Silly: Lite, lite mer om VIK:s centerjakt & scout om Kevin Hancock som är tänkt ny toppcenter i Mora

Zäta på centerjakt. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Det lilla bloggen hörde idag torsdag är att en import ska vara huvudspåret i VIK:s centerjakt. Frågan är om vi tillsammans kan EP-scouta fram tänkbara namn? Vissa fans har ju spekulerat kring Niklas Olausson, nu 36, men den otrolige playmakern verkar inte vara på tapeten.

Kanske kan VIK landa en center med liknande CV som exempelvis Peter Abbandonato i Laval Rocket, som på 38 matcher hade 4+16 för 20 poäng i AHL? Abbandonato är ju ett centernamn som bloggen tidigare hört studsat runt här, men samtidigt är det som sagt svårt att värdera hur aktuella spelare är som har utländska agenter…

Kevin Roy är ju en annan i Laval som ska varit på marknaden här,  men är nog mer av en ytter, dock listad även som center på EP.

***

Apropå importcentrar tog Mora idag in centern Kevin Hancock från Dornbirn i österrikiska ligan.

– Hancock var en av få ljuspunkter i ett mycket svagt lag, säger en NHL-meriterad scout till bloggen. Ledande målskytt i laget, mycket mer aktiv och motiverad än andra spelare i Dornbirn. Skapar en del chanser med sin snabbhet (såg dock lite sliten ut sent i vissa matcher), försöker hitta luckor med sin fart, kvick acceleration.

– Inte särskilt stark men tävlar i egen zon, ansvarsfull. Snabbt och exakt skott. Spelade PP, lite PK. Bra ”totalpaket”. Eftersom deras tänkta No 1-C Vladimir Ruzicka var bedrövlig, blev Hancock tvungen att axla mer ansvar än planerat.

7 svar

 1. örnen skriver:

  Döm kedja nr 1
  Broc Little Trevor Cheek Brandon Hawkins
  Döm kedja nr 2
  Nicolai Meyer Olausson Broc Little
  våta drömmar kedjan
  Kiefer Sherwood Andrew Poturalski Stefan Noesen

 2. Marko skriver:

  Känns inte riktigt bra med ECHL lirare men vet ex att finska SaiPa försöker fynda där. De tog bla in centern
  Kevin Fitzgerald därifrån men han har mest spelat i NCAA med universitetslag. Känslan är att han inte ens räcker till i SM ligans bottengäng som SaiPa kommer att tillhöra.
  Tror att AHL är där man ska kika om man tänker transatlantiskt men det kanske blir svårt att hitta toppar för en rimlig penning.

 3. Misse skriver:

  Tror Zäta vill ha nån som spelat i hockeyallsvenskan tidigare har presterat och vet vad det handlar om. Han tänker inte chansa på en förstacenter.

  Raphaël Lavoie tex. Stor stark ung rightare. Gjorde gott om poäng i bottenlaget Väsby.

  Varför inte slänga in Crandall som sista ytter?

 4. Peter skriver:

  Om vi fortsätter på ECHL-spåret. Så här är några spår, kanske. Kanske blir det svårt att se just dessa som toppcentrar i VIK, då de alla är oprövade i Europa. Jag kan tänka mig att Zäta i stället kommer välja en center som redan finns i Sverige eller Europa.

  Blake Winiecki och John McCarron Florida Everblades. Centrar som båda är bästa lagets bästa poängplockare både i serien och slutspel. Det blev ju grymt lyckat med Logan Roe. Så varför inte våga ta in en center från Everblades denna gång 🙂 Roe kan ju också bli en bra referens…

  Aaron Luchuk, Orlando Solar Bears. Luchuk har under säsongen blivit uppflyttad till AHL två gånger.

  Kris Bennett, Iowa Heartlanders. Klart bästa poänggörare i Heartlanders trots att han spelat i AHL under säsongen.

 5. Sir Väs skriver:

  Drömmen hade ju varit att se Olausson och Broc Little tillsammans igen.
  Tycker faktiskt att det ser väldigt skralt ut på marknaden. Men vem vet, andra ligor kanske har lika värdelösa avtal som HA så att det går att locka hit en spelare med kontrakt?

  • Toni Bäckman skriver:

   Det var Arla och Olausson som spelade tillsammans. Men jäklar vad häftigt det hade varit med Brock L i samma kedja också 😊 Och Fleury på det 🎯

  • Toni Bäckman skriver:

   Det var Arla och Olausson som spelade tillsammans. Men jäklar vad häftigt det hade varit med Broc Little i samma kedja också 😊 Och Fleury på det 🎯