Silly: Lite vad sportchefen kan ha i kikaren inför slutspurten…

Sportchef Niklas Johansson har klargjort här på Centralen att han vill förstärka laget. Laget ska inte vara så skadekänsliga i slutet på säsongen. Fem man på läktaren i en eventuell kvalserie avskräcker inte…

Problemet är den ekonomiska biten. Ta över kontrakt kan kosta en slant.

Stefan Warg hamnade i Skellefteå, av en händelse ett lag VIK har samarbete med. Det skulle nog inte förvåna om Warg kan bli aktuell för utlåning till VIK.

Vad vissa andra signaler kan tolkas som är att man tittar på någon spelskicklig back, kanske modell engelskspråkig. I AHL ligger exempelvis runt tio lag i gråzonen att missa slutspel och där kan det bli aktuellt att dumpa spelare, som i andra ligor.

Att NJ åter tittar i AHL är nog något vi inte kan utesluta. Eller varför inte Frankrike? Man vet aldrig med NJ… Dock är det så att i AHL kan man göra riktiga fynd, oprövade på stor is, som inte europeiska toppklubbar vågar satsa på direkt.

Namnet i toppen bör vara i nivå med Brendan Mikkelson, eller till och med snäppet bättre. På den nivån är det nog faktiskt om NJ ska tycka det vara värt det att röra om i laget igen med någon utländsk lirare.

Men det kan enligt uppgift kosta 30 000 – 40 000 Euro netto för resten av säsongen för en back av hög AHL-klass – så det lär skramlas i börsen. Och ju närmare kvalserien – ju billigare blir det. Så frågan är nog lite kring NJ:s ismage.

***

Frågan är om det inte värt att bränna lite eget kapital? Blir exempelvis unike skytten Jeremy Williams kvar 14/15? Williams nästa säsong skulle kanske förbruka en femtedel av hela spelartruppen efter succén i år. Mitell, Fransson, Lindh, Freddan blir inte heller yngre…

Men enligt signaler är det egna kapitalet strikt hållet och ska upp, så styrelsen rubbar nog inte det. Vilket givetvis långsiktigt är viktigt.

Externa partners har redan fått hjälpa till med Doell, Legein och Fornataro så det gäller nog att jobba extra hårt där för ytterligare medel. Men VIK verkar ju ha fått en skarp säljavdelning.

Desto längre inpå fönstret man väntar, desto mindre kapital går åt. Men man kan ju såklart då gå miste om ”stjärnbacken”.

***

En vänsterytter och center ska också vara intressant. På forwardssidan handlar det också om Kinisjärvis och Weiskogs utveckling i ettan.

Om Vimmerby missar playoff i SödraAllettan blir det en kort säsong och de båda unga lirarna blir tillgängliga för VIK. Båda har gjort det bra i Vimmerby och har säkert växt av det.

Vi kan nog se fram emot en intressant ny liten silly under OS. Vi vet ju redan att NJ vill ha in en tredje målvakt.

3 svar

  1. asd skriver:

    Älskar er sida centralen! Jag undrar om ni inte skulle kunna göra en intervju med Caputi? Ni har ju gjort en del med transatlanterna men känns som att Caputi är lite hemlig. Fråga lite om vad han gör vid sidan om isen osv 🙂

  2. Mikael Norén skriver:

    Lillgurkan, goda poänger, men tror man är orolig för att backsidan kan vara lite långsam i fötterna och skallen mot bättre motstånd. Man har ju fått problem då lag tokcheckat, visserligen forwardsansvar också, men ändå.

  3. Lillgurkan skriver:

    Men är inte en Joey Tenute-aktig center att föredra framför en till back? Någon puckdirigent i offensiven. Någon sådan spelare har inte VIK haft i år… Vi har i mina ögon redan seriens bästa backuppsättning. Bättre än AIKs och inte alls långt från Örebros heller för den delen.