Paananen och andra om Bohm från bland annat HV71, Timrå & TPS Åbo: ”Enormt uppskattad lagkamrat, mystiskt varför Kallio inte kunde behålla – men inte den snabbaste eller modernaste backen””

 

Bloggen har samlat en hel del intressant om VIK:s tunga nyförvärv Oliver Bohm. Vi börjar med Thomas Paananen (du har väl inte missat senaste podden med coachen förresten?):

– Stor och rejäl back med bra erfarenhet, säger Thomas till bloggen. Har vunnit i sin karriär och nu senast uppflyttning med HV71.

– Har sin styrka i det defensiva spelet och är en fantastisk människa att ha i en grupp, vilket vi värdesätter enormt högt – för den bästa gruppen är de som kommer att ta steget upp nästa säsong, slår Thomas fast.

***

Matti Koski, som arbetar för den webbaserade finska hockeytidningen Jatkoaika.com:

”Bohm var en pålitlig back i TPS Åbo som spelade sin roll ”solid as a rock”. Han var dock inte den som gav material till highlights i TPS. Han hade en fin säsong i Liiga då TPS föll i finalen.”

***

Heikki Mannonen, som följer TPS noga och hockeyscout på #DraftPro (se Twitter). Har även NHL-podcast #Keskiympyrä (Twitter):

”Bohm – en stor gosse. Känns som 2 meter lång och 100 kg. Riktigt bra enkelt spelande topp-6-back. Ett stort mysterium varför (Tomi) Kallio (GM) inte kunde hålla honom i TPS. Vi gillade honom verkligen. Kunde hantera sitt jobb och skydda runt egen kasse. Underskattad back.”

***

En i branschen som brukar ha många bra poänger:

”Tycker Bohm är för trög och inte bra nog med puck, lite omodern på SHL-nivå. Om man jämför med Daniel Rahimi i Björklöven är det en ledartyp som sätter motståndarna i obalans. Tycker inte Bohm inte är en tydlig ledare eller speciellt respektingivande på isen, inte alls lika tuff och brutal som Rahimi. Tycker en sån som Alexander Anderberg (ex Södertälje) är bättre om man ska ha size. Gällande Bohm så märkte Nubben i Timrå tidigt att han inte höll i ett bottenlag i SHL, var kanske inte riktigt redo rent fysiskt från start i Timrå, vilket i så fall kan förklara en del?”

***

Marcus Einegaard, HV71-supporter:‎

”Grattis till en bra värvning! Hade hellre sett att Bohm blev kvar istället för Daniel Bertov, detta då Bohm är betydligt stabilare och åker inte iväg på otajmade utflykter. Man fick det man förväntade sig av Bohm, en stabil defensiv back. Han styrka är att han är väldigt stabil match efter match, hade dock kunnat använda sin storlek lite mer och vara mer fysisk.

Ingen aning varför han fick lämna faktiskt, men gissar att det inte finns plats för den roll han är tänkt att ha. Det var en spelare man inte märkte av så mycket, gjorde mycket i det tysta om du frågar mig. Han är ju inte nån spelskicklig back utan ska hålla sig till rakt och enkelt spel. Lite långsam, men tyckte han hängde med bra trots sin storlek.”

***

SHL-meriterad scout:

”Stabil back. Spelar enkelt. Är väl lite trög och ograciös för att hålla sig kvar i SHL numera, men fortfarande bra i boxplay och försvarsarbetet. Enormt uppskattad lagkamrat som är en glädjespridare som får människor att slappna av och trivas tillsammans.

Största styrkorna är lång räckvidd och Bohm är alltid fokuserad och villig att jobba hårt för att stänga passningar och försvara målet. Kommer säkert vara längre ned i hierarkin i ett andra eller tredje backpar även i VIK, och sen spela mycket boxplay. Man behöver inte vara så värst orolig för hans skridskoåkning bara du vet vad du får, tror inte det kommer som någon överraskning att han kan vara lite seg.”

***

Jimmy Hamrin, följer Timrå noga och expert på @Hockeysverige @EPRinkside på Twitter:

”Renodlat defensiv back. Var lite mer offensiv som junior men är väldigt begränsad i den delen nu. Tyckte han var okej i Liiga i TPS Åbo innan Timrå sajnade honom. Passade dock inte alls i ett bottenlag i SHL då hans tempo blev mer avslöjat. Behöver bra spelare och tydliga ramar runt sig.

Funkar bättre i lag som kan föra spelet då han kan få enkla lösningar i trängda lägen tillgängliga. Gjorde väl det okej i HV i slutet av säsongen. Exempelvis HA är nog mer hans nivå också. Skulle kunna vara en effektiv defensiv spelare för VIK. Hans styrkor är att han stänger ytor med räckvidd, tyngd och tajming.”

