Silly: NHL-scout om Karlskronas nye back Julien Brouillette & fortsatt tjatter om Mike Iggulden

Det har tjattrats om Mike Iggulden på en ett löst sätt ett tag nu. Tjattret vägrar lägga sig och idag kom det nya rykten på, trots att klubbchef Anders Eklund sagt att man väntar till mitten på juni på nya värvningspengar.

Silly var ordet. Iggulden vann poängligan i sitt lag i DEL och bör vara en toppspelare i Allsvenskan om motivationen finns där. Men det verkar finnas fog för ryktena.

UPPDATERING 20:51: Niklas Johansson dementerar Iggulden på MrMadhawk.se.

***

Västerås banemän Karlskrona har värvat backen Julien Brouillette. Så här säger en NHL-scout till Centralen om backen:

– Scoutat honom, älskar hans spel. Mycket smidig och fin skridskoåkare som kan åka upp med pucken längs isen. Skridskoåkningen bör inte vara ett problem överhuvudtaget. Bra och träffsäkert skott.

– Har för mig alltid varit en spelare som borde göra det bra i Europa. Siffrorna skulle ha varit bättre om han hade spelat mer i PP.

Är det en definitiv toppback i SHL?

– Jag vet inte om han är en absolut toppback i SHL men han borde vara bra enligt min mening. Var solid i sina få NHL-matcher och bra på AHL-nivå. Jag tror att det finns mer offensiv än siffrorna visar. Känner inte honom personligen men har aldrig hört något negativt om honom.

2 svar

 1. Jocke S skriver:

  Visst behövs det målskyttar och det tycker jag absolut, men de bör scoutas betydligt bättre än tidigare.
  Samtidigt så måste VIK rannsaka sig själva efter denna säsong som varit. Niklas Johansson har tidigare fått kritik att han värvar lite väl efter Eliteprospect, men vad vet jag.
  Denna säsong så gick VIK förvisso till den hockeyallsvenska finalen och även SHL kvalet, MEN jag anser ändå att gruppdynamiken inte var ultimat eller skulle vilja säga blev inte bra förrän väldigt sent. Interna schismer som förvisso föranledde till förändringar i truppen under hösten dock för sent och rörde om ordentligt i laget. Detta anser jag påverkade laget som mest när det gällde som mest.
  Vad var det som gjorde att spelare som tidigare varit hyllade i VIK och andra lag inte fungerade denna säsong. Fel roller, för stort ansvar eller inte fått tydliga ramar?
  I de bästa av världar så ska man hitta välscoutade bra spelare och få ihop laget och visst det är inte lätt, MEN Karlskrona lyckades uppenbarligen extremt bra med detta och med just laget före jaget. Känns som att Johansson har lite att jobba med här både med spelare och ledare. Det är inte fel att ta lärdom av andra lag som lyckats i Hockeyallsvenskan eller SHL. Ett bra recept är att samla laget tidigt på säsongen och träna men även bygga just gruppdynamiken. Det är så man bygger en grupp där alla är lika viktiga i laget och går in i sin roll 100% !

 2. Mr H skriver:

  Vad tusan nu då? Inte Mike Iggulden heller. Spelare efter spelare väljer andra lag (eller?). Kan det aldrig bli redigt med någonting? Mitten av juni kan väl inte vara hela sanningen/utvägen om nya värvningspengar! Avslutningen för VIK (slutkvalet) måste väl ha gett någonting mer än detta ”standstill”. Avstämningen här undertill (textstycket: ”Avstämning-Anders Eklund”) hörs som rätt rörig och VÄLDIGT OTYDLIG. (OBS: jag syftar alltså inte på hur du skrev det, Mikael!)
  Vad är det Eklund inte säger om budgeten? Ja, det tål att funderas på. För intetsägande.
  Det här är för snurrigt hanterat – och för dålig kommunikation överlag.
  Jag syftar givetvis på behovet av att få fram etablerade målskyttar i tid för noga summor pengar. Det vimlar inte av kvalitetsspelare som jag ser det, för rimliga pengar.
  Annars skulle väl Iggulden inte vara med i diskussionen ens. Då måste man kunna göra budgeten mer färdig/klarare, än om 14 dagar till – ELLER HUR ?
  Alla spännande spelare kostar alltså mer än vad just VIK kan mäkta med, eller? Även specifikt denna gång!
  Vi kan inte bara bygga på AHL och värva de sista spelarna fem minuter i. Då blir det ju samma visa igen som förra året – att vi inte hinner spela ihop laget i tid, och vi får jaga i starten.
  Vi får väl se vad prislappen var (Iggulden), eller varför just han inte gick att signa. Vad är han värd?
  Tills vidare – gör klart en delbudget, och fram med några vassa nu NJ!! Målskyttar alltså.