Silly inför uppehållet: Nio yttrar som letar jobb – som kanske skulle kunna hjälpa VIK:s PP & och vad tycker Du?

Patrik Zetterberg vill försöka förstärka laget. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Via bloggens inside har kan vi nu presentera ytterligare en lista på spelare som letar (eller letat) jobb i Europa, denna gång främst yttrar:

Skärmdump EliteProspects.com Premium. Rekommenderas!

Enligt NJ var han ju nära av faktiskt värva Jacob Micflikier under de första åren i VIK, innan kanadensaren fick en framgångsrik karriär i KHL, SHL och NLA.

Dock säkert dyr, men på hockeyålderns sensommar/höst, som flera av ovanstående.

***

VIK kommer nog under säsongen försöka ta in en topp-2-center och en sniper, och kanske kollar Zäta rent utav på något av ovanstående namn? Om nu pengar kan frambringas.

Laget har som bekant bara 13 forwards i A-truppen och på sistone har Gustav Lindberg fått väldigt lite istid, vilket har minskat konkurrensen ytterligare i bland annat PP.

Att VIK gör det så bra, utan att få riktig ordning på topp-2-kedjorna och PP, bör ju vara ett gott argument för Zäta att försöka få med sig alla berörda i hur ännu mycket bättre det skulle kunna bli med mer spets i dessa delar…

***

Frågan är också hur länge Zäta ska våga vänta på att Lukas Zetterberg och/eller Mikael Frycklund eventuellt blir tillgängliga, och om de överhuvudtaget är jättesugna på VIK, då de fått en del i sociala medier m.m.

Frycklund har fått lite mer istid på sistone och har legat runt 10-15 minuter/match senaste fyra-fem matcherna. Lukas Zetterberg har efter att varit helt petad fått 8-15 minuter/match senaste tre.

Lite upp och ned med andra ord.

***

Hur tycker Du VIK ska göra med truppen? Rösta på startsidan!

6 Responses

 1. Gurkan63 skriver:

  Varken Frycklund eller Zetterberg ska till vik . Dom har sporadiskt med istid i sinna klubbar och Zäta producerar sinna poäng i pp. Ska det vara någon ny så ska det vara någon som är bra över hela plan. Tex en Östman…. att ta hit någon transatlant är jag tveksam till ok Leduck har varit bra. En svår.fråga varför inte göra som förra säsongen kör med det material man har.

 2. VIKarn skriver:

  Självklart ska vi ha tålamod med de spelare vi har.
  Men det går inte att komma ifrån att forwardsidan är tunn, lika tunn som Z:as hårfäste 😉
  Backsidan skulle oxå behöva stärkas kan jag tycka, av en riktig general.
  Ingen mer ytterforward tycker jag vi ska ta in, det har vi ganska kompetenta redan.
  Då inställer sig frågan vem, vad, hur ska det gå till.
  Tur att man inte är sportchef kan jag känna, ingen lätt uppgift att hitta rätt kompetens till rätt pris.
  Jag har fullt förtroende för Z:a, tror det blir bra det här till slut.

 3. PatrikH skriver:

  Hej,
  Jag är också inne på att ge de spelare vi har lite mer tid på sig att hitta sina roller. Det kan vara små saker som behöver komma på plats och mycket har med självförtroende att göra. Jag tror dessutom att spelare som är motiverade och lägger tid på extraträning kan förbättra sig ganska snabbt.

 4. Kjell jansson skriver:

  Tack Mikael för en alltid intressant blogg som du bistår oss hockeyälskare med . Efter 17 seriematcher så är säkert Zäta och kompani på det klara med att vissa förstärkningar behövs och nu gäller det att sponsorerna/ företagen tar upp plånboken för att hjälpa till . Jag tror / hoppas att VIK får den hjälpen , så hjälper vi VIK supporters till att fylla hallen på hemmafajterna !

 5. Jeppe Å skriver:

  Micke, din blogg ör sjukt läsvärd! Fantastiskt jobb som lägga ner på detta, man älskar ju gulsvart och allt som har med detta underbara hickeygäng!
  Men jag delar inte din bild att hela tiden leta nya spelare då saker inte klaffar..
  Det måste kunna vara konstruktivare och lättare för humöret att istället se vad man kan göra annorlunda… skulle Öhrn må bättre av att någon som Hertzberg bredvid sig då han oxå kan hålla puck o hitta finurliga passningar han oxå tex….

  Jag personligen funkar dåligt med att jaga ersättningar till dom spelare vi har istället för att titta på förutsättningar för dom som faktiskt finns i laget redan…

  • Mikael Norén skriver:

   Kloka ord och tack Jeppe! Klart man inte hela tiden ska leta spelare då det inte klaffar, men som det är nu tror jag man vill och behöver göra det, särskilt då man bara har 13 forwards.

   Sedan kan det ju vara så att ett starkt nyförvärv kan lyfta befintliga spelare som Hertz eller Öhrn, handlar inte om att plocka bort någon på det viset. Alla kommer behövas. Just nu är fw-sidan väldigt skadekänslig också.