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1654952256
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:421:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:19:"1535607183932592131";s:7:"postURL";s:60:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/1535607183932592131";s:5:"pDate";s:19:"2022-06-11 12:57:37";}}";

10 Kommentarer

 1. Pellevin

  Östman tydligen klar för Leksand enligt Galenhöken. Kul så länge det varade…

  Meyer har kontraktsförslag från SSK, men kanske någon annan är med i leken med.

  Anderberg är betydligt bättre offensivt än Bohm, men den sistnämnde är betydligt stabilare bakåt. Anderberg är tuff men har problem i positionsspelet och köper korv lite för ofta i matcherna.

 2. Jan Malmberg

  Steven Stamkos stor orsak till ytterligare final i Stanley cup för Tampa Bay. Bägge målen mot Rangers. 14 säsonger i Tampa, nytt personligt poäng rekord med 106 som 32 åring. Gjorde mål 20 sek efter att Rangers kvitterat till 1-1 i tredje periden när det var typ 6 min kvar Mika Zibanejad var tårögd fruktansvärt besviken efter matchen. Hans bästa också 81 poäng på 81matcher efter 6 säsonger
  Men 2-1 var väl ett tur mål Stamkos fick pucken på benet och in i mål efter hans när skott i plocken på ryss målvakten och ut studs. ( även Tampa her en ryss målvakt) ang. VIK mest intressanta just nu VAD HÄNDER med Frycklund?

  1. Pelle

   FBK valde ju MODO-spelaren före Frycklund.
   Jag hoppas alla spekulanter tittar på slutspelet. Då blir han kvar. Och VIK behöver honom.

  1. Mikael Norén

   Hej Magic, en källa på insidan sa så här om Meyer i Österrike, hoppas det är ok med engelska:
   ”Nicolai Meyer is a circus player. Fun to watch but just playing for himself…”

   Men såklart supervass offensivt på HA-nivå. Totaldominerade ju i SSK med Dyk. Frågan är hur bra han är är utan Dyk? Hade svårt med defensiv och positionsspelet i SHL. Vad tror du?

   1. Magic

    Har dålig koll, minns bara att han dundrade in poäng för några år sedan i HA. Och Dyk var väl duktig, men det borde väl gå att hitta nån lika bra lekkamrat? Frågan är också hur han skulle passa in i VIKs spelsystem (inkl. defensiv) och i omklädningsrummet.

    1. Johan Carlsson

     David Lindqvist i BIK Karlskoga då? Pålitlig poängplockare i marknaden elr semjonovs i AIK?

     1. Mikael Norén

      Lindqvist är klar för BIK. Har lite dålig koll på Semjonovs, men intressant rightare på pappret, vad tycker du om honom?

      1. Johan Carlsson

       Helt klart någon att hålla ögonen på. Fortfarande ung och talangfull och spelade ändå med en mognad som gör att jag tror han kan blomma ut tidigt och gjorde många spektakulära mål med sitt fina skott han har! När han jublade efter sina mål kunde man tro att det var avgörande i sm final varje gång när han hoppade in i planket hos supportrarna. En lagspelare med vinnarskalle och målsinne. Förstår inte varför aik jobbar hårdare med att förnya kontraktet när han var en av deras bästa värvningar förra året. Kanske för att han väntar på ett bättre erbjudande som han borde få!

       1. Mikael Norén

        Håller med Johan, men nu hörde jag att Semjonovs är klar för AIK. Kanske även Gynge som inte finns på marknaden längre.

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

VIK berör verkligen. Många kloka kommentarer på FB, här och under artikeln, 31 st är kanske rekord. Ändå lite impad… https://t.co/xtOu0Fqa7l

SvaraRetweetFavorit
Anton - AvatarAntoendpAnton

@PeGe_gbg @VIKFanCentral Ja precis, lite min poäng. Han hade verkligen bidragit både med poäng och vinnarskalle

SvaraRetweetFavorit
PeGe - AvatarPeGe_gbgPeGe

@Antoendp @VIKFanCentral Känslan blir inte bättre när man ser att Östman producerar i Leksand…hårt slag på många sätt när han lämnade.

SvaraRetweetFavorit
Oskar Laurell - AvatarOskarLaurellOskar Laurell

@LeifTagg @VIKFanCentral Helt klart är att 20 insläppta mål är åtminstone sex, sju mål för mycket. Men jag vet inte… https://t.co/02Etm3xO1N

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto