Silly och tankar om Panterns sorti – Kristianstad kommer inte göra bort sig alls i Allsvenskan

Pantern åker med största sannolikhet ur HockeyAllsvenskan av ekonomiska orsaker. Enormt tråkigt för alla i klubben och speciellt för spelare och fans som är helt oskyldiga.

Att VIK överhuvudtaget kom tillbaka till Allsvenskan i början på 2000-talet var ju tack vare Tingsryds problem då, efter att VIK inte kunnat besegra Nybro på planen.

Nu är det Kristianstad som får chansen med stor sannolikhet. KIK kommer inte alls göra bort sig i Allsvenskan. Det kommer ligga från mitten och lite neråt i tabellen och ge alla lag enormt svårt hemma i Skåne.

Man såg i kvalet att det inte i princip är någon skillnad mellan ett allsvenskt lag som var fyra poäng från topp-9, som VIK trots allt var, jämfört med de bästa Ettanlagen. Lätt att säga att VIK var usla, men det fanns motståndare också.

Frågan är vad som händer med Panterns trupp nu? Stannar man och försöker spela upp sig igen, eller flyr alla och Pantern får helt starta om? För VIK:s del är ju det av vikt i vår sedan när det kommer stridas om varje millimeter, försvinner en toppkonkurrent i Ettan på detta viset? Eller får man en ännu tuffare motståndare än KIK i Ettan?

***

Sillytorsdag på VLT.se  kl 14.00. Få ser vad som händer. Har undrat lite vem den där rutinerade allroundcentern med offensiv spets kan vara, som Zäta säger sig jaga. Liknade Fredrik Johansson också.

Oscar Steén? Knappast. Jonas Karlsson? Ja, kanske, producerat bra i Ettan och Norge, men blekt i Allsvenskan. Men snabb och en riktig lagspelare.

En spelare som tidigare kopplats samman med allsvenska VIK, Lucas Sandström tittar på en annan liga, troligen utlandet. Johan Skinnars eller Henrik Thegel kanske, någon som ytter?

Silly som sagt.