Silly: Frölundas stortalang ska vara på VIK:s backradar och scout om Zach Budish som är ny i allt mer AHL-influerat Västervik

Patrik Zetterberg - hinner sportchefen med ytterligare en tung värvning? FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

VIK vill nog gärna plocka in en-två backar, kanske någon lite mer etablerad och eventuellt ett ungt SHL-lån. Detta för att fylla ut backsidan och öka konkurrensen efter Niclas Lundgrens sorti.

Vad bloggen hör är Frölundas 17-årige (fyller snart 18) stortalang Simon Edvinsson, topprankad inför den kommande NHL-draften, ett namn på Västerås närradar. 193 cm Edvinsson har gjort tio matcher i Frölunda i SHL denna säsong och bör enligt källor redan nu kunna göra avtryck på allsvensk nivå.

Här finns en video med byte för byte då Edvinsson (nummer 3 i Frölunda) fick spela runt 15 minuter mot Brynäs i december. Då skulle Gustav Berglund få sällskap av ytterligare en Frölundakompis.

En sån som Edvinsson kanske skulle kunna bli aktuell även för 2021-2022?

***

VIK:s sportchef Patrik Zetterberg sa ju på VIK.se att man helst inte ta in någon som inte spelat. Detta då man inte anser sig ha tid med någon inkörningsperiod. Inspelade backar på marknaden ska det dock finnas väldigt få av just nu tyvärr.

Men bottenlag i serier utan nedflyttning, i exempelvis Finland eller Tyskland, brukar ju vilja sälja av spelare tids nog. Kanske kan VIK nypa någon sådan innan transfer deadline den 15:e februari?

***

Västervik har värvat välmeriterade Zach Budish. Vissa VIK-fans har reagerat på att Västervik kan landa en sådan center/ytter (enligt EP) samtidigt som Gulsvart fick nöja sig med Steven Iacobellis.

Men Budish har spelat ytter i Finland och är nog ingen given succé i HA enligt denna scout:

– Jag ska erkänna att jag inte sett honom så mycket, men stor kille, ”front-of-net-player”, helt okey händer i trafiken, säger en NHL-meriterad scout till bloggen. Hans fötter såg inte så bra ut, har ingen riktig förmåga att dra iväg och tempoväxla. I Liiga användes han som ytter.

– Mycket effektiv i Liiga i PP. Tar några dåliga utvisningar. Jag undrar om en spelare som Budish inte kommer behöva lång tid att komma tillbaka i spelform…

***

Om Du uppskattar bloggen och podden och vill att de ska finnas kvar även imorgon, stötta gärna via Swish: 0703795445 eller via donation Paypal enligt nedan.

3 svar

 1. Örjan skriver:

  Min personliga tanke är
  Skall VIK bedriva juniorhockey ?
  När man lånar in juniorer från andra lag och ratar sina egna
  Något är generalfel på juniorsidan
  När man har enligt VIK sveriges största ungdomssida
  Då tycker jag det är skandal att inte få fram minst en bra spelare per årskull
  Och vad beror det på att alla spelare som vart lika bra som många andra stjärnor i andra lag inte blir bra i VIK??
  NEJ dax att städa bort mycket i VIKs organisation
  Och skall man få fram egna produkter måste man nog få bort ”kompis mentilateten” mellan föräldrar och tränare
  Dom bästa skall spela och inte vilka föräldrar du har och är bra kompis med ledarna
  Alldeles för många som glider fram på en räkmacka TYVÄRR

 2. Kung Bore skriver:

  Vara hoppas på att han är betydligt bättre än Berglund för han tar alldeles för stora risker i sitt spel och sätter laget i väldigt farliga situationer, förstår inte vad Detroit ser hos honom. Visst han är ung och har säkert mycket att lära sig men just nu ser jag honom inte i laget. Det är iallafall min åsikt.

  • Bozo skriver:

   JVM-äventyret var nog en trist upplevelse. Gjorde iallafall inte gott. Undrar oxå om det är någon känning som spökar då dels fick spela så lite i JVM samt kom tillbaka och matchades även sparsamt samt utanför laguppställningen när han kom tillbaka.