Silly: Kan Evan McGrath var ett alternativ för VIK efter tung start i Frölunda?

Kan det vara så att Evan McGrath blickar tillbaka mot ett Västerås som det 27-årige spelgeniet så varmt rekommenderade för nära vännen Jeremy Williams? FOTO: Fredrik Lyckedahl

Så blandar vi in lite härligt silly så här när det nästan är på väg att bli lite serielunk efter sju omgångar.

VIK-offensiven har lyst med sin frånvaro hittills. Målen har hittills tillkommit genom suveräna individuella prestationer snarare än genom att laget bitit sig fast i anfallszonen.

Evan McGrath, som vunnit poängligan i sina lag under sina tre allsvenska säsonger, har haft en tung start i Frölunda. Så här säger Christian Olsson som är redaktör för Frölunda på SvenskaFans.com:

– Inför den senaste matchen för Frölunda mot HV71 utgick McGrath, vilket innebär att han inte var ombytt utan satt på läktaren. Vad jag vet så är han helt frisk och ska inte vara skadad eller så. Även Fabian Brunnström utgick och inte heller han ska vara skadad/ sjuk.

– McGrath har dessvärre varit relativt osynlig hittills i Frölunda har bara en assist och noll mål hittills. Jag tror nog att han kommer få fler chanser av Frölunda, men med Sebastian Collberg (en av tränare Rönnbergs favoriter) som kommit tillbaka så finns risken att han lämnar. Det troliga är att han lånas ut till Allsvenskan i t.ex. en månad eller liknande för att få lite speltid och självförtroende. Detta är dock bara spekulationer från min sida, men det känns ändå rätt rimligt att det kan bli så, säger Christian till Centralen.

***

Vänskapen till Jeremy Williams är något som kan tala för VIK. Plus det faktum att Niklas Johansson enligt rykten försökte behålla McGrath innan Oskarshamn ska ha kommit med ett jättebud.

Det som talar för McGrath är också att han är en leftare med extremt bra passningar och spelsinne som borde göra att rightaren Williams kommer till skott mer. Nuvarande rightare och förstecenter Kevin Doell har inte direkt matat fina pass till Williams. Niklas Johansson sa också till Centralen tidigare att det bästa är att matcha en rightare med en leftare offensivt.

Dessutom är McGrath bra på att transportera pucken, något som Williams tvingats (?) göra lite väl mycket i nuvarande förstakedja.

Att McGrath är en första klassens tekare med oerhört starka 56, 56 och 55 % vunna tekningar de tre senaste åren är också ett stort plus.

På minussidan finns att McGrath inte är så bra i egen zon och knappast är en stor tvåvägscenter, som defensivsvage Williams kan behöva. McGrath lär också sitta på en ganska fet lön i Frölunda och kanske måste VIK få till en deal att Frölunda står för 20-30 % av lönen om nu detta skulle kunna bli verklighet.

Plus att McGrath kanske inte så snabbt vill ge upp SHL-drömmen. Dock finns ju en skräddarsydd roll i topplaget VIK som borde locka en aning.

Plus Jeremy…

5 svar

 1. 94Leonida skriver:

  Hello blogger, i must say you have very interesting articles
  here. Your website can go viral. You need initial traffic only.
  How to get it? Search for: Mertiso’s tips go viral

 2. emma skriver:

  Viktor. Man kan som VIKare drömma att Frölunda som dom lovat, göra rätt för sig när dom fick ” Bäckis ” gratis och trots gällande kontrakt med VIK. Men det har säkert ” sillstryparna ” glömt bort. Nåja, finns pengar i VIK för värvningar ändå. Vore snyggt om Frölunda kunde stå vid sitt löfte till VIK

 3. Viktor skriver:

  Helt rätt Emma. Man måste drömma annars kommer man ingenstans. Frågan är bara om vad och hur man förverkligar drömmen.

 4. emma skriver:

  Viktor. Är inget fel i att drömma Dessutom inte alls omöjligt att detta kommer att bli verklighet. Bara så du vet

 5. Viktor skriver:

  Nu drömmer du väl? Ska VIK vara en klubb, ett lag, som kämpar för klubbmärket och för att åter sätta Västerås på hockeykartan eller en inköpsorgansiation som sätter SHL-drömmarna före klubb- & lagandan? Finns verkligen plånbokoken eller har man tänkt sälja gatsten a´la Leksand?