Silly: Fem välmeriterade AHL:ers som är på marknaden & Ludvig Östman borde kanske titta på Ryan Lindgren som inte den storleksmässigt störste defensivbacken

Ludvig Östman. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

 

Fick till mig dessa namn, från säker källa, som gärna vill komma över till Europa från AHL om rätt erbjudande dyker upp.

Dessa har ju förhållandevis fina siffror och meriter i starka AHL och är sannolikt dyra, vissa säkert alldeles för dyra för HA kanske:

Högerfattade Hebig (har spelat i både Roes och Cheeks tidigare lag) och Stanton är på pappret väl ganska exakt vad VIK skulle behöva om nu Östman och Bohm också ansluter. Roy har jag nämnt tidigare.

***

Apropå Nordamerika. Undertecknad kan ju inte hjälpa att jag är uppväxt med NHL-hockey och där grundades mitt hockeyintresse på tidigt 90-tal. Följer därmed ligan lite och speciellt New York Rangers, som nu går bra och lirar semifinal mot Tampa.

Som småväxt defensiv back kanske det ibland kan kännas lite svårt, som exempelvis Ludvig Östman i VIK.

Men då borde Östman specialstudera Ryan Lindgren i Rangers – inte den störste, inte den snabbaste eller skickligaste. Men oj så mycket karaktär och uppoffrande spel.

Utan Lindgren faller Rangers defensiv ihop. Östman påminner en hel del om just Lindgren på HA-nivå. Återstår att se om Östman kan ta ett kliv mot Lindgrens aura.

3 svar

  1. Onside skriver:

    Forward från AHL bör ha ett poängsnitt på 0,5/AHL match för att det ska vara bra helt enkelt

  2. Johan skriver:

    Stanton har över 100 matcher i NHL på CV:et (även om det är några år sedan). Är det ens möjligt att få en sån spelare till VIK i dagsläget?