SILLY: Här hamnar Karlskogas succévärvning Lavoie & dubbelroll för Zetterberg

Jimmie Janssons fysik behövs, men BIK är faktiskt snällast i serien numera. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Bloggen kan berätta att Karlskogas poängstarke forward Alex Lavoie går till finska finallaget KalPa, där NHL-veteranen Sami Kapanen ska coacha i vinter. Lavoie var en av de vassaste spelfördelarna på många år i Allsvenskan och visade åter att det går att superfynda i ECHL – om man nu gör sin hemläxa med scouting.

Vad jag förstår var inte Lavoie känd som en kung i gymmet kanske, men som sagt, det gäller att gå efter de som kan prestera på isen.

***

Tony Zabel lämnar VIK efter sin ”ledighet”. Det började tidigt storma lite om Zabel, men VIK-ledningen valde att vänta till efter match 3 i kvalserien att göra något på coachfronten. Zabel ska enligt uppgifter ganska tidigt talat om spelare på krogen, vilket dock coachen förnekade på HockeyBladet.nu.

Enligt VIK.se tar Patrik Zetterberg över som assisterande coach. Zetterberg kommer nu att få en extrem arbetsbelastning både som sportchef och coach. Återstår att se hur det funkar. Vi får hoppas att scoutingen inte blir lidande som den blev med ungefär samma setup för Mats Waltin i Södertälje.

5 svar

 1. VIK i "stekheta" Div 1 Västra Korpen till hösten!!.. skriver:

  VIKs store ”Elefant” till tränarikon Tony ”Z(n)abel” är nu förevigt ett minne blott.

  Han kommer i allra högsta grad att bli (o)ersättlig för VIK!!

  Vad tror ni om det Vikvänner?…

  DIV 1 västra Korpen väntar till hösten.

  Alla grundseriematcher kommer att vara fullständigt ointressanta och upplevas som totala sömnpiller till det ”eventuellt” står klart huruvida det blir kval.
  Uppåt eller nedåt återstår att se.

  Innan dess väntar 6 månader av totalt ointressant meningslöst tidsfördriv av hockeygegga i Div 1 västra Korpen för VIK.

  Bllllllllllllläääääääääääääääääähhhhhhhhhhh………………..

 2. Bitter Örjan skriver:

  Finns mycket att jobba på i VIK nu
  Jonsson lämnar uppdraget som ordförande
  Hur ser det ut kring A-laget i övrigt
  Huvudtränare ?
  Ass tränare Z
  Fys var ju Ambjörn
  Hur ser det ut på andra punkterna
  Matrialare. Målvaktstränare. Osv

 3. RONNY KARLSSON skriver:

  ZÄTA IN SOM ASS TRÄNARE…ZABEL BORTA FRÅN VIK SKÖNT…NU HOPPAS VI PÅ EN NY TRÄNARE KANSKE PANNAN BÄCKMAN IVARSSON THORNBERG HELLENBERG……..
  ANGÅENDE EKONOMIN SKULLE JAG GÄRNA SE CHRISTER BROUSTEDT EN PERSON MED KLUBBKÄNSLA OCH ETT AKTAT NAMN I NÄRINGSLIVET…HOPPAS ATT NÄRINGSLIVET STÖTTAR VIK IGEN MED NYA TAG…MEN VI MÅSTE SKÄRPA OSS 100% MED ATT SKÖTA KLUBBEN MED ALLTING SPONSORER PUBLIK SUPPORTRAR…HOPPAS ATT NÅGRA AV SPELARNA STANNAR OCH KNYTER NÄVEN OCH LIRAR UPP OSS IGEN…VI KAN BARA GÖRA OM OCH GÖRA RÄTT…TA FRAM VIK HJÄRTAT OCH VAR STOLT FÖR TRÖJAN SOM TEX LINDH STIFFEN GRÅHNS…KAN VSK FÅ ORDNING PÅ EKONOMIN SÅ KAN VI..VI ÄR EN ISHOCKEY KLUBB MED TRADITION MEN NU MÅSTE VI KAVLA UPP ÄRMARNA OCH HJÄLPA…JAG KOMMER I ALLA FALL KÖPA SÄSONGS KORT OCH GÅ PÅ MATCHERNA… TILL SIST LYCKA TILL ZÄTA OCH HELA ORGANISATIONEN….

 1. 2017-05-03

  […] är han klar för en ny klubb, rapporterar Vikfancentral. De skriver att han är klar för det finska finallaget KalPa. Där får han nästa säsong […]

 2. 2017-05-03

  […] är han klar för en ny klubb, rapporterar Vikfancentral. De skriver att han är klar för det finska finallaget KalPa. Där får han nästa säsong […]