Silly: NJ om hur kan truppen förstärkas: ”Jag har en slant kvar”

2 svar

 1. Mikael Norén skriver:

  Tack Mr H för intressanta synpunkter, ja det var verkligen ord och inga visor från Mårts 🙂 Det här med att kopiera andra är omdiskuterat, jag läste någonstans att man inte ska göra det utan gå sin egen väg, kommer inte ihåg artikeln bara. De som kopierar tappar eget driv kanske?

 2. Mr H skriver:

  VIK inför omstarten 2015/16 – vad kan klubben lära av fjolåret?

  De här siffrorna blev publicerade på den här sajten tidigare:
  Spelarbudgeten i siffror enligt Aftonbladet för säsongen 2014/2015.

  1. Malmö 16 miljoner.
  2. Södertälje 15 miljoner.
  3. Rögle 12,5 miljoner.
  4. AIK 12 miljoner.
  5. VIK 11,3 miljoner.
  6. Karlskrona 10 miljoner.
  7. Oskarshamn 8 miljoner.
  8. Timrå 8 miljoner.
  9. Almtuna 7,8 miljoner.
  10. Mora 7,6 miljoner.
  11. Bik Karlskoga 7,5 miljoner.
  12. Björklöven 7 miljoner.
  13. Vita Hästen 6,5 miljoner.
  14. Asplöven 4,5 miljoner.

  Det skiljer alltså bara drygt en miljon upp till Rögles spelarbudget. Det skiljer exakt lika mycket ner till Karlskrona. Det svider. Eller det sved. Budgeten är inte allt. Det visar sig än en gång med denna analys. Vad kan man lära sig av detta?
  Malmö och Rögle gjorde det budgeten sa, eller gav möjlighet till. Södertälje och AIK floppade rejält. En av klubbarna åkte till och med ur. Man måste veta vad man gör!!
  Karlskrona var bara 6:a på listan. De hittade istället en modell, kanske anpassad för materialet. Samt en målvakt på topp, som spökade illa när VIK trummade på som värst. Målvakten kanske ensam avgjorde till deras fördel. VIKs adelsmärke har alltid varit på målvaktssidan. Utom ifjol. Hade Smotherman, som det ryktades om (till VIK) ifjol hjälpt (efter nyårsskiftet)? Jag undrar det. Kanske. Vi åkte på det egna målvaktsspelet framför allt, plus oförmågan att sätta de lägen vi fick i synnerhet.
  Vem ska ta Johners poäng i år? Vilka ska leda backspelet? Vem ska bli VIKs målvaktshjälte?. Hur hitta bredden generellt? Hur utveckla målskyttet? Dessa problem är kvar att lösa – om vi vill att VIK ska ta steget upp.

  En annan tillbakablick:
  Kolla Växjös vandring från div 4, 1999 – till SHL 2011. Sanslöst. Det måste ju vara rekord i modern hockeytid i Sverige. Där har det aldrig varit någon tvekan. VIK har anor som sträcker sig betydligt längre tillbaka! Var kommer Växjös kunnande och förmåga ifrån?
  VI BEHÖVER KOPIERA DE BÄSTA KLUBBARNAS ORGANISATION, KNOW-HOW OCH KÄNSLA FÖR ATT BYGGA LAG!! Hur kan vi göra det? Det är i allafall inte genom att rycka på axlarna och säga: Det blir nog bättre nästa år!!

  Hur lyckas Malmö FF (fotboll) att slå ut så mycket större lag gång på gång trots minimalt med pengar? BUDGETEN ÄR INTE ALLT!

  Läs även Pär Mårts rader inför denna säsong i Västerås Tidning. Han är en klok man!!
  .