Silly: Västeråssonen Frycklund & Jyrkkiö till Asplöven och scout om finländaren

Slutjublat i VIK nu även för Mikael Frycklund (vänster). FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Enligt MrMadhawk.se är Mikael Frycklund klar för Asplöven. Det är såklart tråkigt att en hemvävd storväxt center med många intressanta verktyg lämnar.

Frycklund började också bra denna säsong innan en handskada satte stopp. Innan dess visades framsteg och Frycklund förbättrade bland annat sig avsevärt som tekare.

Det blir nog kanon att Frycklund får mer tid att utveckla sin känsla för spelet med massor av istid i Haparanda. Detsamma kan sägas om Mathias Bromé och det blir intressant att följa den lilla VIK-kolonin där.

***

Asplöven gjorde även klart med finske backen Jesse Jyrkkiö. Centralen fick ett utlåtande från en förra detta NHL-scout om den nya allsvensken:

– Jag har följt honom i många år. Begåvad back, bra i PP och högerskytt som träffar mål bra. Ganska bra mobilitet i sidled.

– Men defensivt är han inte så bra och får problem mot starka spelare. Han skulle ha hjälpt Graz i Österrike mer om han fått varit kvar där, de lät dock honom gå. Ett av många lite konstiga beslut där…

***

Ifjol lirade också Jyrkkiö med Anton Mylläri i danska Frederikshavn. Ingen av backarna fick dock enligt uppgift förlängt då de inte imponerande tillräckligt som importer med höga krav. enligt kanalfrederikshavn.dk.

1 svar

  1. Göran skriver:

    2-0 mot KHK i tredje matchen!
    Ingen av de fyra på bilden är kvar…
    Emmerdahl, Söderqvist, Frycklund, Fredriksson(?)