Silly: Lite mer om vad VIK uppges leta efter: ”Två riktigt bra spelare ska in”, ECHL-slutspelets poängkung på HA-marknaden & Nicolai Meyer och Södertälje verkar hetta upp?

FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Bloggen har snappat upp lite indikationer från vassa källor som brukar ha rätt i VIK:s spelarjakt gällande de två sista pusselbitarna, varav en back och en ytter. Och det verkar inte som VIK letar efter breddspelare, utan Z verkar försöka gå ”all-in” redan från start. Lite som Paananen också flaggade lätt för i senaste podden.

Backen ska enligt uppgifter helst vara en spelskicklig tvåvägsback som utmanar eller redan är topp-4. Samtidigt verkar det som VIK verkligen gillar Stefan Warg (och stora backar generellt älskar ju Zäta, det vet vi).

Och om Warg helt plötsligt blir aktuell igen kanske VIK tänker om, och då bygger ett enormt välväxt försvar, men frågan är då hur rörligheten på backsidan skulle funka?

Och vad bloggen hört ska vingen som ska in vara topp-6 bland ytterforwards. Gärna en rightare, men inget krav. VIK vill uppenbarligen skapa en tuffare konkurrens på både back- och forwardsuppsättningen och bli mindre skadekänsliga från start.

***

ECHL-slutspelets skyttekung Brandon Hawkins är verkligen på marknaden här, men nog tveksamt om VIK är intresserade i nuläget då det verkar finnas andra hetare spår. Hawkins är en skytt av rang men frågan är hur han klarar större rinkar.

Det verkar överlag var mer intressanta dialoger än förhandlingar just nu då marknaden öppnar upp allt mer. Så det finns väl ingen direkt stress då det troligen kommer det dyka upp bra spelare hela vägen fram till mitten av september då ligorna drar igång i Europa och NHL har avslutat sina stora camper. Då brukar många klasspelare bli över.

Och just riktigt bra yttrar brukar det nästan alltid gå att få tag i, nu när VIK för stunden har en mycket bra centersida i Östman-Frycklund-Skedung-Aronsson. Men det är kanske bäst att snudd på räkna med att Östman eller Frycklund hinner lämna för SHL?  Detta för att minska eventuell chock då NHL tar från SHL och ger följdverkningar…

Hursomhelst smart att tidigt lägga stora resurser på just centersidan.

***

En insatt källa på kontinenten hade hört om Nicolai Meyer och Södertälje. Verkar lite löst, men LT har ju också intervjuat Meyer i saken och då lät det inte omöjligt. Ingen annan klubb i HA, förutom SSK, är som det verkar heta på Meyer heller just nu.

17 svar

 1. Söderlövare skriver:

  Lider med er ang Östman,våran(Björklöven) tänkta ”toppback” förra säsongen Julius Bergman försvann på ett liknande sätt och som förra säsongen såg ut med transfers så blev backsidan också vår svaga punkt.
  Avtalet är bedrövligt och jag hoppas att det ändras på något sätt även om SHL alltid har korten på sin hand till sin fördel.
  Du har en intressant blogg och särskilt dom inlägg som handlar om olika intressanta ECHL/AHL spelare,du har bra koll!
  Hoppas det kommer en bra ersättare för Östman till er,ligg dock lågt med presentationen tills efter mitten av juli.

 2. anders skriver:

  visst är det surt som fan men nu tar vi nya tag och hoppas att Z kan gräva fram 2 bra centrar och en rejäl bak till,, vi ska fan upp och sluta harva i HA

 3. Jan Malmberg skriver:

  Min bror sa att bästa spelaren i VlK gått till Leksand trodde det var Frycklund. Ser inte Kalle Östman som en Stjärna då hade han platsat i Malmö. Men dom bästa Svenska spelarna går ju till NHL. Faktum är ju ofta plånboken som Oligarken från Ryssland hade när Chelsea vart ett topplag. Tror det blir väldigt svårt för VIK att gå upp 2024.

