gärna rightare för en eventuell plats i PP. Så någon långsam ”powerforward” som kanske Michael Latta lär det inte bli tal om.

Bloggen har kollat upp några initialt kanske intressanta namn, som vi dock kan stryka efter undertecknat hört lite i Sillysverige, dessa ska alla nog ha annat på gång, av olika anledningar.

 • Christoffer Jansson (ex VIK och ung storväxt poängspottare i Ettan)
 • Tobias Lindberg (ex Väsby och ev. på G till Kristianstad tillsammans med Colin Smith – obs högst lösa rykten som Gath dementerat)
 • Michael Latta (ex Färjestad, med enorm inställning men ifrågasatta fötter och dyr)
 • Ludwig Blomstrand (ex SSK, stark målskytt men ifrågasatt ändå.)
 • Zach Budish (ska vara ganska dyr)
 • Christopher Fish
 • William Wiå (fin tacklare/skottblockare i Almtuna)
 • Oscar Nord (ex AIK)

***

På backsidan:

Vi kan nog utesluta Anton Mylläri (”siktar nog på NHL” som någon skämtsamt sa), Niclas Lundgren (ska till Finland med stor sannolikhet), Henrik Nilsson (ex IKO, vill troligen ha PP-roll efter 23 poäng i ICEHL, vilket VIK inte kan erbjuda backar), Alexander Urbom (siktar kanske på civil karriär) och en sådan som tuffing som Andrew O´Brien (ex IKO/Norge) ska vara bra dyr.

Sedan kompliceras backsaker ytterligare av att i J20 finns väl i princip bara David Göransson (fortfarande bara 18 år som sent född 02:a) som den enda backen som, på förhand, ser ut att klara av att vara med A-laget.

Och samme Göransson, som alltså åkte på en rejäl hjärnskakning i A-laget i Karlskoga den 15:e januari 2020 som avslutade den säsongen, rehabiliterar just nu en skadad axel. Skadedrabbad i kvadrat, tyvärr. Det påverkar också såklart Zätas backjakt.

***

Men det fina med den tidiga upprustningen av laget är att VIK inte behöver stressa för att hitta de sista bitarna. Kanske hinner man samla lite mer pengar och till slut hitta de två sista pusselbitarna man verkligen vill ha in.

5 svar

 1. Skräcklund skriver:

  Efter att ha sett två matcher i Covid-turneringen mot högst suspekta landslag (hur skulle dessa stå sig i HA?) får vi hoppas att det är en annan Rauchenwald som anländer till VIK i höst. Såg inte ut som en offensiv kraft att driva ett tänkt topplag i HA i mina ögon.

  Sedan har vi Karlsson. Går ner en nivå för att ta en större ledande roll och blir förpassad till 3e/4e. Kommer det hålla eller skära sig? Känns som en dålig situation för alla inblandade. Lär vara en av de bättre betalda i laget och inte en lönepost för botten 6.

  C Jansson har gjort en fin säsong igen i ettan och någon som VIK bör ha koll på.

  • Mikael Norén skriver:

   Ja, Skräcklund, håller med att han såg lite blek ut, verkade tröttna i matcherna. Var kanske inte riktigt frisk? Behöver upp i intensitet och ork i VIK. Men samtidigt var det en träningsturnering där han kanske gick lite mer på halvfart?

   • Bozo skriver:

    Han blev bortplockad efter match 3 och spelade inget mer sen i turneringen. Vet inte om han utgick i match 3.

 2. Pelle skriver:

  Tyckte Tobias Lindberg såg bra ut i väsby

 3. Bozo skriver:

  Får inte glömma länslagen. De ställer alltid upp om VIK skulle drabbas av avbräck. Istället för att satsa än mer just nu på juniorlaget kanske det skulle vara bättre att sponsra spelare till länslagen som man kan plocka tillbaka.