Silly: Lösa rykten om att MoDo, Björklöven och Tingsryd jagar på bloggen nämnda collegecentrar – men VIK verkar sikta på andra namn

Patrik Fagerlund och Thomas Paananen är inte bara coacher, de deltar intensivt i scoutingen av tänkbara nyförvärv. FOTO: JIMMY GERDIN VIK.SE

 

Fick detta från en ny källa, men denne verkar trovärdig och en annan ”känd” källa menade att detta kunde stämma:

”Inte lyckats nosa fram vilka, men jag hör att två av namnen du nämnde i ditt senaste inlägg ska ligga på borden hos de allsvenska topplagen. Ska vara en liten huggsexa mellan MoDo och Löven. Även Tingsryd ska vara med på ett hörn, men sticker det iväg pengamässigt tror jag på de två först nämnda. Det ska visst vara en handfull NCAA-spelare som ska vilja testa på Europa.”

Alltså ska det enligt källan vara två av dessa nedan: (Vrid på skärmen om tillåt autorotera om det ser konstigt ut):

# PLAYER TEAM GP G A TP PPG PIM +/-
1.  Cole Guttman (C)Tampa Bay Lightning Univ. of Denver 41 19 26 45 1.10 26 20
2.  Max Newton (C) Merrimack College 35 14 24 38 1.09 16 1
3.  Brett Stapley (C)Montréal Canadiens Univ. of Denver 41 18 25 43 1.05 54 22
4.  Tyler Weiss (LW/C)Colorado Avalanche Univ. of Nebraska-Omaha 36 8 25 33 0.92 20 2

Först trodde källan att VIK också var med i matchen, men VIK går enligt uppgifter på ”säkrare (och dyrare) kort” då Z kanske vill ersätta Kalle Östman med mer beprövad klass. Löven och MoDo kanske ser dessa ovan mer som komplementsspelare.

Det är annars lite torrt även i sillyn. SHL och andra högre ligor får ju välja först, sedan Finland, Hockeyallsvenskan. Och så vidare. Någon menade emellertid att ”känslan är att lagen i de större ligorna börjar få allt mer fullt med spelare. Det borde leda till att flera spelare ”släpps” neråt i ligorna vilken dag som helst.”

Vad någon påstod ytterligare vill inte alla sportchefer i HockeyAllsvenskan signera ett kontrakt med en spelare för dyra pengar just nu. Anledningen är att när de högre ligorna satt sina trupper kan en sådan spelare bli upp mot 25 % billigare om man har is i magen, dock finns det givetvis inga garantier för det.

Kan annars underlätta mycket med spelare som kommer från AHL om de redan känner någon import. Det ska ha gått exempelvis Björklövens väg på så vis ett antal gånger nu, även om det verkar som VIK lyckades ta Trevor Cheek nästan framför näsan på Per Kenttä?

Marknaden kommer möjligen att börja öppnas upp mer och mer nu då NHL-slutspelet och även AHL-slutspelet är färdigt precis. Någon spekulerade i att några av sportcheferna i HA väntat på att just AHL-slutspelet ska ta slut.

***

Har varit lite torka gällande VIK-rykten också, men detta är det lilla bloggen hört:

VIK ska jobba på med ”några namn”, bloggen har dock inget mer gällande dessa. Ingen ska vara nära, men det kan ju gå fort i branschen. VIK ska även kolla brett i många ligor.

Som Thomas Paananen sa i senaste podden har VIK ett avancerat data/videosystem där de kan granska oerhört många parametrar på en specifik spelare i hela världen.

Det pågår ett jobb varje dag för att se om något nytt dyker upp som Paananen, Z och Patrik Fagerlund kan börja granska och ta referenser på. Kanske öppnas det lite mer de kommande veckorna när trupperna i Nordamerika börjar sättas.