Äntligen klart med Kalle Östman från Malmö och Thomas Paananens leende sa allt då centern presenterades under vår poddinspelning…

Kalle Östman! Vi får se centerns driv och skott igen, men framförallt passningar! FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Under fredagen blev det glädjande nog klart att Kalle Östman återvänder till VIK. Därmed blev VIK i ett slag ett långt mycket bättre lag. Centrar som Östman är de absolut svåraste att få tag i.

Dels kommer Östmans eget spel höja VIK, men även omgivningen kommer lyfta av att få mycket bättre puckar att jobba med. När man värvar så här vassa spetsar ger det ju som bekant en massa positiva mervärden.

28-åringen kommer också vässa VIK med sin extrema vinnarskalle. Det faktum att motståndarna nu måste fokusera hårt på både Östman och Mikael Frycklund kommer i sin tur öppna mer för den sistnämnde, men även för Isak Skedung och andra.

Konkurrensen kommer också bli mycket skarpare, vilket borgar för en ännu bättre och mer disciplinerad Frycklund.

***

Jag satt och spelade in podd med coach Thomas Paananen under fredagseftermiddagen då nyheten kom. Det var väldigt kul att dela den nyheten med coachen, som hade hört att något var på gång under kvällen och Thomas sa att han då somnade lyrisk.

Thomas leende gick inte att ta miste på då han berättade om allt gott Östman kommer ge VIK. Bland annat sa Thomas att Kalles enorma tävlingsinstinkt till och med överträffar hans egen, och att dessa två aldrig skulle ge sig i ett tävlingsmoment, men att Kalle nog är ett strå vassare.

Kalle hade också under säsongen som gick coachat brorsan Ludvig från Malmö gällande att maxa hårt och inte ta för mycket massage, vilket Thomas sa med ett skratt.

***

Just nu ser uppställningen gissningsvis ut ungefär så här, men topp-2-kedjorna och ”bottom-6” är svåra att sia om:

Zetterberg – Östman – Cheek
Vass högerskytt? – Frycklund – Kokkonen
Lunsjö – Skedung – Svensson
From – Aronsson – Bergman

Extra: Wiberg & Kangas

Gunnarsson – Lindelöf
Jansson – Oliver Bohm?
Jardeskog – Ny tvåvägsback
Östman – Göransson

1 Response

  1. David A skriver:

    Härligt! Välkommen Kalle!