Västerås fick smaka på sin egen medicin i Karlskrona mot det nya pop- och topplaget

8 svar

 1. Mikael Norén skriver:

  PatrikH, jag syftade på att det var bra att VIK-ledningen har modet att sätta en veteran på bänken och låta en 18-åring fortsätta spela (Hampus Larsson). Sen om det i sak är rätt att Lindh sitter är en annan fråga, han är som du skriver grym i egen zon. Men en bra signal till övriga äldre spelare tror jag det är.

 2. PatrikH skriver:

  Ja, jag tycker inte att VIK har ett bra eget spel framåt och håller med om att Williams åker för mycket med puck utan att komma till avslut och att Caputi inte är tillräckligt snabb på rören i många situationer. Dock håller jag inte med om att det är bra att Lindh är bänkad. VIKs boxplay känns mycket solitt med Lindh på plan. Han spelar rejält vilket inte kan sägas om alla. Jag vill se honom som ordinarie så fort som möjligt. Sedan tycker jag att Mårtensson med sin fysik borde gå på kassen mer, men tyvärr visade han inte sin resoluta attityd genom att gå på mål och stanna framför mål istället för att vika av ned mot hörnen. Det verkar lite som hans självförtroende fått sig en törn. Jag hoppas att laget tar sig samman och visar för varandra att det ända som gäller är hårt arbete från alla och här finns det en del bra föredömen i McArdle, Johansson och Jonsson.

 3. Viktor skriver:

  Frågan är vad som kan få Williams att blomma. En 100 tusen kronorsfråga? Kanske krävs betydligt mer.

 4. Mikael Norén skriver:

  gurkis, jag tror det finns gott om centrar fortfarande, som antingen är kontraktslösa eller missnöjda med istid i sina klubbar.
  Viktor, om någon säger att jag inte sett matchen brukar jag svara med samma mynt helt enkelt 🙂 Tycker inte jag var så positiv, men jag skriver inte under på den dödsdom många på Twitter och SF delat ut efter denna match. Det är tidigt på säsongen än.
  David, jag tror McGrath kan vara ett hett spår! Med tanke på istiden i Frölunda och den starka vänskapen med Williams!

 5. David skriver:

  Evan McGrath tror jag kan bli centern, inte mycket speltid i Frölunda. Spelade inte alls senast då han var petad. Kan nog bli utlånad. Vad tror du micke, blir McGrath vår nya center? 🙂

 6. Viktor skriver:

  Det här är ju en tyckarsida där vi som gillar VIK kan komma med Ris & Ros till laget och ledningen. Kanske rent av hugga lite på varandra som du Micke Nore´n gör ibland då du ifrågasätter om man sett samma match som du. Måste därför undra vilka positivitetsglasögon du hade på dig då KHK på ett professionellt sätt lekte bort VIK igår.
  Enligt min mening var det klasskillnad mellan lagen igår, skulle inte förvåna mig alls om KHK hamnar topptre då serien är slut. Första perioden med knivskarpt agerande från KHK mot ett blekt och TOTALT utspelat VIK. KHK helt överlägsna vad det gällde skarpa målchanser och VIK kom undan med hjärtat i halsgropen och underläge 2-0. Inte särskilt mycket bättre agerande av VIK i de två övriga perioderna där KHK tycktes inrikta sig mer på att bevaka sina tre poäng i stället för att utöka segermarginalen. Bra jobbat av KHK, svagt av VIK att inte ha någon form av recept på att ta ifatt underläget. Tex borde första kedjan bänkats som inte gjort någon glad de senaste matcherna. Ska man vara första kedja ska man jobba, även i motgång!
  Jag hade faktiskt förväntat mig att Norén inte skulle dela ut en enda stjärna efter matchen – ingen förtjänade det. Dags för Fagervall att röra om ordentligt i laget och inte vara rädd för att bänka nyförvärven. Egentligen är det väl bara McArdle som visat att han kämpar även i motvind. Sätt upp honom i första kedjan med Romano och ge Frycklund chansen att växa in som första center, Frycklund var blek igår som övriga men var förbaskat bra mot Rögle. Ge VIK-produkten chansen.

 7. gurkis skriver:

  Men vad ska NJ hitta en center? Är inte marknaden slut på topp centrar?