 4. VIKKS skriver:

  Ang. Östman och pajasavtalet med shl. Snart tröttnar man på att följa detta och skiter i hockeyn då det känns tröstlöst att lägga ner tid och pengar på ett mission impossible, att se gulsvart ta sig upp ur denna farmarligan grop, som bara blir djupare och djupare.

 5. Pelle skriver:

  Skulle inte förvåna mig om man haft chans att få hit Kontos om man varit tidigt ute och kört på det spåret parallellt med Östman. Hade ju bara varit bra om man fått båda. Nu får man ingen när han drog utomlands.

  • Mr H skriver:

   Ja, jag tjatade en del om Kontos tidigare.
   Skulle vara intressant att veta vad han kostade nere i Europa?
   Vi kanske hade kunnat matcha det? Men det är ju inte säkert…

 6. Mr H skriver:

  Naivt, eller?
  Alla äggen i samma skål strategiskt. Nu har ju andra center-ämnen valt sitt. VIK har suttit och väntat på – ingenting. Det här var det jag anade.
  Börja om från början. Ännu en gång.
  Z behöver låta någon till styra just det här. Scoutingen står still!!!
  Att dessutom tro att det skulle räcka med bara Östman är att inte lära sig något av historien med skador och så vidare.
  Super-naivt!

  • Vintermannen skriver:

   Men nu är det ju så att Zetterberg inte kan påverka hur SHL och den enskilde spelaren väljer att agera. Det spelar ingen roll om vi plockar in tio toppspelare alla kan ju lämna till SHL , det som behövs göras är att avtalet mellan SHL och Allsvenskan görs om.

   • Mr H skriver:

    Nej – men vårt momentum är nu borta. Visst, det ligger något i det Du säger, men vi tappar tiden. Inte mycket tid sedan att spela ihop en trupp på, om vi hinner få ihop några konkurrenskraftiga centers till dess.
    Eller vad tycker Du, Vintermannen?

  • Pelle skriver:

   Naturligtvis. Det behövs minst fem bra centrar så att laget inte faller ihop vid en centerskada. Centerrollen är tillsammans med målvakten den allra viktigaste rollen. Ta in två starka välscoutade nordamerikanska centrar nu. Kan ju också dessutom finnas en risk att Frycklund drar. Man måste ta höjd för allt.

 7. Stefan skriver:

  En ny center nu när kalle Östman är klar för leksand😂😂😂

  • Mr. J skriver:

   Parodi

  • Gurra skriver:

   Min högsta önskan är att VIK når SHL!
   Min näst högsta att Leksand med knätofsar och allt degraderas redan denna säsong!
   Ska omedelbart öka mitt egna ekonomiska stöd till GulSvart!

  • Gurra skriver:

   Måste vara någon politiker som skrivit avtalet mellan SHL och Allsvenskan!
   Inte bara spelares fel när det blir så här! Pengar styr världen!
   Men man blir ju tokig som supporter varje gång det händer!

 8. Jan Malmberg skriver:

  Åbonden skriver om VIKs stjärnfyllda lag. Något överdrivet spelare som inte platsar i HV71 bla. Då borde dom vara givna i final serien till SHL 2023. Förstår inte vilka stjärnor han ser dom fick ju inte godtjänt av Åbonden när Björklöven slog ut dom i kvartsfinalen igen som mot Karlskoga. Ska man vara Stjärna borde man åtminstone vara given i SHL.

 9. Peter skriver:

  Micke, jag måste bara säga att jag verkligen uppskattar dina silly-artiklar. Ibland kan silly nästan vara lika spännande som en match 🙂

  Du som kikar lite på ECHL. Vad tror du om Marcus Crawford i Kansas City Mavericks? Uttagen till ECHL All Star Classic 2022 och MVP i matchen. Eller Zach O’Brien i Newfoundland Growlers. Tror båda hade kunnat göra ett bra jobb i Hockeyallsvenskan och gärna VIK då.

  Sedan verkar det som om många duktiga ECHL-spelare hamnar i Slovakien.

  • Mikael Norén skriver:

   Tack Peter, vad roligt att höra! 😊 O’Brien är skicklig men insatta har ifrågasatt fötterna och han ska nog till Österrike. Crawford absolut intressant på pappret.